Chocolademousse met maar drie ingrediënten

Gezonde chocoaldemousse

Een gezonde variant van chocolademousse. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch? Máár, het kan! Of nou ja, een soort van.

Laat ik beginnen met vertellen dat dit natuurlijk geen echte chocolademousse is. Dit om mogelijk valse beloftes en teleurstellingen te voorkomen. Er zit dus geen echte chocolade in, maar het lijkt er wel op.

Wel kan ik zeggen dat deze mousse van avocado, banaan en cacao behoorlijk naar chocolademousse smaakt. Bovenal: voor deze chocolademousse heb je dus maar 3 ingrediënten nodig!

Daarom noem ik het toch maar een gezonde versie van chocolademousse, ook al komt er geen echte chocolade, room en suiker aan te pas.

Daarnaast is een derde leuke bijkomstigheid dat je deze chocolademousse zowel als toetje als ontbijt kunt eten. Chocolade in de ochtend. Dat is toch wel het ultieme ontbijt om mee wakker te worden.

Pas wel op: hij is verslavend lekker! Ik heb het deze week al twee keer als ontbijt gegeten. Als je trouwens bevroren banaan neemt, wordt het een soort chocoladeijs. Ook erg fijn als ontbijt.

Luxe yoga midweek mét lekker eten

De aanleiding voor dit gezonde chocolademousse recept is dat ik het eten ga verzorgen voor de luxe yoga midweek die healthcoach Hanneke Megens in november organiseert. Hanneke leerde ik vorig jaar via het bloggen kennen en ze is geweldig leuk: alleen al door met haar af te spreken word je zen. Uit leuk contact zijn we eens samen glutenvrij gaan lunchen, even later maakte ik haar perentaart en een paar weken geleden vroeg Hanneke mij of ik het eten voor haar yoga midweek wil verzorgen.

Nadenkend over het menu, kwam ik op deze chocolademousse uit.

In mijn leven heb ik één blauwe maandag yoga gedaan en twee zwarte zaterdagen Bikram Yoga (pfoe, dat was afzien). Aangezien het idee van yoga en het gevoel achteraf me enorm aanspreken, vind ik het extra leuk dat ik het eten tijdens een yoga midweek mag verzorgen.

Ik bedenk het menu, zorg dat het ontbijt, de lunch en het diner op tijd op tafel staan en af en toe mag ik een lesje yoga mee doen of even de sauna in.

De yoga midweek vindt plaats op een geweldig mooie locatie aan zee waar je sowieso al helemaal zen van wordt: in Domburg in Zeeland, vlakbij de zee. De midweek staat in het teken van natuurlijk yoga, maar ook een stilte meditatie op het strand, uitwaaien aan zee en lekker biologisch eten. Ook zal er een avond een mindful diner zijn en kun je relaxen in de sauna of het zwembad. Klik hier voor een preview van het programma en de locatie.

Wat ik ga koken blijft nog even geheim, maar het eten zal allemaal homemade, biologisch, vegetarisch en glutenvrij zijn.

Zin in een luxe yoga midweek in november met lekker eten? Schrijf je dan hier in.

Gezonde chocolademousse

Gezonde chocolademousse van avocado, banaan en cacao

Ingrediënten voor 1 grote kom chocolademousse
1 grote (bevroren) rijpe banaan
1/2 rijpe avocado
2 el biologische cacao
eventueel: klein scheutje kokosmelk of melk naar keuze
eventueel: beetje honing om het wat zoeter te maken

Toppings naar keuze
vers fruit, zoals frambozen, bosbessen of verse vijgen
kokosrasp
cacaonibs
geroosterde noten
gedroogde rozijnen of bessen

Doe alle ingrediënten voor de chocolademousse (dus niet de toppings) in de keukenmachine of blender en mix goed door elkaar. Voeg eventueel wat extra melk toe als het mengsel te dik is.

Houd je van zoet? Doe er dan een beetje honing door. Als je juist van puur houdt, voeg dan meer cacao toe.

Schep in een kom en bestrooi met je favoriete toppings. Eet lekker leeg zonder schuldgevoel.