[GESLOTEN] Giveaway: FoodWeLove couscous box


I LOVE FOOD. Dat was waarschijnlijk al duidelijk. Toen ik hoorde van de FoodWeLove box, moest ik dat natuurlijk proberen. Elke maand word je verrast met een box vol eerlijke en mooie producten. Elk product vertelt een eigen verhaal. Toevallig won ik de box van oktober bij Suzanne. Deze box stond in het teken van couscous. Nadia Zerouali, beter bekend van Nadia & Merijn, leert je met deze box hoe het echt moet, couscous maken. Niks wellen, maar stomen. Voorheen wist ik niet beter dan dat je couscous moest wellen. Als je de couscous stoomt, wordt de couscous fluffy en luchtig in plaats van plakkerig. Echt een wereld van verschil. Nadia loves couscous en ik nu ook.

Lees verder om te kijken wat er in de box zit en hoe je deze kunt winnen.

Dit vind je in de box: natuurlijk couscous, saffraan, saffraanbolletjes (om in de tuin te planten, hopelijk groeit er een saffraanboom uit), ingemaakte citroenen, gedroogde, ongezwavelde abrikozen, ras el hanout en als toetje Marokkaanse koekjes gemaakt van oranjebloesem en amandelmeel. 

Nadia bedacht een recept waarmee je de hele inhoud van de box gebruikt (op de koekjes na dan, die zijn gewoon lekker om op te eten). Op de traditionele manier wordt couscous drie keer gestoomd, net als in dit recept. 



FoodWeLove couscous
voor 2 personen
1 grote zoete ui

1 teentje knoflook
1 el olijfolie
0,05 gram saffraan van Crocussativus
1 volle tl ras el hanout van Vanilla Venture
200 gram Dari couscous
2 el boter
100 gram amandelen van The Nuthouse
100 gram abrikozen van The Nuthouse
1 gekonfijte citroen
½ bosje koriander
½ bosje peterselie

Bereiding
Pel en snijd de uien in halve ringen en de knoflook in plakjes. Verwarm een flinke scheut olijfolie in het onderste deel van de couscouspan en bak hierin de uien en knoflook in ongeveer 10 minuten op laag vuur zacht. Heb je net als ik geen couscouspan? Gebruik dan een pan met hierin een vergiet met dunne gaatjes. Voeg de saffraan, de ras el hanout, naar smaak wat zout en ongeveer een 250 ml water toe en laat 25 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen.

Doe de couscous in een lage schaal. Voeg 100 ml water toe, wat zout en 1 el olijfolie en wrijf ondertussen met je handen de korreltjes los.
Doe de couscous in het bovenste gedeelte van de pan of in het vergiet en stoom de couscous ongeveer 10 minuten. Schep de couscous in de schaal, laat iets afkoelen en besprenkel wederom met 50 ml water, wrijf de korrels los. Stoom de couscous nog een keer 10 minuten. Roer vervolgens goed los en meng er de helft van de boter door.

Hak de amandelen grof en de abrikozen in reepjes. Snijd de schil van de gekonfijte citroen in ragfijne reepjes. Besprenkel de twee keer gestoomde couscous nog een keer met 50 ml water en wrijf de korrels los. Meng de couscous met de amandelen, abrikozen en de rest van de boter. 

Stoom de couscous nog een keer 10 minuten. Voeg eventueel nog wat water toe als de uien te droog komen te staan. Roer de couscous goed los met een houten spatel. Hak de koriander en peterselie grof en schep deze door de nog warme couscous. Verdeel de couscous over een grote diepe schaal of aparte diepe borden.


Als het goed is zijn de uien en het water deels ingekookt. Breng de ingekookte bouillon eventueel verder op smaak met peper, zout en/of ras el hanout en serveer deze apart om aan tafel over de couscous te scheppen. Nu heb je couscous zoals hij hoort te zijn: zachte goudgele pareltjes die uit elkaar vallen als los zand. 


Wil je nou ook deze couscous maken (en ja dat wil je want hij is echt heel lekker)? Dat kan! Ik geef namelijk één FoodWeLove box weg. 

Hoe maak je kans op deze FoodWeLove box?
1. Volg mijn blog via Bloglovin, Facebook en/of Twitter.
2. Laat hieronder weten dat je mee doet en wat jouw favoriete couscous recept is (dit telt verder niet mee hoor, maar vind ik gewoon leuk om te lezen).
3. Niet persé, maar wel leuk voor extra kans: like of deel dit bericht op Facebook of Twitter.

Je kunt tot en met zondag 24 november mee doen. Daarna maak ik de winnaar bekend via Facebook en Twitter en krijgt hij of zij persoonlijk bericht.