Veggie wraps met zoete aardappel, spicy kikkererwten en hummus

Vegetarische wraps met zoete aardappel, spicy kikkererwten en hummusVegetarische wraps met zoete aardappel, spicy kikkererwten en hummus

Oh, jongens! Deze wraps wil ik echt even met jullie delen hoor, want ze zijn echt lekker en o zo simpel. Dit recept voor veggie wraps maakte ik weer voor Dille & Kamille. Dit keer moest het een recept zijn met lekker veel groenten. Nu vind ik zoete aardappel echt typisch comfort food, dus goed passen bij de winter die eraan komt. Hebben jullie trouwens al handschoenen aangehad? Ik nog niet, maar wel bijna.

Alhoewel het gister weer een halve zomerse dag was, mag vandaag de warme trui weer aan. Perfect weer dus om deze wraps te maken! 

Terwijl je met wraps alle kanten op kunt, at ik ze eigenlijk altijd op de standaard Mexicaanse manier. Bonen, mais, paprika en heel veel guacamole. Zoete aardappel vind ik echt comfort food als het buiten weer kouder wordt. Het leek me lekker om wraps daarmee te combineren.

Op zoek naar wrap-inspiratie kwam ik bij Minimalist Baker een recept tegen voor vegetarische wraps met zoete aardappel en geroosterde kikkererwten. Van die geroosterde kikkererwten zag ik al vaker voorbij komen als “gezonde snack”. Dus dat leek me wel eens lekker om te proberen.

Voor het recept gebruikte ik dit gerookte paprikapoeder van Dille & Kamille (wat trouwens echt een aanrader is, ook voor andere gerechten). Dat dit paprikapoeder gerookt is, maar het extra lekker. Je moet er wel van houden, een rooksmaak. Deze variant is wel erg pittig, dus je kan ook een milde, zoete variant nemen.

De geroosterde kikkererwten worden lekker crunchy! Dóór een gerecht zijn ze trouwens een aanrader, maar los als vervanger van chips of nootjes toch niet helemaal. 

Normaal gesproken ben ik geneigd overal kaas doorheen te doen (wat trouwens prima zou passen bij deze wraps) maar omdat mijn tafelgenoot niet van de kaas is, werd het zonder. Door de hummus mis je het serieus niet, maar als je wilt kun je er ook nog feta of geitenkaas doorheen doen.

Heb jij nog goede wraps recept ideeën?

Vegetarische wraps met zoete aardappel, spicy kikkererwten en hummus

Winterse veggie wraps met zoete aardappel, spicy kikkererwten, hummus en pitjes

Ingrediënten voor 4 personen

500 gram zoete aardappel
olijfolie
paar takjes verse tijm
1/2 tl kaneel
1/2 tl cayennepeper
1 tl gerookt paprikapoeder van Dille & Kamille

1 blik kikkererwten
scheut olijfolie
1 tl gerookt paprikapoeder van Dille & Kamille
1 tl gedroogde tijm
1/2 tl kaneel
1/2 tl gemalen komijn
1/2 tl gemalen koriander

8 kleine volkorenwraps

hummussaus
200 gram hummus
1 flinke el yoghurt of kwark
sap van 1/2 limoen
paar takjes munt, de blaadjes

toppings
1 sjalot, in ringen
2 stengels bosui, in stukjes
verse koriander
verse munt
zonnebloempitten en pompoenbitten

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de zoete aardappel met schil in hapklare stukken. Doe ze in een kom en voeg een scheut olijfolie, verse tijm, kaneel, zeezout en cayennepeper toe. Hussel door elkaar. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de oven en zet de timer op 10 minuten.

Laat de kikkererwten uitlekken. Doe de kikkererwten in dezelfde mengkom. Roer door elkaar met een scheut olie, gedroogde tijm, kaneel, komijn, gerookt paprikapoeder, zeezout en koriander.

Verdeel de kikkererwten naast de zoete aardappel over de bakplaat. Zet de timer nu op nog 20 minuten tot de zoete aardappel zacht is en gaar en de kikkererwten knapperig.

Bereid ondertussen de toppings en de saus voor. Snijd de sjalot en bosui in stukjes. Doe de blaadjes verse kruiden in een bakje. Verhit een koekenpan op het vuur en bak de pitjes zonder olie tot ze gaan geuren.

Meng de hummus met de yoghurt, het limoensap en de fijngesneden munt.

Verwarm de wraps in de magnetron of oven. Smeer de wraps in met de saus. Verdeel de zoete aardappel en kikkererwten hierover. Kies je favoriete toppings.

Vegetarische wraps met zoete aardappel, spicy kikkererwten en hummus