Boekweit chocolade granola

Chocolade boekweit granola | Yellow lemon tree

Dit is mijn nieuwe favoriete granola. Om mijn granola en chocoladeverslaving wat te temperen tijdens het detoxen ontdekte ik dit recept van My New Roots. Dit is echt hét ultieme recept voor de granolafans onder ons die ook nog eens van chocolade houden.

Het beste van twee werelden.

Chocolade.

En granola.

In één dus.

Mijn andere favoriet is mijn crunchy en chunky granola met geheim ingrediënt. Ook daar maak ik regelmatig nog een flinke pot van.

Het verraderlijke aan een grote pot boekweit granola is – bij mij althans – dat je blijft eten. Van mezelf moet ik daarom ’s ochtends granola over mijn yoghurt scheppen en dan de pot in de kast laten staan.

Héél soms loop ik terug naar de keuken om er wat extra bij te doen. Nog één schepje. Oké, nog twee schepjes. Soms neem ik tussendoor zelfs een paar lepels granola. Gewoon, omdat ik het zó lekker vind en ik er niet vanaf kan blijven.

Op Instagram sturen Suus en ik elkaar foto’s van onze nieuw gemaakte pot granola met daarbij de tekst binnen hoeveel tijd hij leeg was. Meestal een paar dagen, hooguit een kleine week. Ik weet niet of jullie deze granolaverslaving herkennen, maar bij mij thuis is hij niet te houden.

Maak gelijk veel want deze granola is zó verslavend lekker. Een leuke bijkomstigheid is dat het recept dus nog uit mijn detox tijd komt en geheel detox proof is.

Tot slot wil ik iedereen bedanken voor alle leuke en lieve reacties op de Cuisinart Soepblender en natuurlijk voor alle heerlijke soepsuggesties, zo doe ik ook weer inspiratie op. Er staan echt heerlijke soepideeën tussen! Normaal gesproken probeer ik op elke comment op mijn blog te reageren, maar nu zijn het er zo veel dat ik het dus even zo doe.

De winactie loopt nog een kleine twee weken en dan zal het programma een winnaar uitkiezen. Gelukkig hoef ik dat niet zelf te doen.

Chocolade boekweit granola | Yellow lemon tree

recept aangepast van My New Roots

Mijn nieuwe favoriete chocolade boekweit granola

Voor één hele flinke pot
300 gram (glutenvrije) havermoutvlokken
300 gram boekweit
75 gram geschaafde kokos
100 gram hazelnoten
100 gram walnoten
25 gram geraspte kokos
3 el lijnzaad
100 ml vloerbare kokosolie
100 ml honing
75 gram cacaopoeder
1 tl vanille extract
1/2 tl grof zeezout

Zo maak je boekweit chocolade granola
Verwarm de oven voor op 150 graden.

Doe de havermoutvlokken, boekweit, kokosschaafsel, lijnzaad en kokosrasp in een kom. Hak de walnoten en pecannoten grof en voeg deze toe.

Smelt de kokosolie in een pan. Doe de honing, vanille extract, cacaopoeder en het zee zout erbij. Laat kort pruttelen terwijl je ondertussen roert.

Schenk het mengsel bij de droge ingrediënten. Roer door met een spatel zodat alles goed bedekt is.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de granola over de bakplaat en druk goed aan met de platte kant van een spatel. Druppel er nog wat extra honing over.

Bak de granola in 30-35 minuten zonder de granola aan te raken (dus niet omscheppen). Zo krijg je de grote brokken.

De granola is klaar als hij bruin kleurt en de keuken lekker begint te ruiken.

Laat de granola helemaal afkoelen voordat je het in een pot doet (op deze manier krijg je grote stukken). Ik weet uit eigen ervaring dat dit moeilijk is, maar zorg ervoor dat de granola helemaal is afgekoeld. Doe de boekweit granola in een pot. Goed afgesloten kun je de granola twee weken bewaren (mocht er dan nog over zijn).

Eet de granola met kwark, vers fruit en wat extra honing.

Chocolade boekweit granola | Yellow lemon tree