Super snelle variant op shakshuka

Snel en makkelijk shakshuka recept

Hoe is het met jullie? Al zin in Kerst? Mijn kerstboom staat en het eerste Kerstdiner heb ik dit weekend al gehad. Met vriendinnen kookte ieder een gang en uiteindelijk zaten we zondag aan de oesters, ceviche van zeebaars, ossobucco, een kaasplank en witte mouse met frambozen. De Kerstsfeer zit er dus al goed in.

Nu is het nog even werken, maar dan tijd voor vakantie. Lekker uitslapen, tijd voor uitgebreide ontbijtjes, heel veel Netflixen, struinen over Kerstmarkten, chocomelk drinken en natuurlijk veel eten. Vooral naar de ochtenden kijk ik uit. Geen wekker, koffie en ontbijt op bed. Ik ben serieus al aan het bedenken wat ik allemaal ga koken. Pancakes, wentelteefjes, een grote voorraad granola maken.

Iets wat ik zeker ook ga maken is shakshuka. Shakshuka is inmiddels mijn lievelingsgerecht geworden. Eens in de zoveel tijd maak ik een grote pan van deze saus waar ik dan een paar dagen van kan eten. Shakshuka als ontbijt, als lunch en als avondeten. Het kan allemaal. 

Nu heb ik doordeweeks niet altijd zin en tijd om de saus lang te laten pruttelen. Dus daar moest wat op worden gevonden. Ik ben op zoek gegaan naar een vergelijkbare variant, maar dan sneller, zodat je het gelijk kunt eten.

Dit snelle recept voor shakshuka is klaar in 10 minuten. Super makkelijk dus en ideaal als je opeens shakshuka-drang krijgt. Ook ideaal als je in je eentje bent. De geitenkaas erover maakt het helemaal af. 

Ben jij ook zo’n shakshuka fan? 

Snel en makkelijk shakshuka recept

Snelle shakshuka

Ingrediënten voor 2 personen
1 blik 400 gram gepelde tomaten van goede kwaliteit
1 blikje tomatenpuree
1 paprika
2 tomaten
1 rode ui
1 teen knoflook
1/2 tl korianderpoeder
1/2 tl komijnzaad
1/2 tl venkelzaad
4 eieren
versgemalen peper en zout

voor erover en erbij
verse koriander
100 gram zachte geitenkaas

Shakshuka maken
Snijd de ui in ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in de pan en bak de kruiden aan tot het lekker begint te ruiken. Voeg nog wat olijfolie toe en bak de ui en knoflook een paar minuten mee. Snijd de paprika in repen en bak deze mee.

Doe nu de tomatenpuree, het blik gepelde tomaten en de tomaten in stukjes erbij. Breng aan de kook. Maak kuiltjes en breek de eieren hierin. Zet het vuur laag. Doe het deksel op de pan en laat 5-10 minuten pruttelen tot het eiwit gestold is en het eigeel nog zacht.

Verkruimel geitenkaas erover en bestrooi met koriander. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Rooster brood voor erbij dat je erin kan dippen.

Snel en makkelijk shakshuka recept