Frozen smoothies & cocktails uit de Bluicer (Review)

Bluicer Sage Review

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Sage.

Hoewel er periodes bestaan dat ik steevast elke ochtend een groen sapje of smoothie maak, deed ik dit de laatste tijd eigenlijk vrijwel nooit meer. Een reden hiervoor was de beperkte aanrechtruimte en ook was mijn blender aan vervanging toe. Nu ik deze prachtige Bluicer van Sage Appliances in huis heb (ja een blender en juicer in één) is daar verandering in gekomen. Er zit dus ook een slushfunctie op waarmee je de beste cocktails maakt. Echt precies zoals vroeger uit van die slush-apparaten. De bf met zijn cocktail-instagram was hier dus ook erg content mee, omdat je er de beste frozen margarita’s mee maakt. Vandaag deel ik mijn review van de Bluicer inclusief het recept voor een frozen groene smoothie en frozen Margarita cocktail met jullie.

Groene Smoothie met de Bluicer

Maar eerst nog even wat meer over de 3X Bluicer Pro van Sage. Zoals gezegd is de Bluicer eigenlijk twee apparaten in één: je kan ‘m dus gebruiken als blender of juicer of allebei. Super praktisch en handig, want dit scheelt ruimte op het aanrecht.

Bij de Bluicer zit een duidelijke handleiding en overzichtje op welke standen je welk soort fruit kan blenden of juicen. Voor het blendergedeelte heeft de Bluicer vier verschillende soorten standen: smoothie, green smootie, pulse/ice crush en frozen cocktail. Dit zijn alle vier vooraf ingestelde programma’s die je fruit en groenten op verschillende standen pureren.

Wat ik vooral zo tof vind, is dat er ook een frozen smoothie en frozen cocktail knop opzitten. Ik was al een tijdje op zoek naar een blender die sterk genoeg is om bevroren fruit zoals banaan en vooral blokken ijs te pureren, dus daar was ik extra benieuwd naar.

Om de Bluicer uit te testen, maakte ik een frozen smoothie met avocado, mango en spinazie en deed ik er wat walnoten doorheen. Daarnaast maakte ik een frozen Margarita met bramen en sinaasappel. Het handige is dat je eerst de sinaasappels pers/juicet en het sap komt terecht in de blendermengkom die je vervolgens weer kan vastzetten om te pureren. Ik was verder vooral benieuwd naar de ijspureerfunctie. En ja hoor, je hoeft alleen maar op de knop te drukken en er rolt zo een soort slushachtige cocktail uit. Zoals je kan zien werd de smoothie echt héél creamy. Het ijs was helemaal gepureerd en er zaten geen harde stukjes meer in. Ook werd de frozen Margarita precies zoals je hem wilt hebben.

Hoewel de Bluicer als nog een groot apparaat is, neemt het wel veel minder ruimte in dan een op zichzelf staande blender en juicer. Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld het blendergedeelte vast neer te zetten en de juiceronderdelen te pakken als je ze nodig hebt. Enige nadeel aan dit soort apparaten blijft het schoonmaken en dan vooral van de juicer. Wel zit er een handig borsteltje bij om de vezeltjes na het juicen te verwijderen. Voordeel is wel dat de meeste onderdelen van de Bluicer in de vaatwasser mogen (scheelt weer afwassen).

Goed, nu is het tijd voor de recepten.

Groene Smoothie met de Bluicer

Groene smoothie met avocado, mango, sinaasappel & spinazie

Ingrediënten voor 2 personen
1 rijpe avocado
1 rijpe mango
10 walnoten
1/2 tl kaneel
3 ijsblokjes
50 gram spinazie
4 sinaasappels, gepeld
snuf nootmuskaat

  1. Doe de mango, avocado, spinazie, walnoten, kaneel en ijsblokjes in de blenderkom en zet onder de juicertuit
  2. Zet de snelheid op 10 en juice de sinaasappels
  3. Verwijder de juicer en plaats de blenderkom
  4. Selecteer het groene smoothie programma en laat de de Bluicer het werk doen
  5. Bestrooi met een snuf nootmuskaat

Bluicer Sage Review

Frozen Blackberry Orange Margarita

Ingrediënten voor 4 personen
250 gram bevroren bramen
8 ijsblokjes
100 ml tequila
30 ml Triple Sec (of sinaasappellikeur)
2 limoenen, geschild (30 ml sap)
3 (bloed)sinaasappels, gepeld (150 ml sap)

  1. Doe de bevroren bramen, ijsblokjes, tequila en triple sec in de blenderkom en bevestig deze onder het tuitje van de juicer.
  2. Juice de limoenen en sinaasappels op snelheid 1.
  3. Verwijder de juice-onderdelen en bevestig de blender.
  4. Selecteer het Frozen Cocktail Programma
  5. Tadaaa, je Frozen Margarita is klaar in 1,5 minuut

Frozen Blackberry Orange Margarita

Disclaimer: dit is een gesponsord artikel. De Bluicer heb ik gekregen.