Bruschetta met vijgen, blauwe geitenkaas & munt

Bruschetta

Vandaag de aftrap van een samenwerking waar ik ontzettend blij van word: ik ga recepten ontwikkelen voor Dille & Kamille! Elke vrijdag ga ik aan de slag met zo veel mogelijk ingrediënten en producten van Dille & Kamille. Deze recepten komen zowel op mijn blog als op de website van de winkel te staan.

Dille & Kamille is zo’n winkel waar ik altijd even naar binnen moet. Elke keer als ik langsloop – en ik me nog zó heb voorgenomen vooral niet naar binnen te gaan – kan ik het niet laten. Alleen even kijken dan, zeg ik op zo’n moment tegen mezelf. Maar ik weet: kijken wordt kopen.

Vanaf het moment dat ik Dille & Kamille binnenstap word ik hebberig. Alles wat ik zie kan ik gebruiken. Letterlijk alles. Ondanks dat mijn kasten behoorlijk uitpuilen, zie ik altijd wel iets dat van pas komt in de keuken. Iets dat ik net niet op die manier had. Of nou ja, zoiets had ik al wel, maar nog niet in die kleur of uitvoering. En zo verzin ik altijd wel weer een smoes om het toch echt te moeten kopen. Ik weet niet of jij hetzelfde hebt, maar het is mij geloof ik nog nooit gelukt om met lege handen buiten te komen.

Het is het huiselijke van de winkel dat mij aanspreekt. Het gevoel dat je bij je oma in de keuken rondloopt, nostalgie, thuiskomen, huisgemaakt, warmte, familie. Allemaal begrippen die bij Dille & Kamille horen. Dit hoop ik ook in de gerechten terug te brengen.

Hoog tijd voor het eerste recept!

Met het mooie weer van de laatste dagen moest het natuurlijk een nazomers gerecht worden. September is niet alleen vijgenmaand, maar ook gewoon nog zomer. Daarom een heerlijk nazomers recept: bruschetta met verse vijgen, blauwe geitenkaas, munt en anijszaad. Het anijszaad geeft dit gerecht net wat extra’s.

De vijgen zijn nu op hun best, grootst en mooist en daarnaast schijnt de zon. Meer redenen om deze bruschetta te maken zijn niet nodig, toch?

Dus haal een lekker brood, koop verse blauwe geitenkaas op de markt (of gewone geitenkaas als je niet van blauw houdt), neem de mooiste vijgen die je kunt vinden en een plantje munt en maak deze bruschetta. Zet wijn koud en geniet van de nazomer!

Mijn recept is ook hier te zien op de website van Dille & Kamille.

Bruschetta met vijgen

Bruschetta met blauwe geitenkaas, verse vijgen, munt & anijszaad

voor 8-10 bruschetta
een robuust stokbrood of ongesneden brood
1 grote verse vijg of 2 kleine
150 gram (blauwe) geitenkaas
een handje verse muntblaadjes
anijszaad of venkelzaad, naar smaak
tuinkers, ter garnering
extra vierge olijfolie
grof zeezout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het brood in plakken. Smeer de plakken aan beide kanten in met wat olijfolie. Leg de plakken brood op een bakplaat en bak in ongeveer 8 – 10 minuten bruin en knapperig. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Verkruimel de geitenkaas en verdeel over de plakken brood. Leg hier een munt blaadje op. Snijd de vijgen in plakjes en leg op elk broodje een plakje vijg. Bestrooi met anijszaad.

Garneer de bruschetta met wat muntblaadjes, tuinkers en besprenkel met wat olijfolie en grof zeezout.

Bruschetta met vijg

44 Comments

 • Beantwoorden september 19, 2014

  Maaike

  Oooh, wat super leuk zeg! :) Echt een gave samenwerking: top!

  Jaaa, Dille & Kamille! Geweldige winkel. Ik kan daar inderdaad ook nooit weggaan zonder iets te kopen. Het lukt gewoon niet… ;) Zoveel moois!

  • Beantwoorden september 19, 2014

   Maura - YLT

   Dankjewel! Ben zelf ook heel enthousiast over de samenwerking.

   Enne, gelukkig heb jij dat ook zeg. Ben ik niet de enige die de verleiding niet aan kan haha ;)

 • Beantwoorden september 19, 2014

  Michelle

  Wauw, wat gaaf! Gefeliciteerd! Ik vind dat echt zo’n leuke winkel! En mmmm, wat een lekker recept, snel op zoek naar vijgen!

  • Beantwoorden september 19, 2014

   Maura - YLT

   Dankjewel voor je leuke reactie! Ik vind Dille & Kamille ook echt té leuk. En de vijgen zijn volop verkrijgbaar dus vast snel gevonden :)

 • Beantwoorden september 19, 2014

  Clio

  Proficiat!

 • Beantwoorden september 19, 2014

  Antoinette

  Woww, daar moet ik altijd naar toe als ik in Nederland ben! Hartstikke leuk, gefeliciteerd!

  • Beantwoorden september 19, 2014

   Maura - YLT

   Ohhh, ja dat kan ik me voorstellen. Dat had ik al toen ik nog in Nijmegen woonde en er daar nog geen Dille & Kamille zat. Máár in Italië hebben ze vast ook mooie kookwinkels :)

 • Beantwoorden september 19, 2014

  Suus

  Yeeeeee en daar is dan de eerste ! Oh man Dille en Kamille ik ga daar echt altijd los. Het is maar goed dat ik naar Haarlem moet voor deze winkel want anders was ik elke maand failliet! Mooie foto’s weer ( wordt dit al saai dat ik het zeg, maar het is wat ik elke keer denk en nu denk ik; ik ga zo koffie zetten, zo gaat dat in mijn hoofd ;)
  Van harte met deze te gekke opdracht, super cool.

  Liefs xx Suus

  • Beantwoorden september 19, 2014

   Maura - YLT

   Joehoe, dat is hem hoor! Haha oh dat is wel een goede zelfbescherming. Hier zit D & K om de hoek, dus daar is geen ontkomen aan ;)

   Enne nee hoor dat wordt helemaal niet saai. Blijft altijd leuk om dat van jou te horen. Liefs en hier nu ook koffie!

 • Beantwoorden september 19, 2014

  Paps Ruud

  Prachtig weer, Maura en PROFICIAT met deze geweldig leuke samenwerking!

  Dikke XXX

 • Super leuk nieuws Maura, gefeliciteerd! Wat ben je toch goed bezig! Dille & Kamille is zeker een prachtige winkel, heel herkenbaar die koopdrang voor de gekste, kleinste dingetjes. Voor nog niet zo heel lang geleden was Amersfoort de dichtsbijzijnde locatie voor me (en dat is meer dan een uur met de trein), maar nu is het praktisch mijn achtertuin (ik heb geen tuin, maar als ik ’em had, zou het de patio van de Dille en Kamille zijn;) )

  En deze bruschetta zijn natuurlijk overheerlijk, én ze zien er prachtig uit. Maak je volgens mij elk mens blij mee.

  • Beantwoorden september 22, 2014

   Maura - YLT

   Jeej, dankjewel voor je leuke reactie Danielle! En oh doe mij ook zo’n achtertuin haha ;) ideaal is dat (maar ook heeeeel gevaarlijk).

   Het detox boek doe ik deze week op de post trouwens! Het pakje ligt al klaar.

 • Beantwoorden september 19, 2014

  De Smaak van Cecile

  Wat een gave samenwerking! Heel herkenbaar, kan ook nooit Dille & Kamille inlopen zonder wat te kopen. Dat wordt nog wat als ik straks in Haarlem woon op loopafstand van de Dille & Kamille….

  • Beantwoorden september 22, 2014

   Maura - YLT

   Haha gelukkig herken je dat ;) oh jeetje ja in Haarlem zit ook een D & K he. Bereid je maar voor dan ;)

 • Beantwoorden september 19, 2014

  nenacecilia

  Hmmmmm, alles wat ik graag eet! Blauwe kaas en dan zelfs nog geitenkaas, vijgen, munt en bruscetta!

 • Beantwoorden september 19, 2014

  Anne-Ruth Dekker

  Leuk je eerste recept voor ze! Blijft volgens mij voor elke foodie heaven Dille & Kamille :)

  • Beantwoorden september 19, 2014

   Maura - YLT

   Dankjewel! Ja dat is waar. Als je van koken houdt ontkom je er denk ik niet aan haha

 • Wat een gave opdracht! Ben heel erg benieuwd naar je receptjes, deze eerste is sowieso hemels. Vijgen zijn fantastisch!

  • Beantwoorden september 19, 2014

   Maura - YLT

   Dankjewel zeg. Elke vrijdag komt er een nieuw recept! Hopelijk vallen die ook in de smaak ;)

 • Beantwoorden september 19, 2014

  Anneleen

  Gefeliciteerd! Superleuk, zo’n samenwerking. Dille & Kamille is inderdaad een heel gezellige en knusse winkel! Blauwe geitenkaas zou ik zelf niet snel gebruiken maar bij dit receptje lijkt het me een erg lekkere combinatie!

  • Beantwoorden september 19, 2014

   Maura - YLT

   Dankje! Ja heel gezellig en knus daar he. Je kan ook gewone geitenkaas die is wat zachter van smaak, maar zelf vind ik blauwe geitenkaas met vijgen echt een hele lekkere combinatie.

 • Beantwoorden september 19, 2014

  Karlijn

  Zo tof Maura! Het lijkt me echt een droom om jou leven te hebben. Maar echt, jij mag zulke mooie en leuke dingen doen! En wat ziet dit er weer heerlijk uit. Mijn eerste vijgen at ik vers uit de tuin van mijn tante in Italie en wow wat was dat lekker. Als ik dit zie moet ik daar meteen weer aan denken :) X

  • Beantwoorden september 19, 2014

   Maura - YLT

   Ahhh, wat lief, maar op mijn blog zie je natuurlijk alleen maar de leuke dingen ;) ik moet ook minder leuke dingen doen dan recepten bedenken voor Dille & Kamille.
   Wauw vers uit de tuin! Kan me voorstellen dat ze dan nog lekkerder smaken. p.s. lijkt mij dan weer super om familie in Italië te hebben ;)

 • Beantwoorden september 19, 2014

  Hazel

  Heel gaaf Maura! Ziet er yummy uit ook!!

 • Beantwoorden september 19, 2014

  Bente

  Wat een toffe samenwerking! Ik ben ook dol op alles van Dille & Kamille! Gefeliciteerd! :)

 • Beantwoorden september 19, 2014

  Nanda

  Wat een leuk gerecht Maura! :) Vijgen zijn zo lekker! Dat september vijgen maand is wist ik eigenlijk niet zo, dus een goede reden eens op zoek te gaan naar verse vijgen.

  • Beantwoorden september 19, 2014

   Maura - YLT

   Dankjewel! Haha ja ik heb september zelf bekroond tot vijgenmaand aangezien ik ze dan altijd op hun mooist tegenkom, maar volgens mij begint het vijgenseizoen al in augustus..

 • Beantwoorden september 19, 2014

  Madelon

  Wat ziet dat er lekker uit! Geitenkaas met vijgen is echt een geniale combinatie. Heerlijk!

  • Beantwoorden september 19, 2014

   Maura - YLT

   Echt een perfecte combinatie he! Vooral blauwe geitenkaas met vijgen, maar ik houd dan ook heel erg van blauwe kaas

 • Beantwoorden september 19, 2014

  Suuz

  Echt fantastisch! GEFELICITEERD! I love Dille&Kamille! :-) ben benieuwd naar alle recepten die gaan volgen!!! deze lijkt me in ieder geval heerlijk, alleen ik ben geen fan van blauwe kaas.. heb je een andere optie?

  • Beantwoorden september 19, 2014

   Maura - YLT

   Oh oh oh, bijna vergeten te antwoorden…maar je kan gewone geitenkaas nemen in plaats van blauwe geitenkaas? Gewone geitenkaas en vijgen smaken namelijk ook heerlijk bij elkaar.

   Enne dankjewel :)!!

 • Beantwoorden september 19, 2014

  Ina

  Ha lieverd, ja ik herken dat, denk dat je mijn hebberigheid hebt! Gelukkig heeft Nijmegen inmiddels, in een prachtig pand, ook Dille en Kamille! Daar kunnen “de meisjes” best wat mee!
  Heerlijk recept, ik heb gister Tineke (collega) verwezen naar jouw site voor een voorgerecht het is de kaastaart met vijgen & blauwe kaas geworden. Ze heeft veel complimenten voor haar voorgerecht gekregen! Jammer dat deze er nog niet online was! X

  • Beantwoorden september 22, 2014

   Maura - YLT

   Lieve Ina, volgens mij zit het in de familie hoor ;) heb ik dat weer van jou. In Nijmegen is de Dille & Kamille inderdaad erg mooi, vooral die muur is geweldig.

   Wat leuk dat Tineke de kaastaart heeft gemaakt (en vooral dat hij lekker was) xx

 • Beantwoorden september 20, 2014

  marleen

  Super Maura! Dat is echt een samenwerking waar ik van kan dromen. ;-) Goed gedaan!!!

  • Beantwoorden september 22, 2014

   Maura - YLT

   Dankjewel Marleen! Was leuk je even te zien donderdag, maar snel weer uitgebreider bijpraten :)

 • Beantwoorden september 28, 2014

  Jeanine

  Ha,

  wat ontzettend tof!

  Ik ben ook heel blij dat er nu een D & K in Nijmegen zit :)

  Ik heb vandaag blauwe geitenkaas gehaald, voor op het zelfgebakken vijgenbrood ;) Maar ik vond de geitenkaas niet zo spannend als ik verwacht had, zat maar heel weinig geitenkaassmaak aan. Weet je welk ‘merk’ (hoe heet dat bij kaas? :)) je hebt gebruikt?

  groetjes,
  Jeanine

  • Beantwoorden september 28, 2014

   Maura - YLT

   Ha Jeanine, dank je! Ik vind het zelf ook erg leuk.

   Oeh ook lekker op vijgenrood. Ik vind bij blauwe geitenkaas dat je vooral het “blauwe” proeft en minder de geit inderdaad. Ik heb het ontdekt tijdens mijn detox omdat ik toen geen koemelk at maar wel geitenkaas. Toen was ik er helemaal weg van en had de blauwe geitenkaas heel veel smaak. Maar ik snap dat het verder niet zo verschilt van gewone blauwe kaas.

   Ik had gewoon blauwe geitenkaas van de versafdeling van de supermarkt, maar ik weet niet meer welk “merk” het was. Welke had jij? Ik ga het volgende keer opschrijven.

   Groetjes,
   Maura

   • Beantwoorden september 29, 2014

    Jeanine

    Ha Maura,

    dank voor de berichtje, dan ‘klopte’ de smaak van mijn kaas in ieder geval wel ;)’. Vond de kaas overigens wel heel lekker hoor, dus het was sowieso een goede ontdekking!

    Ik had ook de enige blauwe geitenkaas van de kaaswinkel. Zal de volgende keer ook op het merk letten ;)

    groetjes,
    Jeanine

 • […] Images Borrowed: 1 // 2 // 3 // 4 // 5  […]

Leave a Reply