Cocktails by Zani: The Blueberry Mojito

Cocktails by Zani: the Blueberry Mojito

Wie mij op Instagram volgt, heeft het vast al voorbij zien komen… The boyfriend is een cocktail account begonnen:
Cocktails by Zani. Zoals jullie wellicht al door hadden, help ik hem af en toe een klein beetje met de PR, dus bij deze een shout out! Ik ben namelijk super trots (en z’n cocktails zijn heel lekker), dus héél leuk als jullie een kijkje nemen op z’n Instagram.

Cocktails maakt ‘ie al zolang ik hem ken. Tijdens onze eerste date vertelde hij over zijn ooit behaalde cocktailbrevet als barman – waar ik natuurlijk een tikkeltje van onder de indruk was. Máár, eerst zien, dan geloven. Al gauw maakte hij z’n eerste cocktail voor me en sindsdien houden we regelmatig thema-avondjes waarbij ik het kookwerk doe en hij een matchende cocktail verzint.

Cocktails by Zani: Instagram cocktailaccount

Door een samenloop van te-veel-tijd-door-corona en cocktailavondjes ontstond het idee om een cocktail Instagramaccount te beginnen. Ik heb hem een klein beetje moeten overtuigen dat het écht leuk zou zijn als hij z’n cocktails op de foto zet en inmiddels issie om. Zo’n drie keer per week staat hij toegewijd in de keuken, te shaken en vervolgens priegelig met takjes munt en rozemarijn te garneren. Het is stiekem wel schattig hem zo bezig te zien en ook leuk om een gezamenlijke hobby te hebben. Natuurlijk mag (moet) ik alles voorproeven, maar dat vind ik helemaal niet erg. Gelukkig is hij sinds deze week wel ook een Mocktail Monday begonnen.

Vandaag is onze vakantie begonnen, dus het leek mij een leuk moment om een van Zani’s cocktails te delen met jullie. Het werd deze Blueberry Mojito. Zijn klassieker, maar dan met een twist. Ook komt er nog een beetje koken bij kijken, want je moet eerst zelf de bosbessensiroop maken.

Op z’n Instagrama vind je inmiddels alweer 9 heerlijke cocktailrecepten en nog meer cocktailinspiratie, dus neem vooral even een kijkje! Onder elke foto vind je het recept. Soms maakt ‘ie ook een cocktailvideo, dus extra leuk om ook z’n stories in de gaten te houden.

Goed, genoeg gepromoot. Hieronder vinden jullie het recept.

Meer zin in alcoholvrij? Hij maakte met de bosbessensiroop ook een mocktailvariant, namelijk deze Frozen Blueberry Mojito Mocktail. Ook héél lekker!

Cocktails by Zani: the Blueberry Mojito

The Blueberry Mojito

Voor de bosbessensiroop 
– 150 gr verse bosbessen
– 125 gr suiker
– 250 ml (1 kopje) water
– 1 limoen

Voor de Blueberry mojito
Recept voor 1

– 60 ml (2 oz) witte rum
– 45 ml (1,5 oz) bosbessensiroop
– Sap van een halve limoen
– 4-6 muntblaadjes
– ijsblokjes
– prikwater

Om te garneren
– muntbladeren
– verse bosbessen
– schijfje limoen

✤ Bereiding (de siroop)
1. Doe alle suiker, water en bosbessen in een sauspan
2. Zet de sauspan op laag vuur totdat de suiker oplost
3. Zet de vlam op een middelhoog vuur en breng aan de kook terwijl je regelmatig roert (let op dat je het overkookt, dat is mij overkomen …; P)
4. Laat het ongeveer 15 minuten zachtjes koken en pers de limoen uit en meng dat erdoorheen
5. Koel de siroop in de koelkast

✤ Recept
– Doe 4-6 muntblaadjes in je glas en stamp ze voorzichtig even aan, zodat de smaak eraf komt
– Voeg de bosbessensiroop toe, pers een halve limoen uit en meng alles nog een keer
– Voeg de rum toe en vul je glas met ijs
– Maak het af met prikwater en roer door elkaar
– Garneer met wat verse bosbessen, wat extra munt en een schijfje limoen

Recept: Cocktails by Zani

Cocktails by Zani: the Blueberry Mojito