Kokos rijstpudding met appeltjes en amandelen

Rijstpudding met kokos

Alhoewel ik zweer bij havermout als ontbijt, is het soms tijd voor wat verandering. Na een lange havermoutfase was ik weer eens toe aan iets anders. Nu vind ik het fijn om stevig te ontbijten, zodat je er lang vol van zit.

Op de blog vind je oneindig veel ontbijtrecepten. Mijn favorieten zijn deze havermout die naar appeltaart smaakt, deze perfecte pancakes of mijn favoriete boekweit chocolade granola. Eigenlijk kan ik nog wel even doorgaan en moet je gewoon zelf even door alle ontbijtrecepten scrollen.

Ontbijten dus. Het is misschien wel mijn favoriete maaltijd van de dag. Alhoewel, als ik écht moet kiezen ik het niet zo stellig durf te zeggen want risotto, curry’s, deze summer rolls en kaas vind ik ook erg lekker.

Waar ik achter kwam is dat rijst ook ideaal is als ontbijt. Eet jij wel eens rijst voor ontbijt? Zeker in de winter is rijst een heerlijk verwarmend ontbijtje. Het wordt een soort rijstpudding. De rijst moet wel wat langer koken dan havermout, maar dat is zeker de moeite waard. Net als met havermout heb je niet veel meer nodig dan een kleine steelpan, alleen duurt het dus iets langer.

Deze rijstpudding met kokosmelk doet een beetje denken aan Thailand. Eet de rijstpudding met je favoriete toppings, zoals vers fruit, geraspte kokos en noten.

Tip door Soumaya: heb je rijst over van de vorige dag? Dan kun je het koken overslaan en hoeft de rijst alleen nog maar even te pruttelen met de kokosmelk, melk, vanille en citroen. Scheelt weer tijd. 

Rijstpudding met kokos, appeltjes, amandelen & vanille


voor 2 personen
100 gram pandan rijst of rijst naar keuze
200 ml water
100 ml kokosmelk uit blik
100 ml melk naar keuze, zoals kokosmelk, amandelmelk of rijstmelk
1 vanillestokje, merg uitgeschraapt
geraspte schil van 1/2 citroen
snuf grof zeezout
2 kleine appeltjes
handje geroosterde amandelen, als topping
geraspte kokos of bruine suiker, als topping

Bereidingswijze
Doe de rijst met het water en een snuf zeezout in een kleine steelpan en breng aan de kook.

Verlaag het vuur en laat de rijst met het deksel op de pan zachtjes 15 minuten pruttelen tot de rijst gaar is en het water is opgenomen door de rijst.

Doe de kokosmelk uit blik, melk, vanillemerg en het citroenrasp erbij. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen tot het geheel is ingekookt.

Eet de rijstpudding lauwwarm met de appels, geroosterde amandelen en bruine suiker. Bestrooi met geraspte kokos.

Rijstpudding met kokos