About

Over Yellow Lemon Tree

Yellow lemon tree is ontstaan vanuit de drie dingen die ik het liefst doe: eten, fotograferen en reizen. Het is een plek waar ik schrijf over eten en alles wat daarmee te maken heeft. Dit doe ik sinds februari 2013.

Achter de recepten zit vaak een klein verhaal. Een bijzondere plek waar ik voor het eerst iets heb gegeten, een nostalgische herinnering aan een recept, de eerste groenten van het seizoen die je tegenkomt op de markt of familierecepten, zoals appelmoes zoals alleen Oma’s die kunnen maken. Mijn blog is een plek om die verhalen met anderen te delen.

Het liefst maak ik alles homemade, omdat je dan precies weet wat erin zit. Soms zijn dit best wat ingrediënten, maar als je eenmaal alles in huis hebt, zul je zien dat je het vaker gebruikt. Door het zelf te maken krijgt een gerecht vanzelf een verhaal (zo wilde ik altijd al weten wat er in die vertrouwde fles ketchup zit). Natuurlijk ga ik ook wel eens voor makkelijk, maar het smaakt toch net wat lekkerder als je weet hoe het gemaakt is of waar iets vandaan komt.

Op mijn foodblog vind je heel veel ontbijtjes, burgers en taart, maar ook gezonde recepten. Sinds mijn 28-daagse-detox (klik hier om daar alles over te lezen) kook ik wat vaker detox proof, maar nog steeds eet ik graag een reep Tony’s.

Dat is het kleine verhaal achter mijn blog.

Achter de blog: over mij

Ik ben Maura en ik houd van burgers, goede koffie, de hele dag ontbijten en van kookboeken. Eten is mijn grote hobby. Dat ik zo van koken en eten houd, komt voort uit mijn moeders geweldige passie voor koken. Vroeger thuis kookten we uit het kookboek van Roald Dahl. Dan maakten ik en mijn zusje samen Bram Bokkepoots chocoladetaart of de Snoskommers. Al zo lang ik me kan herinneren houd ik receptenboekjes bij. Nog steeds heb ik een eindeloze lijst try-before-you-die lijst met recepten die ik ooit nog eens wil maken.

Meer weten?

Neem contact op via onderstaand contactformulier.

    Naam (verplicht)

    Email (verplicht)

    Onderwerp

    Bericht

    Go to the top