kikkererwtenburger met geitenkaas en biet

Precies een jaar geleden zat ik samen met een vriendinnetje bij Coogee Beach in Sydney deze burger te eten met een bring your own (BYO) fles rode wijn en een puntzak huisgemaakte frietjes. Na de hele dag op het strand te hebben gelegen en hongerig te zijn geworden, kwamen we bij MOO Gourmet Burgers terecht.

In Australië kun je echt de lekkerste burgers ooit eten. Dus als we niet op de campground bij onze campervan kookten, gingen we uit eten bij een burgerbar. Omdat alles ons lekker leek en we nooit konden kiezen, deelden we altijd twee verschillende burgers. We hebben dus veel soorten burgers geprobeerd, maar deze burger van kikkererwten met geitenkaas en bieten was een van de lekkerste!

Toen ik vandaag mijn reisdagboekje aan het doorlezen was om te kijken wat we toen aan het doen waren, kreeg ik gelijk weer zin in deze burger. Nu een jaar later eet ik dus dezelfde burger, maar dan thuis in Nederland. Op het mooie weer en uitzicht over Coogee na, smaakt hij net zo lekker

Kikkererwtenburgers met geitenkaas en bietjes

Ingrediënten voor 2 burgers
200 g kikkererwten uit blik
1 ui
2 teentjes knoflook
1/2 rode peper
1 el kurkuma
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl gemalen korianderzaad
1 el Griekse yoghurt
1 ei
citroensap
bloem
versgemalen zout en peper
zuurdesembrood of ciabatta
100 gr geitenkaas
1 rode biet

Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Snijd de ui, het pepertje en de knoflook fijn.

Doe olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, het pepertje en de knoflook. Voeg de specerijen toe en bak even mee.

Maal ondertussen de kikkererwten met de staafmixer tot een grove puree. Voeg de gebakken uien en 1 el Griekse yoghurt toe. Voeg citroensap toe naar smaak en peper en zout.

Maak balletjes van het kikkererwtenmengsel en druk deze plat. Wentel de burgers door een losgeklopt ei en dan door de bloem. Bak ze vervolgens aan beide kanten bruin.

Snijd ondertussen het bietje in dunne plakjes. Snijd het brood in dikke plakken en besmeer beide kanten met de geitenkaas. Beleg met de plakjes biet en de rucola en leg hier de burger op.