Chocolade avocado koffie smoothie

Chocolade koffie smoothie met banaan en avocado

Allereerst wil ik iedereen enorm bedanken voor alle leuke en lieve reacties op mijn vorige artikel. Toen ik vorige week wakker werd stroomde mijn mailbox vol met reacties. Zo fijn om te lezen dat sommigen mijn blog nu juist nog meer gaan volgen om op de hoogte te blijven van mijn reis.

Ik heb alle reacties gelezen, maar nog geen tijd gehad om te reageren dus daarom doe ik het even zo. En iedereen die tips had: ik heb alles opgeschreven in een boekje dat ik mee neem op reis. Door dit allemaal heb ik nóg meer zin om te gaan.

Nog 4 nachtjes slapen…

Máár vandaag een recept dat ik nog even van te voren wil delen: een chocolade koffie smoothie met banaan en avocado.

Een tijdje terug mocht ik op koffieworkshop met Max Havelaar bij Mister Kitchen. Op een koude, zonnige dag kwamen we aan bij de Westergasfabriek waar de heren van Mister Kitchen samen met koffieplukster Luz uit Peru op ons wachtten.

Mijn idee vooraf was dat ik als een ware barista met latte art skills naar buiten zou lopen, maar niets was minder waar. De workshop stond weliswaar in het teken van koffie, maar koffie werd er niet gezet. In plaats daarvan gingen we koken met koffie, wat eigenlijk nog veel leuker was.

Bij binnenkomst kregen we een avocado koffie smoothie. Vervolgens mochten we zelf aan de slag met koffie rub coquilles, eend met koffiejus en salade van geroosterde groenten met koffie.

Terwijl we op de lunch wachtten, vertelde Luz over haar ervaringen als koffieboerin in Peru. Luz is koffieboerin en is al tien jaar aangesloten bij de Peruaanse koffiecoörperatie Cenfrocafe die Fairtrade koffie levert. Luz vertelt dat de Fairtrade certificering bijdraagt aan een beter leven voor haar familie en collega’s. Luz vertelt dat de Fairtrade premie wordt geïnvesteerd in het verbeteren van de kwaliteit van de koffie en dat er gemeenschapsprojecten worden opgezet.

Opmerkelijk is dat ze in Peru bijna geen koffie drinken, aldus Luz. In plaats daarvan zetten ze thee van de koffiebladeren, waar zelfs meer cafeïne in schijnt te zitten.

Vervolgens is het tijd voor de heerlijke lunch met als afsluiter een kopje koffie natuurlijk.

Geïnspireerd op deze dag vandaag het recept voor een chocolade koffie smoothie met banaan en avocado.

Lees Luz haar verhaal ook hier bij Max Havelaar.

Chocolade koffie smoothie met banaan en avocado

Ingrediënten voor één koffie smoothie
1 avocado
1 bevroren banaan (ingevroren zonder schil)
1 espresso
1 el cacao
scheutje amandelmelk

Zet een kopje espresso en laat deze wat afkoelen.

Doe alle ingrediënten voor de smoothie in de blender en laat pulseren tot het een glad geheel is.

Schenk de koffie smoothie in een glas en drink met een leuk rietje. Bestrooi nog met wat extra cacao.

Chocolade koffie smoothie met banaan en avocado