Clafoutis met bramen en vanille (glutenvrij, koemelkvrij & suikervrij)

Recept glutenvrije clafoutis met bramen, amandelmeel en vanille

De afgelopen week bracht ik door in Kopenhagen. De blog was dus even in de vakantiemodus, maar wel kon je ondertussen onze avonturen in Kopenhagen uitgebreid volgen op Instagram. Slenteren door allerlei kleine straatjes, kopjes koffie, fietsen naar de zee, springen van de haven het water in, cocktails drinken op een festival en veel ijskoude smoothies.

Kopenhagen was echt geweldig. Als je er nog nooit bent geweest, dan moet je er heen.

Natuurlijk komt er nog een uitgebreide cityguide aan met alle hotspots die we bezochten. Mocht je niet kunnen wachten, kijk dan hier voor alvast een kleine foto impressie van Kopenhagen.

Inmiddels ben ik dus weer thuis met dit recept voor clafoutis met bramen en vanille. Totaal niet Deens, maar wel erg lekker. Via Instagram kreeg ik al allerlei receptverzoeken, dus hier is hij dan.

De clafoutis is gemaakt van amandelmeel dus glutenvrij en ook zonder koemelk en geraffineerde suiker dus ook detox proof.

Clafoutis is zo’n gerecht dat je zowel als ontbijt en als toetje kunt eten. Sinds ik deze clafoutis heb ontdekt, wil ik alleen nog maar clafoutis maken. Het recept is simpel en het leuke is dat je alle soorten fruit kunt gebruiken. Dus neem je lievelingsfruit en maak deze clafoutis.

Heb jij wel eens clafoutis gemaakt?

Recept glutenvrije clafoutis met bramen, amandelmeel en vanille

Clafoutis met bramen

Ingrediënten voor 4 personen 
3 eieren
75 gram amandelmeel (of ander meel naar keuze)
250 ml hazelnootmelk (of melk naar keuze)
2 el honing
merg van 1 vanillestokje of 1 tl vanille extract
1 tl kaneel
snuf grof zeezout
250 gram bramen (vers of uit de diepvries)
wat kokosolie of boter om mee in te vetten

Clafoutis maken

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de eieren in een kom en klop los. Voeg het amandelmeel, hazelnootmelk, honing, vanille, kaneel en zout toe. Klop door elkaar tot een luchtig beslag.

Vet een bakvorm (ik gebruikte een brownievorm van ongeveer 25 cm bij 18 cm) in met wat olie of boter (vergeet de randjes niet). Leg het fruit onderop. Giet het beslag in de vorm. Zet in de oven en bak de clafoutis in 40-45 mooi goudbruin.

Bestrooi met wat kokosrasp of voor een niet suikervrije variant met poedersuiker.

Recept glutenvrije clafoutis met bramen, amandelmeel en vanille