Yellow lemon tree 1 jaar & citroen ricotta poppy muffins

muffin
All the world is birthday cake, so take a piece, but not too much George Harrison

HOERAAA! Vandaag bestaat Yellow lemon tree één jaar. Precies een jaar geleden begon ik met mijn blog. Yellow lemon tree is ontstaan om wat ik het liefst doe – koken, reizen en fotograferen. Ik vind het nog steeds zo leuk om mij naast de alledaagse verplichtingen bezig te houden met mijn favoriete bezigheid: eten. En dan vooral met anderen samen.

Vandaag is de dus dag. De dag dat Yellow lemon tree één jaar bestaat en de dag dat ik officieel ben afgestudeerd. Tijd dus voor een feestje. Dat een jaar zo snel gaat, had ik niet verwacht. Ik probeer nog steeds met veel plezier nieuwe recepten uit. Voor de recepten laat ik mij inspireren door kookboeken (mijn kast puilt inmiddels uit), door de mensen om mij heen, door restaurants waar ik heb gegeten, door andere foodbloggers en door social media. Op het begin kookte ik veel uit kookboeken, maar nu probeer ik mijn eigen versie te maken zoals ik het zelf het liefst eet. Mijn blog zorgt er ook voor dat ik nieuwe dingen blijf uitproberen. De omgeving is inmiddels gewend aan het eindeloos fotograferen van het eten. Door mijn blog ben ik ook veel meer zelf gaan maken, zoals jam, ketchup en mayonaise. Huisgemaakt smaakt toch het lekkerst.

Eigenlijk was het idee om vandaag over te stappen van Blogger naar WordPress. Achter de schermen ben ik al een tijdje druk bezig met het bouwen van een nieuwe site. Ik heb besloten het zelf te doen, wat op het begin nogal tegen viel. Na heel wat errors, failures, hartverzakkingen en mislukte pogingen begon het eindelijk ergens op te lijken. Zoals voor veel geldt: dingen die je snapt zijn leuk. Zo ook met WordPress. De site is zo goed als af. Vol goede moed begon ik gister dan ook aan het overzetten, maar helaas was dit iets te veel van het goede. Vandaag dus geen nieuwe website, maar het zit eraan te komen. Ik hoop binnen nu en twee weken helemaal over te gaan. Die nieuwe site houden jullie dus tegoed.

Vandaag wil ik iedereen bedanken voor het volgen van mijn blog en vooral voor alle leuke en lieve reacties die jullie altijd achterlaten. Niets is zo leuk om te horen dat iemand je recept heeft gemaakt en dat het ook nog lekker was. Het liefst zou ik daarom 774 muffins bakken en heel Nederland af gaan om ze aan iedereen uit te delen. Dat gaat helaas niet, dus dan maar op deze manier: het recept voor lemon poppy muffins. Dan kun je ze thuis maken. Het is een super easy recept en de muffins zijn echt heel lekker.

Lemon poppy muffins stonden al lange tijd in mijn top 10 baklijst. Alleen al om het woord poppy. Het heeft iets schattigs wat doet denken aan vroeger. Poppy seeds, oftewel maanzaad, hebben een ietwat nootachtige, zoete smaak. In de koelkast stond nog een achtergebleven bakje ricotta. Uiteindelijk zijn het lemon ricotta poppy muffins geworden. Eet ze bij de afternoon tea met lekkere bosbessen jam en wat extra ricotta.


Lemon ricotta poppy muffins
voor 12-15 stuks
250 gram bloem
180 gram fijne kristalsuiker
2,5 tl bakpoeder
flinke snuf zout
100 gram zachte boter
3 tl poppy seeds (maanzaad)
175 gram ricotta
1 groot ei of 2 kleinere eieren
rasp van 1 citroen (ongeveer 1 el)
sap van 1 citroen (ongeveer 2 el)

Zo maak je de lemon poppy muffins
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout in een kom.

Klop het ei los in een andere kom. Gebruik echt een groot ei of twee kleinere. Voeg hier de ricotta en het citroensap aan toe en meng door elkaar. Klop de zachte boter hierdoor heen.

Doe alles samen in één kom samen met de citroenrasp en maanzaad en meng door elkaar. Het wordt een vrij dik beslag.

Verdeel het beslag met twee lepels over de muffinvormpjes. Zet op het rooster van de oven en bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de oven en laat ze 5-10 minuten afkoelen op het rooster.

Lekker met zelfgemaakte bosbessenjam.

49 Comments

 • Beantwoorden februari 1, 2014

  Anne-Ruth Dekker

  Hiep hiep hoera yeaaah 1 jaar, gefeliciteerd! Aah wat jammer dat het niet gelukt is! Ik ben er heel benieuwd naar. De muffins lijken me heerlijk, ga ik zeker een keer maken. Geniet van je blogverjaardag xx

  • Beantwoorden februari 2, 2014

   Maura - YLT

   Thankssss! Jij ook nog gefeliciteerd. Hoe was jouw eigen jubileum? Lekker gegeten? En je had gelijk: het voelt bijna alsof je zelf jarig bent haha.

 • Beantwoorden februari 1, 2014

  Chris V

  Gefeliciteerd met je blog en je afstuderen! En heerlijk lemon poppy muffins!

 • Beantwoorden februari 1, 2014

  Kimberly

  Wat leuk zeg! Gefeliciteerd met je blog en met je afstuderen :D Succes nog met het overzetten, gaat je lukken!!

 • Beantwoorden februari 1, 2014

  Lemonstale

  Dubbel gefeliciteerd!!!

 • Beantwoorden februari 1, 2014

  Martine

  Wow, dubbel feest! Gefeliciteerd! Ben benieuwd naar je “nieuwe” blog. Succes met verhuizen.

 • Beantwoorden februari 1, 2014

  Brenda (kookt)

  Hi Maura, gefeliciteerd met je eerste blogjaardag én met je afstuderen. Wat een heerlijk gevoel moet dat zijn!
  Succes met wat je nu naast het bloggen gaat doen! En natuurlijk ben ik ook benieuwd naar je nieuwe website, we zien hem vast snel verschijnen.
  Groetjes, Brenda

  • Beantwoorden februari 2, 2014

   Maura - YLT

   Dankjeee, inderdaad echt een heerlijk gevoel :) ik heb echt zin om over te stappen dus hij komt er gauw aan :) groetjes, Maura

 • Beantwoorden februari 1, 2014

  Maaike

  Hieperdepiep Hoera! Gefeliciteerd! Dubbel gefeliciteerd! :)
  Heerlijk gevoel is dat hè!? Om eindelijk te kunnen zeggen dat je best afgestudeerd! :)

  De muffins zien er heerlijk uit! Geniet ervan!

  Groetjes Maaike

  • Beantwoorden februari 2, 2014

   Maura - YLT

   Aaah ja, echt heerlijk! Wel een gek idee, maar ook echt heel cool om te kunnen zeggen ;) dankejwel! Groetjes, Maura

 • Lang zal ze leven, lang zal ze leven! Lieve Maura, gefeliciteerd! Ik heb echt genoten van al je recepten en prachtige foto’s. En ik denk dat ik dit weekend deze vast heerlijke cakejes ga maken!

 • Beantwoorden februari 1, 2014

  nicolekookt

  Dubbel gefeliciteerd! en deze cakejes ga ik zeker maken

 • Beantwoorden februari 1, 2014

  Ianthe Lambrechts

  Gefeliciteerd! :)

 • Beantwoorden februari 1, 2014

  Nanda

  Gefeliciteerd! Lees je blog al vanaf het begin met plezier!
  De muffins zien er heerlijk uit :)

  • Beantwoorden februari 2, 2014

   Maura - YLT

   Ah dankjewel Nanda! Je bent ook echt een van mijn eerste volgers :) zo leuk dat je nog steeds altijd zo leuk reageert.

 • Beantwoorden februari 1, 2014

  Lisette

  Yay! Gefeliciteerd!!

 • Beantwoorden februari 1, 2014

  Suus

  Hartstikke leuk. Ben dol op de naam Poppy en ik ben erg benieuwd naar de nieuwe site :)
  Liefs Suus

  • Beantwoorden februari 2, 2014

   Maura - YLT

   Echt he! Poppy maakt gelijk vrolijk :) ik ook, hopelijk snel online. Liefs, Maura

 • Beantwoorden februari 1, 2014

  Farah

  Gefeliciteerd meid! Een jaar je blog en kijk hoe hij er uit ziet, hoeveel volgers je hebt enzovoorts. Dat kan alleen nog maar beter worden ;). En dan ook nog eens afgestudeerd! Dat is helemaal fantastisch!
  Ik kijk uit naar je nieuwe site. Knap dat je het zelf gedaan hebt. Ik ben er ook mee bezig, maar vind het ook ergggg lastig ;).

 • Beantwoorden februari 1, 2014

  Liselotte Roodbol

  Hiep hiep hoera! Gefeliciteerd en bedankt voor het heerlijke muffinrecept!

 • Beantwoorden februari 1, 2014

  Ina van Leeuwen

  Lieverd, dubbel proficiat en de muffin was verrukkelijk! Ik was 1 van de 774 gelukkige die mocht meeproeven heerlijk! Nu al voorpret voor het komende jaar! Dikke zoen!

 • Beantwoorden februari 1, 2014

  Paps Ruud

  Lieve Maura,

  Nogmaals van harte gefeliciteerd met beide geweldige mijlpalen: het éénjarig bestaan van je blog en héél vers (het lijkt wel een heerlijk recept) drs. of MSc (je mag kiezen).

  Dikke XXX

 • Beantwoorden februari 1, 2014

  Door

  Jaaaa gefeliciteerd lieve schat!! Wahooo afgestuurd ook nog, goed bezigg :D

  Wat grappig, ik ben nu ook hard bezig met het overzetten naar wordpress en hoop ook binnen twee weken over te gaan haha.

  Wat een heerlijk recept weer, ik vind lemon poppy dingen ook altijd zo leuk, heb het nog nooit gemaakt, dus misschien is dit wel een goede aanleiding :)

  • Beantwoorden februari 2, 2014

   Maura - YLT

   Haha thaaanks Door. Staat de wijn al koud ;)? Of de jenever.

   Wat leuk dat je ook aan het overstappen bent. Misschien kunnen we elkaar nog mentaal ondersteunen haha

 • Gefeliciteerd!!!

 • Beantwoorden februari 1, 2014

  femsfornuis

  Gefeliciteerd!! Echt knap dat je in een periode van een jaar zo’n mooie blog hebt kunnen opbouwen! Ik blijf je met veel plezier volgen :-).

 • Beantwoorden februari 1, 2014

  Christel

  1 jaar alweer, wat goed! Van harte gefeliciteerd, dat er nog vele mogen volgen :)!

 • Beantwoorden februari 1, 2014

  Maaike

  GEFELICITEERD om beide dingen en wat een geweldige foto’s weer!

 • Beantwoorden februari 1, 2014

  Marleen van Es

  Gefeliciteerd! En succes met je overzetten van je nieuwe site!

 • Beantwoorden februari 1, 2014

  Yvonne

  Gefeliciteerd met je afstuderen en je blogverjaardag:) Hartstikke knap zeg, ik kom nu voor het eerst op je blog dus dat worden 775 cupcakes;) Recept lijkt me heerlijk!

 • Gefeliciteerd!!!

 • Beantwoorden februari 1, 2014

  oxytocine

  Gefeliciteerd! :) Dat we nog járen van deze blog mogen blijven genieten!

 • Beantwoorden februari 1, 2014

  cheyenne

  yayyy, gefeliciteerd :D
  xo, cheyenne

 • Beantwoorden februari 2, 2014

  www.mandyderoo.nl

  Hoeraaaaa nogmaals gefeliciteerd! Op naar nog heel wat jaren want ik geniet van je blog!

 • Proficiat met je blogverjaardag én het afstuderen! Wat een mooie dag :)

 • Beantwoorden februari 2, 2014

  jade

  Hieperdepiep! Geniet er van, Maura! De zon schijnt vandaag speciaal voor jou, zacht en winters warm. In wat ben je nu afgestudeerd? :)

  • Beantwoorden februari 2, 2014

   Maura - YLT

   Haha aaaah dat is lief. Het was inderdaad heerlijk weer vandaag. Ik had bijna een lentegevoel ;) jij ook? En ik ben nou afgestudeerd als psycholoog dus heel iets anders dan eten haha.

 • Ook nog afgestudeerd dus!? Dubbel feest, gefeliciteerd! En je mag heeeel trots zijn op YLT, ik vind het een blogpareltje! Je maakt prachtige foto’s, schrijft mooie teksten bij je recepten en volgens mij is er geen één recept wat ik níet wil proberen. Zelfs je vleeshoofdgerecht voor kerst, terwijl ik helemaal geen vleeseter ben haha. Keep up the good work!

  • Beantwoorden februari 2, 2014

   Maura - YLT

   Aahhhh wat schrijf je toch altijd lieve comments Danielle, dankjewel! Dat is wel echt een enorm compliment dat je zelfs zin kreeg in de hertenbiefstuk haha.

 • Beantwoorden februari 2, 2014

  Hanneke

  Dubbel hieperdepiep voor jou Maura!! Geniet van deze mijlpalen.
  Ik vier met je mee. Waar ik bij de verjaardag van mijn dochter Maura je lemmonpie maakte, maak ik op dit moment je lemmon poppy muffins. Dit keer omdat mijn zoon vandaag zes is geworden en dit morgen op school trakteert. Bedankt voor al je inspiratie en je mooie manier van schrijven… Ik ben fan!

  • Beantwoorden februari 2, 2014

   Maura - YLT

   Ooooh dit vind ik echt zo leuk om te horen, dank je wel zeg. Zo toevallig dat je dochter ook Maura heet en dat ze de taart ook nog lekker vond ;)

   Heel leuk dat je nu deze muffins maakt. Zijn ze goed gelukt? Hopelijk vindt hij (en de hele klas) ze net zo lekker als ik :) feliciteer hem maar namens mij! En jij ook nog gefeliciteerd dus.

   Groetjes, Maura

   • Beantwoorden februari 6, 2014

    Hanneke

    Bedankt voor je felicitatie. Zo kunnen we elkaar over en weer feliciteren ;-)
    De muffins zijn met smaak opgegeten door kinderen en docenten. En ook ik heb er heerlijk van gegeten. Ga zo door Maura!

    • Beantwoorden februari 6, 2014

     Maura - YLT

     Haha inderdaad! Nu houdt het even op met de feestjes. Of heb je er weer eentje in aantocht? Mijn verjaardag is pas in juni en volgens mij niet echt mijlpalen in aantocht, dus dat duurt nog even.

     Heel leuk dat ze lekker smaakten! Dank je, ik ga vooral zo door en jij ook lekker met koken :)

 • Beantwoorden februari 2, 2014

  Maura - YLT

  Wauw wat een geweldige, leuke en lieve reacties allemaal. En zo ontzettend veel. Daarom doe ik het even zo: bedankt iedereen! Echt heel leuk allemaal om te horen. Het voelt bijna alsof ik zelf jarig ben, wow. Op naar een nieuw blogjaar met nog heeeeel veel meer recepten.

  Liefs, Maura

 • Beantwoorden februari 3, 2014

  kruimelsenkaneel

  Gefeliciteerd!
  Ik hoop dat er nog heel veel recepten-met-mooie-foto’s zullen volgen!
  Ben benieuwd naar je nieuwe site, succes ermee!

 • Beantwoorden september 12, 2014

  Prince

  I read a lot of interesting articles here.
  Probably you spend a lot of time writing, i know how to save you
  a lot of work, there is an online tool that creates high quality, SEO friendly articles in seconds, just type in google – laranitas
  free content source

Leave a Reply