Makkelijke bulgursalade met feta, granaatappel & amandelen

Bulgursalade met feta, granaatappel en amandelen

Vorige week was ik jarig en als traditie op mijn blog had ik een verjaardagstaart willen delen. Helaas was ik op mijn verjaardag geveld door de griep, dus een taart bakken zat er niet in. Een griep terwijl het bijna zomer is en dan ook nog op je verjaardag is wel even extra balen, maar gelukkig heb ik het later nog kunnen vieren met familie en vrienden.

Dit jaar is mijn laatste jaar als twintiger is. Dat is ergens wel even slikken, maar aan de andere kant is 30 het nieuwe 20 dus valt het allemaal nog reuze mee. Hoewel we over het algemeen ergens allemaal jong willen blijven, zijn er ook voordelen aan ouder worden. Je hebt meer levenservaring, weet meer, mensen nemen je vaak serieuzer en je staat steviger in je schoenen.

Als je op Google intypt “voordelen van ouder worden” krijg je zelfs een hele reeks aan zoekresultaten, dus dat is veelbelovend. Op deze blog worden er maar liefst 88 voordelen genoemd, of ja niet echt helemaal, maar toch leuk om te lezen.

Ouder worden… het is wat. Ben jij er mee bezig? Of juist helemaal niet? En wat vind jij de voordelen?

Goed, dan nu terug naar het eten.

Voor het feestje maakte ik vier verschillende quiches: eentje met zalm en asperges, deze met blauwe kaas en vijgen, een klassieker quiche Lorraine en een quiche met brie en venkel. Naast de quiches wilde ik nog iets dat goed vulde, niet te veel tijd en geld kost om te maken en lekker is. Zo kwam ik uit bij een grote schaal met bulgursalade.

Bulgursalade is super simpel, kan je met alles vullen en je kan er gemakkelijk heel veel van maken. Ook vult bulgur goed, dus voor een feestje is het een handige “opvuller”, zodat je zeker weet dat je gasten voldaan naar huis gaan.

Bij de Turkse groentewinkel bij mij om de hoek heb ik een zak van een kilo gehaald. Achteraf was een kilo bulgur een beetje veel (ik had nog een kleine schaal over), maar bulgursalade doet het de volgende dag of die dag erna ook heel goed als lunch of leftover.

Deze bulgursalade is gevuld met feta, granaatappelpitjes, amandelen, tomaatjes, olijven, bosui en verse kruiden.

Wat is jouw favoriete bulgursalade?

Bulgursalade met feta, granaatappel en amandelen

Bulgursalade met feta, granaatappel, olijven & amandelen

Ingrediënten
voor 4 personen 

300 gram bulgur (ik nam de grove, hele korrels)
250 gram cherrytomaatjes
2 bosuien
200 gram feta
100 gram granaatappelpitjes
1 limoen in parten
75 gram groene olijven (zonder pit)
75 gram amandelen
klein bosje munt
klein bosje peterselie
klein bosje koriander
versgemalen peper & zout
extra vierge olijfolie

Bulgursalade maken
Doe voor elk kopje bulgur 2 kopjes water in een pan en breng aan de kook. Kook de bulgur in 12-15 minuten gaar. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken.

Snijd ondertussen de tomaatjes in stukjes en de bosui in ringen. Hak de munt, peterselie en koriander fijn. Hak de olijven.

Doe de bulgur in een grote schaal. Knijp een halve limoen uit en roer erdoorheen. Bestrooi met versgemalen peper en zout.

Meng de bosui en olijven erdoor. Meng de helft van de granaatappelpitjes en kruiden erdoorheen (houd de helft over om op het eind erover te verdelen).

Verkruimel de feta over de bulgursalade. Verdeel de tomaatjes en de rest van de granaatappelpitjes erover.

Bestrooi met de amandelen en rest van de kruiden. Sprenkel er lekkere olijfolie overheen (of doe dit pas op het bord, dan kan je de bulgursalade langer bewaren).

Serveer met partjes limoen.

Bulgursalade met feta, granaatappel en amandelen