About

Over Yellow Lemon Tree

Yellow lemon tree is ontstaan vanuit de drie dingen die ik het liefst doe: eten, fotograferen en reizen. Het is een plek waar ik schrijf over eten en alles wat daarmee te maken heeft. Sinds februari 2013 schrijf ik hierover.

Achter de recepten zit vaak een klein verhaal. Een bijzondere plek waar ik voor het eerst iets heb gegeten, een nostalgische herinnering aan een recept, de eerste groenten van het seizoen die je tegenkomt op de vrijdagse boerenmarkt of appelmoes zoals alleen Oma’s hem maken. Mijn blog is een plek om die verhalen met anderen te delen.

Het liefst maak ik alles homemade, omdat je dan precies weet wat erin zit. Door het zelf te maken krijgt een gerecht vanzelf een verhaal (zo wilde ik altijd al weten wat er in die vertrouwde fles ketchup zit). Natuurlijk ga ik ook wel eens voor makkelijk, maar het smaakt toch net wat lekkerder als je weet hoe het gemaakt is of waar iets vandaan komt.

Op mijn foodblog vind je heel veel ontbijtjes, burgers en taart, maar ook gezonde recepten. Sinds mijn 28-daagse-detox (klik hier om daar alles over te lezen) kook ik wat vaker detox proof, maar nog steeds eet ik graag een reep Tony’s.

Dat is het kleine verhaal achter mijn blog.

Over mij

Ik ben Maura en ik houd van burgers, goede koffie, de hele dag ontbijten en van kookboeken. Eten is mijn grote hobby. Dat ik zo van koken en eten houd, komt voort uit mijn moeders geweldige passie voor koken. Vroeger thuis kookten we uit het kookboek van Roald Dahl, dan maakten we Bram Bokkepoots chocoladetaart of Snoskommers. Al zo lang ik me kan herinneren houd ik receptenboekjes bij.

Ik heb een eindeloze lijst try-before-you-die lijst met recepten die ik ooit nog eens wil maken.

Wat ik doe als ik niet kook? Reizen, genieten van lange zomeravonden langs de gracht, koffie drinken, luisteren in een poncho naar een concert, slenteren over tweedehands markten, pancakes eten buiten de deur, picknicken in het park, Australië doorkruisen met een campervan en burgers eten. En heel veel ijsjes.

Meer weten?

Neem contact op via onderstaand contactformulier.

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Onderwerp

Bericht

Go to the top