Hotspots Barcelona

Raval Barcelona
Hotspots Barcelona

Vorige week ben ik terug gekomen uit een van mijn favoriete steden: Barcelona. Op Instagram kon je al een en ander bekijken, maar vandaag tijd voor al mijn Barcelona tips, hotspots en leuke plekken om te eten op de blog.

Barcelona is een van mijn lievelingssteden. Ondanks dat ik er al zo’n zes keer ben geweest, heb ik ook deze keer weer weer ontzettend veel leuke nieuwe plekken ontdekt.

Aangezien T. en ik alle highlights en toeristische attracties al bezocht hadden, bestond onze citytrip vooral uit het slenteren door wijken, ergens wat eten en G&T’s drinken. Vanuit ons appartement in de Gotische wijk konden we te voet naar de wijken Raval, Barceloneta en het strand, L’Eixample, Gràcia en El Born. Een keer hebben we de metro gepakt naar Poble Sec, maar verder hebben we zo goed als alles te voet gedaan.

In de week dat we er zaten hebben we ontzettend veel leuke en hippe plekken in Barcelona ontdekt. Onze avondmaaltijd bestond niet enkel uit tapas en sangria. We aten burgers, het beste Mexicaanse eten ooit, healthy smoothies, vegan quiches en quinoasalades en dronken G&T’s en mojito’s. Ook aten we stiekem een avond sushi, omdat we daar zoveel zin in hadden. Natuurlijk deden we wel alles op z’n Spaans: rond 15 uur uitgebreid lunchen, vervolgens een glas cava met wat olijven en dan rond 21/22 uur aan tafel.

Hieronder vind je mijn hele lijst met hotspots, leuke plekken in Barcelona en Barcelona tips. Er is nog zoveel meer dat we tegenkwamen, maar die bewaar ik voor een volgend bezoek. Wat zijn die van jou?Geschikt per wijk voor de handigheid.

Overnachten in Barcelona

Ga je een paar dagen naar Barcelona? Dan kan ik een Air BNB echt aanraden. Zelf zaten wij bij Xavi midden in de Gotische wijk, tussen de Ramblas en El Born in. Echt een toplocatie. Mét dakterras en uitzicht over heel Barcelona.

Bij Air BNB hebben ze zowel appartementen waarbij alles voor jezelf is of waar je bij de eigenaar in huis slaapt. Wij deelden het huis met Xavi zelf, waardoor hij ons ook veel leuke tips heeft kunnen geven.

Toch liever een hotel of hostel in Barcelona? Met deze link krijg je via Booking 10% korting op je reis terug.

El Born

Born is leuk. Héél leuk. In el Born vind je allerlei kleine straatjes en pleinen met leuke terrassen en restaurants. Loop gewoon eens door de wijk. Je komt vanzelf leuke restaurants en cafés tegen.

Ook vind je in el Born veel creatieve winkeltjes met spullen gemaakt door locals. Zo kochten wij in een winkeltje Barcelona Local Maps, net weer even anders dan de boekjes uit Nederland. Die kaarten kan ik echt aanraden!

El Born Barcelonanumeronueve

Número Nueve

Zin in super fancy pancy cocktails? Ga dan naar Número Nueve. Echt alles is hier hip. Het interieur, de namen van de cocktails en de meisjes die achter de bar werken.

De cocktails zijn iets meer aan de prijs dan de reguliere mojito in Barcelona (7,50 € in plaats van rond de 3-5 €), maar het is het waard. Neem vooral de cocktail met lychee en ginger.

Verder hebben ze ook kleine hapjes voor erbij, zoals ansjovis, quiche of geitenkaas. Mocht er geen plek meer zijn bij Número Nueve. Schuin tegenover zit ook een leuk restaurantje met goede wijnen en tapas.

Adres: Carrer de la Vidrieria 9

Vegan restaurant Catbar Barcelona

Cat Bar

Houd je van katten? Dan moet je echt langs Cat Bar. Cat Bar is een vegan restaurant waar voornamelijk burgers op de kaart staan. Neem de Black Cat, een burger van zwarte bonen, of de Green burger gemaakt van spinazie met pesto. Of ga Crazy met de noten en zadenburger.

De burgers op een broodje kosten 8,50. Neem je hem met alleen salade, champignons of uien dan betaal je 5 € voor je burger.

Adres: Carrer Boria 17

Espai Mescladis BarcelonaEspai Mescladis Barcelona

Espai Mescladis

In een verscholen binnenplaats zit Mescladis. Mescladis is een soort van om het openbaar toilet heen gebouwd. Dit klinkt misschien niet zo uitnodigend, maar het is echt een hele leuk plek om te zitten (het toilet is wel echt een openbaar toilet met roestvrijstalen toiletpot kan ik je vertellen).

Mescladis is ontstaan vanuit een soort van non-profit sociaal project waar mensen een kans krijgen om te koken. Het eten is Marokkaans geörienteerd en vooral niet duur. Voor 6-8 euro heb je hier een hoofdgerecht, zoals vegetarische quiche met salade, tabouleh of linzensalade met komijn. Of bestel het Marokkaanse brood met auberginedip.

Ook hebben ze lekkere drankjes. Neem een enorm glas gin tonic of de huisgemaakte gemberlimonade met ananas of de hibiscus ice tea.

Adres: Carrer dels Carders 35

Bormuth

Voor een leuke tapasbeleving moet je echt naar Bormuth. Bormuth is een ontzettend gezellige en drukke tapasbar. Het publiek is jong en hip en de tapas zijn ontzettend lekker. Waarschijnlijk moet je wel even wachten op een plekje, maar dan drink je gewoon een glas cava of ambachtelijk biertje aan de bar.

De piensa de la plancha (octopus van de plaat), aubergines met geitenkaas en de jamon y manchego zijn aanraders. Rond 22 uur is het wel spitsuur, maar daarom wel erg gezellig.

Adres: Plaça Commercal 1

Casa Perris

Naast Bormuth vind je Casa Perris. Casa Perris is een soort van noten en granenhandel waar je als ontbijtliefhebber je lol niet op kunt. Ze hebben echt alles voor een gezond en voedzaam ontbijt.

Havermoutvlokken, amandelen, spelt, cacao, gedroogde kokos, bonen, gedroogde vijgen, choco nibs, hazelnoten, medjoul dadels. Alles voor een perfect ontbijt.

Bij de deur trek je een nummertje en een winkelmedewerker schept zoveel je wilt in een zakje. Erg leuk om hier je eigen ontbijtgranen te kopen. Wij maakten deze double chocolate oats met havermout, cacao, cacaonibs en kokos met ingrediënten van Casa Perris.

Adres: Plaça Commercial 2

Vegan Deli Store Barcelona

Gotic: de Gotische wijk
Gopal: Vegan Deli Shop

Dit is een soort van vegan snackbar met huisgemaakte burgers. Bestel ze als combi deal met een broodje en friet of met een salade. Wij gingen hierheen voor een 100% vegan ijsje gemaakt van puur fruit. De aardbei kokos en kiwi papaya zijn aanraders.

En zie  je hoe leuk mijn ijsje bij mijn outfit matcht?

Adres: Carrer Escudellers 42

Garcia Barcelona

Vila de Gràcia

Vroeger was Gràcia een dorp dat niet bij Barcelona hoorde. Ondanks dat het nu bij Barcelona hoort, heeft de sfeer nog steeds wat weg van klein dorp in een grote stad. In Gràcia vind je oneindig veel schattige straatjes, pleinen, terrassen en leuke boetiekjes. Het was een van onze favoriete wijken.

Er lijk een healthy vibe in Gràcia te heersen want je komt veel vegetarische, vegan en biologische winkels en cafés tegen. Een erg leuke straat om doorheen te lopen is Carrer de Verdi. Xavi had die straat ons aangeraden want je vind er veel leuke plekken om te eten en winkeltjes.

Quinoabar: vega & vegan

Als je op zoek bent naar een vegetarisch en zelfs vegan restaurant in Barcelona, dan zit je bij Quinoabar goed. Je kunt kiezen uit salades, quiches of iets zoets. Wij gingen voor de plato combinado: een vol bord met een stuk huisgemaakte quiche, salade en een zelfgeperst sapje.

De worteltaart schijnt legendarisch te zijn, maar helaas zaten wij al vol. Een goede reden om dus snel eens terug te gaan.

Adres: Traverserra de Gracia 203

Cantina Machiato BarcelonaCantina Cantina Machito Barcelona

Cantina Machito

Geen Tex-Mex vibe hier, maar pure en traditionele Mexicaanse gerechten. De kleurige en gezellige inrichting van Cantina Machito maakt dat je er niet voorbij kunt lopen.

Ik had nooit gedacht dat ik Mexicaans zou gaan eten in Barcelona en dat het ook nog eens zo lekker zou zijn. Wauw, wat kun je hier goed eten. Niet het Mexicaans dat je gewend ben uit de ketens in Nederland, maar echt goed Mexicaans.

Denk aan kleine maistacos gevuld met gesmoord rundvlees of gestoofd varkensvlees, ceviche van garnalen en coquilles met koriander en enorm lekkere guacamole.

Alleen al voor de drankjes wil je hier heen. Drink hierbij een homemade limonada casera: een limonade van Perzische limoenen met komkommer en tijm, gezoet met agave. Echt zo lekker dat ik hem thuis namaakte (klik hier voor het recept)! Of neem de horchata van rijst of een Mexicaans biertje met limoen en een zout randje.

Probeer een plekje op het terras te bemachtigen. En is het vol bij Cantina Mochita? In dezelfde straat zitten nog twee restaurants van dezelfde eigenaars: Teicawey voor take away en Chido One. Dus zit Cantina Machito vol, ga dan vooral daar langs.

Adres: Carrer de Torrijos 47

Cafe Camelia

Café Camelia

Bij Café Camèlia eet je tussen de locals een cheesecake of carrot cake met een goede kop koffie. Ook kun je hier lekker en gezond lunchen met een quinoasalade met humus en een vers groentesapje.

Goed om te weten: veel hier is veganistisch.

Adres: Calle Verdi 79

Raval

Raval heeft een ietwat ruig karakter, maar mag je zeker niet overslaan. De wijk Raval stond vroeger bekend als stad van cabaret, misdaad en prostitutie. De afgelopen jaren is de wijk aangepakt en tegenwoordig is de wijk niet meer zo lawless als voorheen.

Sommige plekken zijn nog steeds wat shabby, maar dit geeft de wijk ook wel haar charme. Als je je voorbereidt op de ontelbare telefoonwinkels en kebab shops, kom je op unieke plekken en bij leuke cafés. Raval is dus wat edgy, maar ontzettend leuk.

Mercat de la Boqueria

Ga voor je naar Raval gaat langs bij de Mercat  de la Boqueria aan de Ramblas. Deze markt is behoorlijk toeristisch en druk, maar ze hebben wel lekkere smoothies en sappen, vers fruit, verse kokos en verse vis en gedroogde ham.

Haal een smoothie to go.

Caravelle Barcelona

Caravelle

Niet ver van de Ramblas zit Caravelle. Dit is een relax en mellow café, leuk voor ontbijt, lunch of avondeten. Het wordt gerund door Australiërs en er hangt een fijne sfeer.

Ontbijten en brunchen doe je hier met versgebakken ontbijtmuffins met passievrucht en amandel, kokosbrood met frambozen en honingboter of Mexicaanse eieren met chorizo, tomaat en borlotti bonen.

De kaart is ietwat Mexicaans geïnspireerd. Zo hebben ze ontzettend lekkere kleine ronde taco’s. Als je voor taco’s gaat, neem dan de taco met BBQ praws, guacamole en radijsjes en de tortilla met gerookte varkensschouder met maïs. Bestel er 2 of 3, want ze zijn wat klein. Voor een detox proof lunch is de bietensalade met gekonfijte prei, feta en selderij een aanrader.

Neem als toetje de plum mess met witte chocolade en merengue of de nectarine crumble met vanille ijs.

Adres: Pintor Fortuny 31

Mother Juicebar Barcelona

Mother

Eigenlijk per toeval liepen we tegen de juicebar Mother aan. Bij de Groene Meisjes had ik al gelezen over Mother, maar eigenlijk had ik geen idee in welke wijk deze sapbar zat. Terwijl we de ene na de andere kebabtent en telefoonzaak voorbij liepen zei T. opeens “hé kijk, een leuke juicebar!”

Het bleek Mother te zijn.

Mother is hip. Heel hip. Ga hierheen als je wilt ontgiften, bijkomen of vitamines nodig hebt want bij Mother hebben ze juices, smoothies en leches. Alles cold pressed en hartstikke vers.

Loop even voorbij Mother naar rechts en je komt uit bij een leuk plein waar locals aan het skateboarden zijn, maar waar ook een paar leuke cafés zitten.

Adres: Calle Joaquim Costa, 26

Poble Sec & Sant Antoni: onontdekt Barcelona

Nog onontdekt door de toeristische menigte zijn de aangrenzende wijken Poble Sec en Sant Antoni. Het is zelfs zo erg dat de wijk nauwelijks aangegeven stond in ons boekje en ook de kaart ervan ontbrak. Beide wijken worden gescheiden door een grote straat. Aan de linkerkant van Avinguda del Paral-lel vind je Poble Sec en aan de andere kant ligt Sant Antoni.

Beide wijken worden vaak overgeslagen door toeristen. Niet belangrijk genoeg dus, zou je zeggen? Integendeel! Sant Antoni wordt steeds hipper met coole cafés en barretjes (vooral Carrer Parlement is erg in opkomst). Sommige locals noemen het zelfs het ‘Nieuwe Born’.

Let wel op: hier gaan veel winkels en cafés nog traditioneel dicht tussen de middag en vind je tussen 15 en 17 bijna niemand op straat. Dit geldt niet voor alle restaurants en cafés, dus handig is om van te voren even de openingstijden te bekijken.

Federal Cafe Barcelona Café Calders Barcelona

Federal Café

Federal Café zit in een van de leukste straten van Sant Antoni. Hier moet je echt heen gaan! Federal Café is een gezellig ingericht café. In het midden staat een grote tafel waar je met je laptop kunt zitten, maar waar je ook met een groep gezellig kunt aanschuiven. In het raam hebben ze kussens gebouwd, waardoor je half buiten kunt zitten.

Als je voor een burger gaat, dan kan ik de pompoen couscousburger met basilicummayonaise of de kangaroo burger met geroosterde paprika echt aanraden.

Op de kaart staan allerlei aparte drankjes. Neem de elderflower pash voor erbij: een groot glas vlierbloesemsiroop met prikwater en bosbessen. Of ga voor een Ginger Beer!

De Spider Coke werd door de barman afgeraden, maar klonk erg gewaagd: vanille ijs met cola.

Adres: Carrer Parlement 39

Bar Calders

In dezelfde straat als Café Federal vind je Bar Calders. De roodgekleurde kozijnen zien er vrolijk uit en ze hebben een mooi terras met bloemen. Bar Calders wordt gerund door vader en zoon en is een leuke plek voor ontbijt, lunch of avondeten.

Adres: Carrer Parlement 25

Bread & Circuses

Voor een originele sandwich ga je naar Bread & Circuses. Deze sandwich bar wordt gerund door twee Amerikaanse chefs. Met Catalaanse ingrediënten maken ze American Style Sandwiches. Je vindt hier dus geen ‘queso y jamon’ op je sandwich, maar sandwiches genaamd The Litigator (met steak, gekarameliseerde ui en groene pepers) of de Po’Boy met garnalen en augurk.

Adres: Carrer Blasco de Garay 59

Brunch & Cake BarcelonaBrunch & Cake Barcelona

L’Eixample
Brunch & Cake

De wijk l’Eixample zelf is rechttoe rechtaan (op de regenbooggekleurde vlaggen na) maar dat zijn de hippe en trendy cafés en restaurants niettemin.

Ga voor de ultieme brunch naar Brunch & Cake. Bij Brunch & Cake vind je traditionele ontbijttoppers maar dan net even anders, zoals zwarte brioche met zalm en groenten, eggs benedict met een ambachtelijke hotdog of op een zoete wafel of getoast kokosbrood met roomkaas en gepocheerde peer.

Hier ga ik zelf zeker nog eens terug voor een uitgebreid ontbijt.

Adres: Carrer Enric Granados, 19

Barceloneta

Een paar jaar geleden zat ik met vriendinnen in een appartement in de wijk Barceloneta, op 5 minuten lopen van het strand. Er zitten veel toeristische cafés, maar als je wat meer om de grote straten heen kijkt vind je veel leuke restaurantjes en cafés in Barceloneta.

Vlak bij het strand zit MAKAMAKA een hippe strandtent met smoothies, burgers en cocktails. Je betaalt hier wel een strandprijs, maar het is te doen (de cocktails zijn 8 € en de smoothies 5  €). En dan heb je wel een leuk uitzicht.

Adres: Passeig Don Joan Borbó Comte Barcelona, 76

 

Disclaimer: de link naar Transavia is gesponsord.