Epic Burger #10. Pompoenburger met halloumi

Pompoenburger met halloumi

Vandaag is het weer epic burger tijd. Niet alleen heb ik weer een lekker burgerrecept voor jullie, maar ook de uitslag van de hamburgerwedstrijd van Hellmann’s waar ik aan mee deed is bekend.

Jullie hebben allemaal massaal gestemd, maar helaas heeft mijn burger net niet gewonnen. Of nou ja, net niet, het scheelde een kleine 100 stemmen.

Mijn walnoten linzenburger is tweede geworden met 606 stemmen! Nummer 1 is het Broodje Hamburger van Wat een studentje ’s avonds eet met 705 stemmen. Leonie: gefeliciteerd (enne mag ik dan een keer jouw burger komen eten op het Green Egg?)

Dit is de eindstand geworden:

1) Broodje hamburger van Gewoonwateenstudentjesavondseet: 705 stemmen
2) Walnoten linzenburger van YellowLemonTreeblog.com: 606 stemmen
3) Real American Burger van UitPaulinesKeuken.nl: 500 stemmen
4) The Skinny Burger van Thelionkitchen.com: 356 stemmen
5) Courgette-kaasburgers van Chickslovefood.com: 262 stemmen
6) Kipburger met bacon en avocado van LeukeRecepten.nl: 261 stemmen
7) Chicken burrito burger van Brendakookt.nl: 217 stemmen
8) Chipotle kipburger met guacamole van Simoneskitchen.nl: 126 stemmen
9) Baconburger van Ohmyfoodness.nl: 108 stemmen
10) Coffee rubbed hamburger van Modernehippies.nl: 59 stemmen
11) Gorgonzola burger van FrancescaKookt.nl: 57 stemmen

Wil je mijn mini walnoten linzenburger sliders terugzien? Hier vind je het recept.

Ondanks dat mijn burger niet nummer 1 is geworden, ben ik toch héél trots dat ik überhaupt op de tweede plek ben geëindigd. Qua bezoekersaantallen was mijn blog veruit de kleinste in de wedstrijd, dus dat laat maar weer zien hoe toegewijd en hecht jullie als achterban zijn. Echt zo leuk om te merken dat zoveel mensen gestemd hebben.

Iedereen die gestemd heeft: super bedankt daarvoor!

Ondanks dat ik nu geen Green Egg win, blijf ik natuurlijk wel burgers maken.

Dus, jongens! We zijn alweer bij burger #10 aan beland. Jeetje, wat gaat dat toch hard. Ik weet nog dat ik met ingang van mijn nieuwe layout en overstap naar WordPress in februari mijn Epic Burger Project startte. 10 burgers geleden dus.

Deze burger heeft een herfstig tintje. Vorige maand zag ik de eerste pompoenen bij de biowinkel liggen. Ze hadden daar een soort pompoenentuin gecreëerd met een enorme wagen vol oranje pompoenen. Dan kan je er dus niet om heen. Toen lezer Maaike mij een paar dagen later ook nog een recept voor pompoenburgers mailde, wist ik wat voor soort burger nummer 10 zou worden. Maaike gaf er ook nog een heerlijk recept voor zelfgemaakte courgette amandelbroodjes bij, maar dat komt later.

Uiteindelijk is het een pompoenburger met halloumi, augurken en een lekker sausje van tahini en kaneel geworden. Geïnspireerd op Maaike haar recept.

Pompoenburger met halloumi

Pompoenburgers met halloumi


Ingrediënten
voor 4 pompoenburgers

1/2 flespompoen (ongeveer 500 gram)
1 sjalot
1 teen knoflook
1/2 groene peper
50 gram havermoutvlokken
25 gram pompoenpitten
1 groot ei
2 el olijfolie
paar takjes verse koriander
versgemalen peper en zout

toppings
halloumi kaas
saladeblad
tomaat in plakken
augurk in plakjes
kiemen

voor de saus
1 el tahini (sesampasta)
4 el yoghurt of kwark
citroensap
kaneel naar smaak
chilipeper naar smaak
versgemalen peper en zout

De pompoenburgers maken
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de pompoen (schillen hoeft niet) in grove stukken. Snijd de ui en knoflook ook in stukken. Doe de groenten in een bakvorm met wat olijfolie en versgemalen zout en peper. Rooster de groenten in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.

Haal de geroosterde pompoen uit de oven en laat wat afkoelen. Doe de groenten in de keukenmachine en pureer kort. Voeg het ei, de koriander, pompoenpitten en havermout toe en laat nog even draaien tot alles goed gemengd is. Zorg ervoor dat het pompoenmengsel niet helemaal gepureerd is, maar dat het nog wat structuur behoudt. Doe het pompoenmengsel in een kom en zet een half uur weg in de koelkast zodat het wat steviger wordt.

Maak ondertussen de saus. Roer de yoghurt, tahini en citroensap los in een kom. Voeg naar smaak kaneel, chilipeper en peper en zout toe.

Haal de kom uit de koelkast en vorm pompoenburgers van het mengsel. Bak de burgers aan beide kanten in ongeveer 10 minuten mooi bruin.

Snijd het brood in dikke plakken en rooster deze even in de broodrooster.

Snijd de halloumi in plakken. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de halloumi in een paar aan beide kanten bruin.

Besmeer de broodjes met de saus. Leg hierop de kiemen, de halloumi, wat augurken in plakjes, tomaat en vervolgens de pompoenburger. Eindig met salade en nog wat saus.

Eet smakelijk!

Pompoenburger met halloumi

Disclaimer: dit is een gesponsord artikel.