About | Yellow lemon tree

Over Yellow Lemon Tree

Yellow lemon tree is ontstaan vanuit de drie dingen die ik het liefst doe: eten, fotograferen en reizen. Het is een plek waar ik schrijf over eten en alles wat daarmee te maken heeft. Sinds februari 2013 schrijf ik hierover op mijn foodblog.

Achter de recepten zit vaak een klein verhaal. Een bijzondere plek waar ik voor het eerst iets heb gegeten, een nostalgische herinnering aan een recept, de eerste groenten van het seizoen die je tegenkomt op de vrijdagse boerenmarkt of appelmoes zoals alleen Oma’s hem maken. Mijn blog is een plek om die verhalen met anderen te delen.

Het liefst maak ik alles homemade, omdat je dan precies weet wat erin zit en door het zelf te maken krijgt een gerecht vanzelf een verhaal (zo wilde ik altijd al weten wat er in die vertrouwde fles ketchup zit). Natuurlijk ga ik ook wel eens voor makkelijk, maar het smaakt toch net wat lekkerder als je weet hoe het gemaakt is of waar iets vandaan komt. 

Op mijn foodblog vind je burgers en taart, maar ook gezonde recepten. Sinds mijn 28-daagse-detox (klik hier om daar alles over te lezen) kook ik wat vaker detox proof, maar nog steeds eet ik graag een reep Tony’s. 

Dat is het kleine verhaal achter mijn blog.

Over mij

Ik ben Maura en ik houd van burgers, goede koffie, de hele dag ontbijten en van kookboeken. Dat ik zo van koken en eten houd, heeft zeker iets te maken met mijn moeders geweldige passie voor koken. Al zo lang ik me kan herinneren hield ik een receptenboekje bij en vroeger kookten we uit het kookboek van Roald Dahl. 

Ik houd van eten en heb een eindeloze lijst try-before-you-die lijst met recepten die ik ooit nog eens wil maken. Recepten van die lijst vind je hier. 

Wat ik doe als ik niet kook? Reizen, genieten van lange zomeravonden langs de gracht, koffie drinken, luisteren in een poncho naar een concert, slenteren over tweedehands markten, pancakes eten buiten de deur, picknicken in het park, Australië doorkruisen met een campervan en burgers eten. En heel veel ijsjes.

Schrijven in opdracht

Schrijven over eten doe ik graag. In het voorjaar van 2014 heb ik een cursus creatief schrijven gevolgd. Ik schrijf graag verhalen over eten, mijn herinneringen en associaties met eten. Als freelancer ben ik in te huren voor het schrijven van recepten, columns, culinaire producten en andere teksten over eten of gerelateerde onderwerpen.

Eind 2014 ging ik samen met delicious. magazine en Max Havelaar naar Sri Lanka. Mijn verhaal over deze onvergetelijke theereis kun je teruglezen in de delicious. van maart 2015 of hier op mijn blog.

Fotografie in opdracht

Ik maak graag foto’s van eten en doe dit ook voor anderen. Als kind volgde ik al fotografiecursussen met mijn analoge camera (toen nog met de donkere kamer) en tijdens mijn studie volgde ik meerdere fotografiecursussen. Mijn werk is onder andere te vinden bij Dille & Kamille, Max Havelaar en delicious. magazine.

Recepten in opdracht

Voor het ontwikkelen, schrijven, stijlen en fotograferen van recepten ben ik als freelancer in te huren. Eerder waren mijn recepten te zien bij onder andere delicious. magazine, Dille & Kamille, Max Havelaar, Wereldwinkels, Elle Eten en culishop.com 

Workshops / koken in opdracht

Samen koken en samen eten is wat ik het liefst doe. Hier schrijf ik dan ook graag over. Als freelancer ben ik in te huren voor het geven van kook- of blogworkshops, kookdemo’s of catering. Zo gaf ik bakworkshops met eerlijke Fairtrade producten, een kookdemo op the Taste of Amsterdam en verzorgde ik het menu voor een meerdaagse yoga midweek. 

Meer weten?

Weten wat ik allemaal nog meer doe? Of heb je een vraag over het geven van bakworkshops, een kookdemo, recepten of food styling en food fotografie in opdracht? Neem dan contact op via Twitter of Facebook of stuur een mailtje naar info [at] yellowlemontreeblog [dot] com 

Of stuur je vraag gelijk in via onderstaand contactformulier.