Hotspot Nijmegen: the Fuzz coffee & tunes

Van Broeckhuysenstraat 17


Het leuke aan niet meer thuis wonen is, dat als je weer eens in je geboortestad bent, er overal leuke nieuwe plekjes bij zijn gekomen. Zo kun je eigenlijk de stad herontdekken. Een voorbeeld van zo’n herontdekking is de Fuzz Coffee & Tunes in Nijmegen. Een tijdje terug nam mijn moeder mij mee hier naartoe. Zoals de naam al doet vermoeden, geniet je bij de Fuzz van goede koffie met op de achtergrond funky tunes




Bij de Fuzz voel je je snel thuis. Binnen is het knus ingericht met een bonte verzameling aan stoelen, tafels en zitfauteuils. Door de geur van versgemalen bonen en op de achtergrond relaxte muziek heerst er een gezellig huiskamergevoel. Echt zo’n sfeertje waar je wel de hele dag wil blijven hangen. 

Bij de Fuzz staat koffie centraal. Een goede espresso begint met goede bonen. Op de toonbank pronkt dan ook een knalrode La Marzocco waarmee vader en zoon de lekkerste espresso’s zetten. 



Voor de koffieliefhebbers onder ons kun je hier ook terecht voor een slow coffee. Dit is eigenlijk een hippe versie van de old skool filterkoffie. Doordat de koffie op een langzame manier wordt gezet, worden alle smaken goed in de koffie opgenomen. Ook voor latte art met een lekkere schuimlaag ben je hier aan het juiste adres. Als je niet van koffie houdt, hebben ze ook verschillende soorten thee, limonades en smoothies. Neem een iced chai latte, een pink fuzzy smoothie of de lemon fresh

Naast koffie serveren ze ook broodjes en zoet. De broodjeskeuze is niet enorm uitgebreid, maar de broodjes worden wel rijk belegd. Heb je meer zin in zoet? Ga dan voor de carrotcake of een cake van pruimen. 

Ben je in Nijmegen en heb je zin in koffie? Ga dan zeker eens lang bij de Fuzz.