Chiazaadpudding met kokosmelk, frambozen & notenboter

chiazaad pudding met kokosmelk en frambozen

Allereerste allemaal nog bedankt voor de leuke reacties op mijn detoxdilemma. Alweer even geleden zat ik met het dilemma: stoppen of doorgaan? Waarop velen van jullie verschillend reageerden. Uiteindelijk ben ik die donderdag gestopt met de detox. Twee dagen eerder dan gepland. Ik besloot om naar mijn inner feeling te luisteren haha, en die zei: hamburgers!

Donderdagavond ben ik dan ook gelijk goed gaan giften: een burger bij Meneer Smakers met frieten, mayo, ketchup en speciaal biertjes. De zalmburger die ik had was trouwens nog best wel detoxproof en ook de frietjes waren met schil. En oh, het smaakte allemaal zo lekker, niet normaal! 

Vorige keer toen ik stopte met detoxen heb ik het “normaal eten” langzaam opgebouwd, maar deze keer ben ik er gelijk goed voor gegaan. Veel reageerden al dat je waarschijnlijk pas gaat merken wat zo’n detox doet op het moment dat je stopt. Nou en dat klopte. De volgende dag was ik moe, futloos en ik had last van mijn buik, máár het was de avond helemaal waard.

Nu ben ik op zoek naar een soort balans, want van alleen maar letten op wat ik wel en niet “mag” eten word ik niet gelukkig. Mijn balans is nu doordeweeks zo veel mogelijk detox (in ieder geval ontbijt en lunch) en twee dagen per week, of drie, zondigen (en dan ook de hele dag). Ik denk dat het op die manier leuk blijft.

De afgelopen tijd heb ik dan ook weer heerlijk non-detox-proof gegeten. Ik vind het vooral fijn dat je niet zo bezig bent met plannen wat je wel en niet kan eten. Zoals afgelopen zaterdag. Toen heb ik mij samen met twee vriendinnen laten verrassen door een romantisch diner bezorgd door Deliveroo. Deliveroo – ik had er nog nooit van gehoord – is al een tijdje hip in het buitenland en is een bezorgservice van restaurants. Best leuk! Dan kun je thuis restaurantje spelen.

Afgelopen zaterdag belde rond 19.30 uur de delivery boy aan met een enorme tas vol lekkers. We kregen een vegetarisch driegangenmenu: knolselderij en wortelsoep vooraf, courgettepasta met falafelballetjes, pompoensalade, couscoussalade met granaatappel en een wellington van zoete aardappel. Als toetje hadden we een een vegan chocoladetaartje en notentaartje, allebei heel lekker.

Aangezien Deliveroo net nieuw is in Utrecht krijg je bij je eerste bestelling 10€ korting met de code lemontree. Aanraders zijn Taj Mahal (als je van Indiaas eten houdt), Keuken van Gastmaal voor een driegangenmenu bij je thuis en Kloek voor de kipliefhebbers. Ik hoop dat Meneer Smakers ook mee gaat doen…

Goed, dan nu het recept. Dit recept is er nog eentje uit het detoxtijdperk. Het is een beetje zomers, maar ook nu heel lekker als ontbijt. Op 1 maart begint de meteorologische lente, dus dan mag het best. Kijken jullie ook zo uit naar de lente? Natuurlijk zijn frambozen nu niet in het seizoen, maar daarom is dit recept perfect voor diepvriesfruit! Laat de frambozen eventjes ontdooien (dan worden ze gelijk lekker prakbaar).

Het idee voor dit chiapudding recept kwam ik tegen bij de Green Kitchen Stories. Ik moet zeggen dat ik wat sceptisch was, want die hele chia-trend vind ik een beetje te veel van het goede, maar ik had nog een doosje staan. Deze chiapudding smaakt helemaal niet naar pudding (ik lust namelijk geen pudding) en is lekker fris als ontbijt of tussendoor. Het is ook een leuk recept om mee te variëren met bramen bijvoorbeeld of zachte mango. Wat lijkt jou een lekkere combinatie?

chiazaad pudding met kokosmelk en frambozen

Chiazaadpudding met kokosmelk, frambozen & notenboter

Ingrediënten voor 2 personen
250 gram frambozen (ontdooid, uit de diepvries)
3 el chiazaad
100 ml melk naar keuze (geitenmelk, kokosmelk of amandelmelk)
2 el geraspte kokos

voor erover
scheutje kokosroom
frambozen
pompoenpitten of andere zaden of pitten
lepel notenboter (bijv. amandelboter of cashewnotenboter)

Chiazaad pudding maken is super simpel en zo klaar. Ideaal om de dag van te voren voor te bereiden zodat je de volgende ochtend alleen nog maar een lepel hoeft te pakken.

Laat de frambozen ontdooien en prak ze fijn met een vork. Roer het chiazaad, de geraspte kokos en de melk erdoor. Schenk in een potje en zet in de koelkast.

Eet de chiapudding met een scheutje kokosroom, verse frambozen, pompoenpitten en een lepel notenboter.

chiazaad pudding met kokosmelk en frambozen