Homemade: chocolade hazelnootpasta zelf maken (zonder suiker)

Chocolade hazelnootpasta zelf maken (suikervrij)

Morgenochtend komt er een héél leuk brunchidee online waar deze zelfgemaakte chocolade hazelnootpasta perfect bij past, daarom deel ik op de valreep nog even het recept met jullie.

Wie mijn stories op Instagram volgt, heeft vanochtend al gezien dat ik bezig was met de chocolade hazelnootpasta uit het ontbijtboek van FoodBandits. In mijn zoektocht naar lekkere broodbeleg recepten zonder suiker, heb ik een aantal oude kookboeken weer eens uit de kast gehaald. Zo bladerde ik ook weer door het eerste boek van Suus & Johann en kwam ik uit bij een recept voor zelfgemaakte chocolade hazelnootpasta (zonder suiker).

Chocolade hazelnootpasta zelf maken is ook nog eens heel makkelijk. Het enige wat je nodig hebt zijn hazelnoten, cacao, eventueel een beetje honing én een keukenmachine. Je kunt de honing ook achterwege laten voor een suikervrije variant, maar zelf vind ik het zonder honing net iets te bitter.

Het grappige is dat ik helemaal geen Nutella lust, maar deze zelfgemaakte chocopasta is echt zó lekker. Ik moest me inhouden om niet het hele potje leeg te eten, zo verslavend lekker issie.

Deze chocolade hazelnootpasta is lekker als broodbeleg op een cracker of boterham, doe eens een lepel ’s ochtends door je havermout, maar ook heerlijk als topping bij pancakes of wafels.

Maak ‘m vanavond nog even snel, dan kan je de chocopasta morgen serveren bij het Paasontbijt.

Chocolade hazelnootpasta zelf maken (suikervrij)Chocolade hazelnootpasta zelf maken (suikervrij)

Zelfgemaakte chocolade hazelnootpasta (zonder suiker)

Ingrediënten voor één pot

  • 250 gram hazelnoten
  • 1,5 el (rauwe) cacao
  • optioneel: 1 el honing

Chocolade hazelnootpasta zelf maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verdeel de hazelnoten over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de hazelnoten ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn en lekker beginnen te ruiken.
  3. Laat de hazelnoten afkoelen.
  4. Doe de hazelnoten samen met de cacao en honing in de keukenmachine. Zet aan en laat draaien tot de oliën vrij komen en je een notenpasta krijgt. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.
  5. Schep de chocolade hazelnootpasta in een steriele pot. Bewaar in de koelkast.

Chocolade hazelnootpasta zelf maken (suikervrij)