Frozen Birthday Cheesecake!

Recept bevroren frambozen aardbeien cheesecake / frozen cheesecake

Hiep hiep hoera! Vandaag ben ik jarig. Afgelopen weekend vierde ik samen met Marlous onze verjaardagen omdat we samen 50 werden. Na nauwlettend de weersvoorspelling in de gaten te hebben gehouden, besloten we de gok te wagen voor een tuinfeestje zónder partytent.

De boodschappen waren eerder die week al binnen met de appie bezorgservice, de tuin werd halverwege de week opgeknapt en zaterdag hoefden we alleen nog maar slingers op te hangen en de biertjes koud te zetten. ’s Middags mochten we onze haren laten doen bij Cosmopolitain Hairstyling. k besteed echt nooit aandacht aan mijn haar, dus dat was best eens leuk. Ik ging voor de “wonderful waves”. Rond 20 uur kwamen de eerste gasten en uiteindelijk werd het een leuke, lange zomeravond met DJ Spotify.

Máár, bij jarig zijn hoort natuurlijk taart!  Een tijd terug vroeg Dille & Kamille of ik weer zin had in een samenwerking. Natuurlijk had ik dat, want Dille & Kamille is een van mijn favoriete winkels. 

Het thema voor deze keer was zomerfruit dus ik bedacht een zomers taartje: een bevroren cheesecake met frambozen en aardbeien. Het recept is geïnspireerd op deze frozen pink cheesecake van Green Kitchen Stories. Zij maakten de cheesecake met een gezonde bodem van amandelen en dadels. 

Ik ben lekker gegaan voor een bodem van mijn favoriete koekjes: die van Farm Brothers. Ze hebben drie smaken (waarvan chocolade zeezout mijn favoriet is). Ik gebruikte voor de taart de hazelnut cinnamon variant. Het is immers mijn verjaardag, dus dan gaan we niet super gezond doen. De cheesecakevulling is gemaakt van mascarpone en Griekse yoghurt en gezoet met agavesiroop. 

Hier is het eindresultaat! Ik vind taart bakken altijd wel een beetje spannend, omdat je nooit helemaal weet hoe het gaat worden, dus ik was extra trots toen hij er zo goed gelukt uit kwam. 

Voor de foto ging ik bij Dille & Kamille op zoek naar een mooi tafelkleed. Ik ben groot fan van hun linnen tafelkleden, maar toen zag ik opeens dat ze ook echt hele mooie katoenen hebben. Nu was ik eigenlijk niet van plan een serveerschaal mee te nemen (ik heb er namelijk al een stuk of zes), maar je weet hoe het gaat. Een schaal met stolp had ik nog niet, dus die kon ik niet laten staan. Enne, je kan immers nooit genoeg serveerschalen hebben toch? Deze serveerschaal met stolp maakt alles extra feestelijk. 

Goed. Heb je binnenkort een feestje of gewoon zin in taart, dan is dit een aanrader. Het wordt dus wel een soort ijstaart, dus als ‘ie uit de vriezer komt, moet je hem gelijk opeten (wel eventjes ietsje laten ontdooien zodat je hem kan aansnijden). 

Benieuwd welke recepten ik ook alweer maakte voor Dille & Kamille? Hier vind je al mijn eerdere recepten.

Recept bevroren frambozen aardbeien cheesecake / frozen cheesecake Recept bevroren frambozen aardbeien cheesecake / frozen cheesecake

Frozen frambozen aardbeien cheesecake

 

Ingrediënten
150 gram koekjes naar keuze
75 gram roomboter
250 gram verse of bevroren frambozen
250 gram verse of bevroren aardbeien
sap en rasp van 1 citroen
100 ml agavesiroop of honing
250 gram mascarpone
250 gram Griekse yoghurt of volle kwark

Voor erover
250 gram verse aardbeien en frambozen

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet in. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en meng dit door de gemalen koekjes. Verdeel het mengsel over de vorm en druk goed aan. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Pureer het fruit, citroensap en honing in de keukenmachine.

Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt. Voeg de gepureerde vruchten hieraan toe en meng goed door elkaar. Schenk het mengsel in de springvorm en zet 2 tot 4 uur in de vriezer (afhankelijk van de hoogte van de springvorm) tot deze bevroren is, maar je de taart nog wel kan aansnijden.

Haal de springvorm uit de vriezer en verwijder voorzichtig de vorm. Maak de taart af met het verse fruit.

Recept bevroren frambozen aardbeien cheesecake / frozen cheesecake