Bruschetta met vijgen, blauwe geitenkaas & munt

Bruschetta

Vandaag de aftrap van een samenwerking waar ik ontzettend blij van word: ik ga recepten ontwikkelen voor Dille & Kamille! Elke vrijdag ga ik aan de slag met zo veel mogelijk ingrediënten en producten van Dille & Kamille. Deze recepten komen zowel op mijn blog als op de website van de winkel te staan.

Dille & Kamille is zo’n winkel waar ik altijd even naar binnen moet. Elke keer als ik langsloop – en ik me nog zó heb voorgenomen vooral niet naar binnen te gaan – kan ik het niet laten. Alleen even kijken dan, zeg ik op zo’n moment tegen mezelf. Maar ik weet: kijken wordt kopen.

Vanaf het moment dat ik Dille & Kamille binnenstap word ik hebberig. Alles wat ik zie kan ik gebruiken. Letterlijk alles. Ondanks dat mijn kasten behoorlijk uitpuilen, zie ik altijd wel iets dat van pas komt in de keuken. Iets dat ik net niet op die manier had. Of nou ja, zoiets had ik al wel, maar nog niet in die kleur of uitvoering. En zo verzin ik altijd wel weer een smoes om het toch echt te moeten kopen. Ik weet niet of jij hetzelfde hebt, maar het is mij geloof ik nog nooit gelukt om met lege handen buiten te komen.

Het is het huiselijke van de winkel dat mij aanspreekt. Het gevoel dat je bij je oma in de keuken rondloopt, nostalgie, thuiskomen, huisgemaakt, warmte, familie. Allemaal begrippen die bij Dille & Kamille horen. Dit hoop ik ook in de gerechten terug te brengen.

Hoog tijd voor het eerste recept!

Met het mooie weer van de laatste dagen moest het natuurlijk een nazomers gerecht worden. September is niet alleen vijgenmaand, maar ook gewoon nog zomer. Daarom een heerlijk nazomers recept: bruschetta met verse vijgen, blauwe geitenkaas, munt en anijszaad. Het anijszaad geeft dit gerecht net wat extra’s.

De vijgen zijn nu op hun best, grootst en mooist en daarnaast schijnt de zon. Meer redenen om deze bruschetta te maken zijn niet nodig, toch?

Dus haal een lekker brood, koop verse blauwe geitenkaas op de markt (of gewone geitenkaas als je niet van blauw houdt), neem de mooiste vijgen die je kunt vinden en een plantje munt en maak deze bruschetta. Zet wijn koud en geniet van de nazomer!

Mijn recept is ook hier te zien op de website van Dille & Kamille.

Bruschetta met vijgen

Bruschetta met blauwe geitenkaas, verse vijgen, munt & anijszaad

voor 8-10 bruschetta
een robuust stokbrood of ongesneden brood
1 grote verse vijg of 2 kleine
150 gram (blauwe) geitenkaas
een handje verse muntblaadjes
anijszaad of venkelzaad, naar smaak
tuinkers, ter garnering
extra vierge olijfolie
grof zeezout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het brood in plakken. Smeer de plakken aan beide kanten in met wat olijfolie. Leg de plakken brood op een bakplaat en bak in ongeveer 8 – 10 minuten bruin en knapperig. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Verkruimel de geitenkaas en verdeel over de plakken brood. Leg hier een munt blaadje op. Snijd de vijgen in plakjes en leg op elk broodje een plakje vijg. Bestrooi met anijszaad.

Garneer de bruschetta met wat muntblaadjes, tuinkers en besprenkel met wat olijfolie en grof zeezout.

Bruschetta met vijg