Erwtensoep uit de soepblender van Cuisinart

Cuisinart soepblender sb2e

Hoera: +1500 volgers!

Maandagmiddag bereikte mijn blog een nieuwe mijlpaal: 1500 volgers op Bloglovin. Het moment ging te snel om er een screenshot van te maken, want voor ik het doorhad zat ik alweer op de 1501.  Ik weet nog goed dat ik eind november vorig jaar op het magische getal van 555 zat. Mijn vader zegt nog vaak “weet je nog, in november had je 555 volgers, dat lijkt nog maar zo kort geleden”.

Tijd dus voor een klein feestje!

Vandaag wil ik iedereen bedanken voor al jullie leuke, lieve, enthousiaste, spontane en in tijden van detox bemoedigende en steunende reacties.

Reacties dat jullie bij het zien van mijn recepten gelijk naar de winkel rennen om het ook te maken, foto’s op Instagram van mijn rauwe brownies (die je trouwens ook écht moet maken), mijn inmiddels befaamde aardbeien rabarberbrood en meest bekeken recept voor worteltaart, voorbijkomende dadelballetjes en de rabarber bieten tarte tatin en berichtjes dat een recept lekker was, maken het bloggen leuk. Eigenlijk wel het leukst.

De recepten die ik post vind ik zelf allemaal zo lekker dat ik ze graag met anderen deel en dus hoop dat jullie net zo enthousiast zijn. Om dat dan weer terug te krijgen is echt super, bedankt daarvoor!

Vijftienhonderd volgers. Dat zijn echt heel veel mensen en dan heb ik de rest nog niet eens meegeteld. Het liefst zou ik iedereen uitnodigen voor een feestje, maar dat wordt een beetje druk.

Om jullie te bedanken, geef ik een kadootje weg. Of nou ja, eerder een kado, want oh wat is dit een cool apparaat.

Cuisinart soepblender sb2e

De Cuisinart Soepblender SB2E

Als ambassadeur van Cuisinart mag ik ter ere van de 1500 volgers de Cuisinart Soepblender SB2E t.w.v. 199 € weggeven!

Echt, ik vind het zo cool en ik hoop jullie ook!

Dit is niet zomaar een blender, nee het is een blender waarmee je soep kunt koken! Ja, je leest het goed. Soep koken zonder dat je daar een pan en spatel voor nodig hebt, want dat doet de blender allemaal zelf.

Je gooit alle ingrediënten voor de soep direct in de mengkom (die overigens 1,75 L inhoud heeft, echt heel fijn). De soepblender kan namelijk hakken, bakken, koken, verwarmen en de boel laten sudderen. Tussendoor hoef je niet eens te roeren, want op de blender zit ook een roerfunctie. De soepblender heeft vijf verschillende mengsnelheden en de roestvrijstalen messen zorgen ervoor dat alles perfect vermengd wordt.

Eigenlijk is deze soepblender een soort van minikeukentje. In theorie zou je als student aan alleen deze blender genoeg hebben, want je kan er water mee koken, smoothies mee maken en cocktails, saus bereiden, ijs crushen en dus soep koken. Het wordt dan wel een eentonig weekmenu met smoothies, cocktails, saus en soep, maar toch. Ook is de blender makkelijk schoon te maken en de losse onderdelen kunnen in de vaatwasser, mocht je die hebben.

Soep koken met de Cuisinart Soepblender

Natuurlijk heb ik hem zelf ook. Immers, ik wil wel weten wat ik jullie kado mag doen. Ik heb de soepblender van te voren uitgebreid getest. Ik kan je vertellen dat door de krachtige motor deze blender alles moeiteloos kan: bevroren fruit pureren, ijs crushen, smoothies maken en dus als kers op de taart: soep koken!

Om de blender te testen ging ik aan de slag met doperwtensoep. Ik wilde natuurlijk wel eens meemaken hoe het is om soep te koken in een blender. Op het begin was het wat onwennig en kon ik bijna niet geloven dat het echt zou werken. Op de soepblender zit een timerfunctie dus de tijd moet je instellen en ook een temperatuurfunctie zodat je zelf bijna nergens aan hoeft te denken. Dat alles wordt goed weergegeven op het funky LCD display. Groenten in de blender, even aanbakken en dan de bouillon erbij en aan de kook brengen. Zo simpel is het.

Het resultaat was een knalgroene mooi glad gepureerde soep. En dat alles in minder dan een half uur zonder pannen en spatels vies te maken. Ideaal dus!

Wat moet je doen om kans te maken op deze super fancy soepblender van Cuisinart?

Mee doen is simpel!

Volg de stappen van de Rafflecopter.

De eerste stap – hieronder in een reactie laten welke soep je zou willen maken met deze soepblender – is verplicht. De overige stappen zijn optioneel, maar daarmee maak je extra kans. Het programma zal uiteindelijk een random winnaar kiezen.

Iedereen met een adres in Nederland of België kan mee doen.

a Rafflecopter giveaway

Doperwtensoep met radijsblad soep en pistacheDoperwten radijsblad soep met pistache

Groene radijsblad doperwtensoep met pecorino & pistachenoten

 

Ingrediënten voor één flinke pan soep (ongeveer 6-8 kommen)
1 liter groentebouillon
450 gram doperwten (vers of uit de diepvries)
2 bosjes radijs (zowel het loof als radijsjes)
1 aardappel met schil
100 gram verse spinazie
2 stengels bosui
1 teen knoflook
1 ui
250 gram verse doperwten of uit de diepvries
blaadjes basilicum
paar takjes bieslook
versgemalen peper en zout

voor erbij
50 gram geroosterde pistachenoten
scheut (geiten)yoghurt of kwark
geraspte pecorino of blauwe geitenkaas
tuinkers

Recept voor doperwten radijsblad soep – te maken in de soepblender of grote soeppan
Snijd de ui in grote stukken en de knoflook door midden. Snijd de aardappel in stukken. Als je verse erwten gebruikt, dop dan de doperwten. Was de radijsjes goed en snijd het loof van de radijsjes af. Het radijsblad gaat gelijk door de soep. Bewaar de radijsjes voor straks.

Doe een scheut olijfolie in de soepblender (of in een grote pan) en verwarm op een lage temperatuur.

Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en fruit deze een paar minuten. Om de ingrediënten te mengen gebruik je de mengknop.

Doe de aardappel, spinazie, het blad van de radijs en de verse kruiden erbij. Doe ook de doperwten erbij, maar houd wat achter voor straks door de soep. Bak even kort aan en voeg versgemalen peper toe. Meng tussendoor een paar keer.

Schenk een liter groentebouillon erbij, stel een hoge temperatuur in en breng aan de kook. Zet de temperatuur lager zodra de soep kookt. Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen.

Snijd ondertussen de radijsjes in plakjes. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan.

Pureer de soep in de blender.

Serveer de soep met de radijs, pistachenoten, een scheut yoghurt en wat geraspte pecorino. Bestrooi met tuinkers en versgemalen peper.

Doperwtensoep met radijsblad soep en pistache