Kokos havermoutkoeken met banaan

Recept 15 - Banaan havermoutkoekenq

Merry Christmas allemaal! Hoe is jullie Kerst so far?

Met Kerstavond heb ik heel cliché Love Actually gekeken in een snuggy (alhoewel Home Alone nog meer cliché was geweest), als ontbijt ging ik voor deze frozen banana peanut butter smoothie en gister hebben we met de hele familie uitgebreid gegeten. Normaal gesproken maak ik ook altijd een gang, maar dit jaar had ik even geen zin om te koken. Mijn moeder maakte een heus 6-gangen-menu. 

We begonnen met pastinaaksoep, als tussengerecht varkenswangetjes met boerenkool en rode wijnjus, vervolgens linzen met gepocheerd ei en serranoham, om te acclimatiseren een spoom met prosecco en sorbetijs, daarna rosbief als hoofdgerecht met de fameuze appelmoes en stoofpeertjes van mijn Oma,
crumble met rood fruit als toetje en als afsluiter een kaasplank met sherry en koffie met chocolade.

Zo. Best veel, maar ontzettend lekker allemaal.

Tweede Kerstdag vind ik een perfecte dag om iets te bakken. Terwijl je nog vol zit van alle Kerstmaaltijden, kun je mooi deze gezonde havermoutkoeken maken. Zometeen mijn zusje maar eens op trommelen om iets te bakken. Misschien wel weer deze banaan havermoutkoekjes met kokos of anders een taart.

Dit havermoutkoeken recept met banaan is ontzettend simpel om te maken én het zijn van die koeken waarvoor je de ingrediënten waarschijnlijk al in huis hebt. Banaan en havermout zijn cruciaal, maar de vulling kun je zelf kiezen. Ik ga meestal voor iets van noten, (gedroogd) fruit of chocolade voor erdoor. Je kunt er eindeloos mee variëren. Ik maakte de havermoutkoekjes deze keer met kokos en blauwe bessen uit de diepvries. Super simpel en binnen een half uur heb je gezonde havermoutkoeken.

Een tijd geleden maakte ik ook al deze havermoutkoeken en zette ze op de foto met mijn moeders ouderwetse maar o-zo-mooie keukenweegschaal. Echt een collectors item die nog van mijn Oma is geweest. Dit keer zette ik de havermoutkoeken op de foto met mijn eigen weegschaal, weliswaar net nieuw van Dille & Kamille, maar wel met awesome retro look. Schattig issie hè?

Voor nu wens ik iedereen nog een hele fijne Kerst met lekker veel eten, taart en kaas!

Mocht je trouwens nog op zoek zijn naar lekkere Kerstrecepten en inspiratie voor vandaag dan kun je hier klikken.

Mijn recept vind je ook hier bij D & K.

Banaan havermoutkoeken

Havermout koekjes met banaan, kokos, pecannoten en blauwe bessen

150 gram havermoutvlokken
50 gram kokosschaafsel
1 el gebroken lijnzaad
1/2 tl zeezout
1/2 tl kaneel
1 tl bakpoeder
50 gram grofgehakte pecannoten
3 hele rijpe bananen, geprakt
50 ml kokosolie
1 el honing
1 tl vanille extract
125 gram bevroren blauwe bessen

Havermoutkoeken maken
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de havermoutvlokken, kokosschaafsel, lijnzaad, zout, kaneel, bakpoeder en noten in een kom en meng door elkaar.

Meng de geprakte banaan met de olie, honing en vanille extract. Voeg dit toe aan de droge ingrediënten en roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe.

Vorm met twee lepels koeken en leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de koeken in ongeveer 20-25 minuten mooi goudbruin tot ze gaan geuren. Laat afkoelen. Of niet en eet gelijk op.

Banaan havermoutkoeken

 

Blueberry Coconut Pecan Breakfast Cookies