De beste worteltaart ever (best carrot cake ever)

worteltaart

Dit is echt het lekkerste en beste recept voor worteltaart. Ooit. Heel wat combinaties heb ik geprobeerd, met dit worteltaart recept als uitkomst.

Worteltaart, ook wel carrot cake, at ik een tijdje geleden voor het eerst. Ik moet zeggen dat ik me er nooit eerder aan gewaagd had, omdat ik altijd een beetje nare associaties had door het konijn dat bij de bakker kwam… Máár niets is minder waar: worteltaart is echt de lekkerste taart die ik ooit heb gegeten. Dat stomme konijn liep dus gewoon te liegen.

Toen het het afgelopen weekend Pasen was, dacht ik laat ik de taart die ik heb gegeten proberen na te maken. Ik heb meerdere recepten gecombineerd om uiteindelijk tot dit recept voor worteltaart te komen. Het resultaat is een lekker smeuïge taart vol kruidige smaken met kaneel, kruidnagel, gember en nootmuskaat. De licht citroenige roomkaasfrosting maakt de taart helemaal af.

De taart is behoorlijk machtig, dus maak hem voor een feestje of als er veel mensen langs komen. Helemaal zelf opeten kan natuurlijk ook.

Zelf worteltaart maken?

Hier het recept voor de beste worteltaart ever. Ooit dus.

worteltaart

Worteltaart met citroen roomkaasfrosting


Ingrediënten voor één taart
700 gram wortelen (hoeft niet geschild, lekker makkelijk)
200 gram bruine basterdsuiker > ik heb de taart laatst over gemaakt met de helft van de suiker, dan wordt hij ook lekker! Dus 100 gram ipv 200 gram
300 gram witte suiker hier hetzelfde: 150 gram ipv 300 gram!
375 gram bloem
handje rozijnen
handje walnoten (houd er een paar achter voor garnering)
4 eieren
235 ml plantaardige olie
zakje vanille suiker of 10 ml vanille extract
7 gram bakpoeder
rasp van 1 sinaasappel
1 tl zout
4 tl kaneel
1 tl gemalen nootmuskaat
1 tl gemalen kruidnagel
1 tl gemberpoeder

Voor de roomkaasfrosting
400 gram roomkaas
100 gram magere kwark
halve bus poedersuiker
zakje vanillesuiker of 1 tl vanille extract
rasp van 1 citroen

extra nodig: twee even grote springvormen van ongeveer 25 cm doorsnede

Worteltaart maken
Rasp de wortels in de keukenmachine (met de hand ben je wel erg lang bezig). Meng de geraspte wortels met de bruine suiker in een kom en zet weg.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal de springvormen los. Leg een stuk bakpapier op de bodem en doe de vorm eromheen. Vet de twee springvormen nu in met boter.

Klop de eieren los in een kom en voeg de witte suiker, plantaardige olie en vanille toe. Zeef de bloem en meng dit erdoorheen. Voeg het bakpoeder, zout en specerijen toe. Rasp de schil van de sinaasappel en doe dit erbij. Roer alles goed door elkaar zodat er een zoete natte massa ontstaat.

Over bovenstaande stap krijg ik vaak de vraag of je de wortelen moet afgieten. Ik doe dit zelf niet. De taart wordt dan lekker smeuïg  :-)

Hak de rozijnen en walnoten (zo fijn als je wilt). Doe deze bij het mengsel en roer ten slotte het wortelmengsel erdoorheen.

Verdeel het mengsel gelijk over de twee springvormen.

Bak de taarten in ongeveer 40 minuten totdat ze gaar zijn. Laat de taarten 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de vorm los en laat ze vervolgens helemaal afkoelen.

Maak ondertussen de roomkaasfrosting. Meng de roomkaas met de kwark tot je een egaal mengsel krijgt. Doe de vanillesuiker en poedersuiker erbij. Rasp een citroen en doe de citroenschil erdoor. Roer door elkaar zodat je een mooi romige frosting krijgt.

Haal de taarten uit de vorm. Leg een taart op een mooie etagère of serveerbord. Bedek met een laag frosting. Leg de tweede taart hierop en spatel de rest van de frosting over de bovenkant van de taart. Maak nu de zijkanten dicht zodat de hele taart mooi bedekt is met een lekker dikke laag. Bestrooi met wat fijngehakte walnoten.

Wil je de taart van te voren maken? Bewaar de bodems en frosting dan apart in de koelkast en spatel net voor gebruik de frosting tussen en over de taart.

 roomkaas frosting

worteltaart

126 Comments

 • Beantwoorden april 6, 2013

  Kimberly

  Ik heb het eigenlijk nog nooit gegeten, toch maar een keertje maken hihi!

 • Beantwoorden april 6, 2013

  Bianca Kramer

  Jum! Zo lekker!
  Goed gelukt!

 • Hij ziet er echt prachtig uit, met die frosting er ook tussen!

 • Beantwoorden april 6, 2013

  Nena Verbeeck

  hmm! en hoe smaakt ie dan eigenlijk? zoet of hartig?

  • Beantwoorden april 6, 2013

   Yellowlemontreeblog

   De taart zelf smaakt licht zoet (de worteltjes maken het zoetig), maar ook kruidig door de specerijen. De frosting smaakt lekker fris door de citroen. Maar het is dus wel echt een zoete taart.

  • Beantwoorden mei 8, 2017

   Jaco van der Steen

   Met meer dan een halve kilo suiker? Rara…;-)

 • Beantwoorden april 6, 2013

  Suzanne

  Oeh dat klinkt ook wel heel erg goed zeg! Ik ben heel benieuwd.

 • Beantwoorden april 6, 2013

  Nanda

  Worteltaart is zo lekker! Die van jou ziet er erg mooi uit :)

 • Beantwoorden april 6, 2013

  Nicole

  Wat heb je mooie foto’s gemaakt, vooral die foto van alle ingrediënten vind ik tof! Ik ben zo benieuwd hoe dit smaakt hè, volgens mij moet ik me best een beetje schamen dat ik dit nog nooit heb gegeten…

  • Beantwoorden april 6, 2013

   Yellowlemontree

   Dankjewel :) je moet het echt maar eens maken (of proberen, bij veel leuke lunchplekken hebben ze het ook). En je hoeft je niet te schamen hoor haha, ik heb ‘t ook pas net ontdekt!

 • Beantwoorden april 6, 2013

  Laura

  Ik heb echt nog nooit worteltaart op! Ben er nu wel erg benieuwd naar :)

 • Beantwoorden april 6, 2013

  Milou

  Lijkt me heerlijk! Goede uitleg en prachtige foto’s, top!

 • Beantwoorden april 6, 2013

  Katrien

  Jammie, worteltaart is een van mijn favoriete gebakken! Ziet er heel lekker uit, maar best veel werk, denk ik?… :)

  • Beantwoorden april 6, 2013

   Yellowlemontree

   Opzich is het niet veel werk (als je de wortels tenminste raspt in de keukenmachine). Verder is het gewoon een kwestie van alles bij elkaar, roeren en in de vorm en insmeren met frosting.

 • Hmm lekker!

 • Beantwoorden april 6, 2013

  Anne Lien

  Ik denk dat ik misschien een jaar geleden voor het eerst worteltaart heb gegeten.. meteen verslaafd! Die van Koekela is heel lekker :)
  Dit ga ik zeker een keertje uit proberen!

 • Beantwoorden april 7, 2013

  Anonymous

  Het ziet er weer allemaal heerlijk en prachtig uit. Die foto met alle ingrediënten springt er op de een of andere manier inderdaad nog eens extra uit.

  Kortom: wat een geweldig leuk blog is dit! Ga zo door!

 • Worteltjestaart is zo enorm lekker! Ik dacht altijd dat kan toch niks zijn, totdat ik het een keer probeerde en er achter kwam dat het super lekker is

 • Beantwoorden april 7, 2013

  Jet♥

  Heeerlijk, ze hebben het nu ook bij de HEMA, en die is echt super!!
  voor maar 4 euro:)

  liefs.

 • Beantwoorden april 8, 2013

  Chelles Blog

  Ik heb eigenlijk nog nooit worteltaart gegeten, maar het ziet er toch best wel lekker uit. Misschien toch een keertje proberen. -xx

 • Worteltaart is zo lekker! :) Ik vind het wel meer iets voor Kerstmis, omdat het zo kruidig en dat past prima bij de winter. Ik heb zelf ook een recept: http://rougeimaginaire.tumblr.com/post/17850321384/

 • Beantwoorden september 12, 2013

  Anonymous

  Leuke blog met mooie foto’s! Heb de taart gisteren gemaakt met iets minder wortels en suiker en 2 bananen toegevoegd. Alleen de frosting werd ipv een gladde massa een soort boter met vloeibare room.. Welke roomkaas gebruik je hier het beste voor? Mij leek mascarpone wel erg lekker, maar dat mislukte dus.

  • Beantwoorden september 12, 2013

   Maura - YLT

   Dankjewel :) Leuk dat je de taart gemaakt hebt! Lijkt me ook lekker met banaan erbij! Jammer van de frosting..was ‘ie gaan schiften? Ik had gewoon roomkaas van de Lidl gebruikt (zeg maar Philadelphia roomkaas). Niet de light variant, want daar zit meer water in. Met die roomkaas wordt het een super lekkere frosting!

 • Beantwoorden april 7, 2014

  Mariska

  Hoi!

  Super heerlijk recept.
  Ik heb alleen 2 dingetjes 700 gram wortels geschild of ongeschild?

  En bij de frosting staat meng de roomkaas met de boter maar moet de boter niet kwark zijn?

  Groetjes mariska

  • Beantwoorden april 7, 2014

   Maura - YLT

   Hoi Mariska,
   Leuk! Echt mijn lievelingstaart. Voor een easy en snellere variant kun je ook de wortelcake maken. Dat is eigenlijk deze taart in cakevorm (hier het recept: https://www.yellowlemontreeblog.com/worteltaart-kokos-cake-roomkaasfrosting/)
   En gewoon ongeschilde wortelen (lekker makkelijk) en boter moet inderdaad kwark zijn (had het eerst met roomboter gedaan, maar na mijn wortelcake recept met roomkaas en kwark vond ik dat een lekkerdere frosting en ook minder ongezond). Ga het gelijk even veranderen :)

   Ga je de taart bakken? Ben benieuwd (stuur je een foto op van het resultaat :D?)
   Groetjes, Maura

   • Beantwoorden april 7, 2014

    Mariska

    Hee!
    Foto hou je te goed :-)
    Hij ziet er niet zo mooi uit als de laatste keer, ik kreeg vanmiddag visite net nadat ik de taarten uit de oven had gehaald ik heb toen direct de frosting erop gesmeerd. Dat zie je wel heel erg goed.
    Heel belangrijk dus om eerst af te laten koelen.
    Maar hij was heerlijk en ik vind de frosting met kwark veel lekkerder dan met boter.
    Ik had de vorige x de wortels wel eerst geschild dat was best veel werk… Nu gewoon met schil in de keukenmachine gegooid. Dat proef je ook verder niet ofzo. Bedankt voor het delen van dit heerlijke recept. Het is echt de lekkerste carrotcake.

    Groetjes Mariska

    • Beantwoorden april 7, 2014

     Maura - YLT

     Haha goede reden om ‘m weer te maken ;)
     Inderdaad wel de taart goed laten afkoelen (ik heb daar vaak ook geen geduld voor). Lekkerder he met kwark dan met boter. Fijn dat je dat ook vindt. En veel handiger zonder schillen (ik houd echt van gemak) en je proeft er niks van (en er zitten vast ook meer vitamines in de schil, maakt de taart ook nog iets van gezond haha).

     Nou heel leuk dat je hem gemaakt hebt en dat het de lekkerste is :)

     Groetjes,
     Maura

     • Beantwoorden juli 20, 2014

      Mariska

      Hoi Maura,

      Ik had een hele tijd geleden een foto beloofd. vandaag heb ik weer eens een worteltaart gemaakt.
      Maar geen idee hoe ik die foto moet uploaden :-)
      Moet hem nog aansnijden maar hij ziet er prachtig uit!

 • Beantwoorden april 7, 2014

  Ingrid

  Wat een heerlijk recept, gisteren gemaakt en vandaag getrakteerd aan mijn collega’s. Ze vonden hem heerlijk (sommige vonden het een beetje te zoet). Vooral de frosting met citroen was heerlijk fris erbij. Ik had al een lekker recept maar deze is nog veel lekkerder en gaat in de favorieten!

  • Beantwoorden april 7, 2014

   Maura - YLT

   Aaah, zo leuk dat iedereen aan de worteltaart gaat. Het is inderdaad best een zoete taart (zelf houd ik daar wel van), misschien wat minder suiker de volgende keer of nog wat extra citroen? De citroen maakt het dan wel weer lekker frissig.

   Yesss, leuk dat het recept bij je favorieten komt. Ik kan de wortelcake ook aanraden (nu het recept van de maand: https://www.yellowlemontreeblog.com/worteltaart-kokos-cake-roomkaasfrosting/). Dat is eigenlijk een easy variant op deze taart (en met minder suiker) met sinaasappelfrosting en kokos, ook erg lekker!

 • Beantwoorden april 7, 2014

  Ingrid

  Ik ben idd zelf al jaren worteltaart fan, 12 jaar geleden in Australië voor het eerst gegeten en verslaafd geraakt… Ik vind dit recept zelf errug errug lekker en idd gewoon met iets minder suiker, of zo, ik vind hem lekker. Ben nu alle andere recepten aan het door spitten. Ga de naan broden eens proberen. En compliment, erg mooie site!

  • Beantwoorden april 7, 2014

   Maura - YLT

   Ooooh wo echt een ware worteltaartfan dus! Ik heb het echt pas 1,5 jaar geleden ontdekt bij de Laatste Kruimel in Amsterdam (daar moet je ‘m ook eens proberen). Kwam echt door dat mopje van dat konijn als kind dat het me niet lekker leek haha. Nu is het mijn lievelingstaart.

   Wat leuk dat je ook in Australië bent geweest. Waar ben je allemaal geweest (ik was er 2 jaar geleden en heb nog steeds heimwee). Ik ben wel verslaafd geraakt aan sushirolls en burgers in Australië en hot cross buns (die ga ik ook weer maken met Pasen).

   Leuk dat je alles aan het doorspitten bent :) de naanbroden zijn ook lekker (ze worden alleen niet zo luchtig, dat je ze als pita kunt eten, daar moet ik nog aan werken).

   Mijn favorieten zijn ook het zucchini bread, de chocoladefudge en risotto is ook favoriet. Owja en alle burgers en de zoete aardappelsoep (maar eigenlijk vind ik alles lekker, anders stond het er niet op natuurlijk haha, dus daar heb je niet zoveel aan) ;)

   En dankjewel voor je lieve compliment :)

   • Beantwoorden april 7, 2014

    Ingrid

    Ik ben 2 keer down under geweest (mijn broer woont daar) en aan de oostkust en Sydney, Melbourne en dat gebied en Tasmanië. De burgers zijn daar idd befaamd, de burger de lot staat mij nog helder voor de geest, met heel veel zaken als augurk, rode bieten, omelet en weet ik veel wat. Een ware maaltijd. Heeeeeerlijk….
    En die naan broden doen mij zoveel denken aan mijn reis door Azië. En daar at ik wel 2x per week Indiaas. Wel jammer dat ik die broden niet precies kan bakken zoals zij dat doen, maar oefening baart kunst. Dus ik ga een poging wagen, en de bietenrisotto voor mijn kids, klinkt als de ideale combi :-).

    • Beantwoorden april 7, 2014

     Maura - YLT

     Heerlijk zeg dat je daar familie hebt wonen (dat zou ik ook wel willen). Oostkust is geweldig he (wij reisden van Melbourne tot Cairns). Tasmanië lijkt me ook erg mooi.

     Oeh die burger ken ik niet, maar klinkt super.

     Ja als je naan zo luchtig wil krijgen, moet je ze eigenlijk in zo’n speciale naanoven bakken waar je het brood tegen de zijkant plakt. Wat lekker Indiaas. Leuk he om met recepten herinneringen aan reizen op te halen :)

     Ik ben benieuwd naar je poging (en als je een luchtigere variant lukt, hoor ik het graag) en de bietenrisotto is inderdaad leuk roze voor kinderen haha ;)

     Nou kook ze!

 • Beantwoorden september 13, 2014

  Gerina

  Hoi!
  Ik heb net de taart gemaakt.. ik vind alleen de frosting erg zuur/yoghurt achting smaken? Ook is hij erg dun? Wat kan ik hieraan doen?

  Alvast bedankt! groetjes Gerina

  • Beantwoorden september 22, 2014

   Maura - YLT

   Hoi Gerina, ik zie net pas je reactie! Helemaal vergeten te reageren. Je zou meer roomkaas kunnen nemen of bijvoorbeeld mascarpone in plaats van kwark. En dan het citroensap weglaten, dat maakt hem dun.

   Hopelijk smaakt hij de volgende keer beter.

 • Beantwoorden september 25, 2014

  Jeanine

  De taarten staan in de oven, het huis ruikt heerlijk. Ik heb er nog een halve theelepel Chinese 5-kruidenpoeder doorgedaan, dat is zo lekker (ook door apple-crumble bijvoorbeeld).
  De taarten vries ik in en zondag maak ik ‘m af. Ik heb de alle walnoten fijngehakt en iets achtergehouden om straks over de taart te strooien. Als hij net zo lekker smaakt als dat hij ruikt….yum!

  • Beantwoorden september 25, 2014

   Maura - YLT

   Oh wat heerlijk op dit tijdstip taarten in de oven (en dan vooral die geur). Goed idee om er 5 spices doorheen te doen. Lijkt me heerlijk erbij en wordt het extra spicy.

   Klinkt als een feestelijke dag zondag! Geniet ervan (en ik hoop dat je de taart lekker vindt)

 • Beantwoorden oktober 3, 2014

  Erika

  Heerlijke taart zeg!
  Goed idee om met plantaardige olie te werken.
  Heb voor het gemak koekkruiden (kant en klaar in een potje) gebruikt :-)

  • Beantwoorden oktober 4, 2014

   Maura - YLT

   Wat leuk om te horen dat de taart gesmaakt heeft! Slim om koekkruiden te gebruiken. Heb je gelijk alles in één.

 • Beantwoorden oktober 4, 2014

  Jantina

  Hij staat hier nu in de oven, en t ruikt hier heerlijk! Morgen de hele dag visite, als ik het niet vergeet laat ik weten hoe ze hem vonden, maar volgens mij zit dat helemaal goed! Dankjewel voor het delen van het recept.
  Ik had trouwens arachide olie, hoop dat dat oke is. Maar dat merken we snel genoeg, haha.
  Groetjes!

  • Beantwoorden oktober 4, 2014

   Maura - YLT

   Ah de geur van taart in de oven in huis is zo fijn he! Wat goed dat hij al zo lekker ruikt. Hopelijk smaakt hij net zo ;) ik hoor het graag als je eraan denkt of hij bevalt morgen. Misschien dat hij met die olie wat meer naar pinda’s smaakt, maar wordt vast lekker ;)

   Fijne dag alvast morgen! Groetjes

  • Beantwoorden oktober 6, 2014

   Erika

   Ik heb ook arachide-olie gebruikt, smaakt prima, geen enkel ‘pinda’ smaakje waargenomen :-)

 • Beantwoorden oktober 5, 2014

  Janneke

  Bedankt voor dit recept!
  Hoeveel poedersuiker moet erin? Vroeger had je geloof ik bussen van 500 gram, nu van 250 gram.
  Kan ik de cake ook anderhalve dag eerder maken en pas later de frosting erop doen? Of is ie dan niet meer lekker?

  • Beantwoorden oktober 5, 2014

   Jeanine

   Poedersuiker (van Gilse) halve bus: dus 125 gram, is echt meer dan genoeg! Ik heb ‘m 4 dagen tevoren gemaakt, na het bakken en afkoelen de 2 delen apart in plastic vershoudfolie verpakt en de avond tevoren buiten de koelkast laten ontdooien, toen de frosting gemaakt (die is zo klaar) en aangebracht op de taart. Wij hebben uiteindelijk nog tot woensdag taart gegeten omdat hij zo machtig is, hij is dan nog steeds goddelijk maar merkte wel dat de glazuurlaag dan niet mee zo vers is. Bovendien heb ik de citroenrasp uit de frosting vervangen door sinaasappelrasp. Ziet er net even mooier uit en de smaak komt terug in de taart.

   • Beantwoorden oktober 6, 2014

    Maura - YLT

    Handig hoe je hem zo van te voren gemaakt hebt! Hij blijft lekker he? De frosting wordt inderdaad wat minder vers na een paar dagen, maar nog steeds lekker. Enne pfoe hij is inderdaad machtig. Ik maak hem ook alleen maar op feestjes met de hele familie haha.

    Enne goed idee van de sinaasappelschil. Ik heb nog een worteltaartbroodrecept op m’n blog staan en daar heb ik inderdaad ook sinaasappelschil gebruikt :) ziet er net wat feestelijker uit!

  • Beantwoorden oktober 6, 2014

   Maura - YLT

   Inderdaad 125 gram deed ik erdoor. En de cake eerder maken kan goed hoor. Doe ik zelf ook vaker en dan de frosting op de dag zelf. Ik vind hem een dag later misschien zelfs nog wel het lekkerst :)

  • Beantwoorden oktober 16, 2014

   Sabine Bongers

   Je kunt er ook 125 gr witte basterd suiker in doen dat gaat ook prima hoor. Makkelijker te verwerken niet al dat gestuif en net zo lekker. Succes!:)

 • Beantwoorden oktober 6, 2014

  Joyce

  Ik wil woensdag de worteltjestaart gaan maken voor zaterdag. Heeft er iemand ervaring met het eten van de taart na 3 dagen? Ik ben geen voorstander van invriezen, maar zou invriezen misschien toch lekkerder zijn?

  • Beantwoorden oktober 6, 2014

   Maura - YLT

   De taart zelf kun je zeker meerdere dagen eten. Ik eet taart/cake meestal 5/6 dagen en dan is hij wel op. Alleen de frosting zou ik dan later maken. Zoals hierboven ook genoemd wordt in de reactie van Jeanine. Zij maakte hem 4 dagen van te voren :)

   • Beantwoorden oktober 16, 2014

    Sabine Bongers

    Je kunt hem wel langer bewaren maar er komt in de loop van een paar dagen vocht uit de taart en dan wordt de bodem na een dag of 4 wel wat nat. En inderdaad zou ik de frosting later erop doen. Succes :)

 • Beantwoorden oktober 16, 2014

  Sabine Bongers

  Ik heb deze taart afgelopen weekend voor het eerst gemaakt ik wilde al lang een worteltaart maken. ik kan niet anders zeggen dat het een groot succes was de genodigde vonden hem heerlijk en ik natuurlijk ook. ik heb alleen wel minder suiker erin gedaan en mascarpone gebruikt i.p.v roomkaas met de 100 gr kwark. En ook heb ik door de vulling een schil van een sinasappel gedaan. Hij gaat vaker gemaakt worden en het recept zijn meer lief hebbers voor..

  • Beantwoorden oktober 16, 2014

   Maura - YLT

   Wat goed te horen dat het zo’n succes was zeg! Lekker om mascarpone te nemen en goed idee van die sinaasappelschil.

   Leuk! Dankjewel.

 • Beantwoorden oktober 18, 2014

  Jeanine

  En ik ben bijna van mening dat invriezen de smaak en textuur alleen maar ten goede komt ;) .

 • Beantwoorden november 10, 2014

  Dodijn

  Ik heb voor het eerst worteltaart gemaakt en tjonge jonge wat was ie lekker! Bedankt voor dit heerlijke recept.

  • Beantwoorden november 17, 2014

   Maura - YLT

   Haha aaah, nou heel leuk om te horen! Fijn dat de eerste keer zo’n succes was. Echt lekker hè, worteltaart :) graag gedaan hoor! Jij bedankt voor de reactie.

 • Beantwoorden november 27, 2014

  Sanderijn

  Hoi Maura! De eerste keer mislukte de taart omdat ik de wortels niet had uitgelekt. Taart werd veel te klef. Gister poging 2 gedaan en hij was heerlijk!! Zo lekker dat ik graag jouw recept om m’n blog zou delen ;-), vind je dat goed?

  • Beantwoorden november 27, 2014

   Maura - YLT

   Hi Sanderijn, ohhh fijn dat de worteltaart de tweede keer wel goed gelukt was (en dat hij lekker was). Als je het recept wilt delen vind ik dit leuk als je een eigen foto gebruikt en dan een link naar mijn recept (dus niet het recept overnemen op je eigen blog). Dankjewel :)

 • Beantwoorden december 4, 2014

  Cindie

  Me moeder vroeg of ik voor haar verjaardag een worteltjestaart wou maken. Dus google en kwam op deze terecht. Hij was heerlijk. Ik had alleen geen gemberpoeder maar was heel lekker. Ik heb wel een foto maar weet niet hoe ik die er in moet plakken!
  Groetjes Cindie

  • Beantwoorden december 5, 2014

   Maura - YLT

   Bedankt voor je leuke reactie Cindie! Fijn dat de taart zo gesmaakt heeft en leuk voor je moeders verjaardag. Ook zonder gemberpoeder issie lekker denk ik. Leuk dat je een foto hebt. Als je wilt, kun je deze opsturen naar info [at] yellowlemontreeblog [dot] com :) lijkt me leuk! Hier kun je helaas geen foto uploaden.

   Groetjes, Maura

 • Beantwoorden januari 31, 2015

  Nora

  Hoi! Bedankt voor dit heerlijke recept. Min vraag is of hij nu compact hoort of luchtig (aangezien en geen mixer aan tepas komt) hij komt wat zompig over maar dat kan daardoor zijn of natuurlijk de vochtige wortels! Greeg je reactie. (Ben altijd een beetje inzeker over gaarheid vandaar)

  Veel liefs Nora

  • Beantwoorden januari 31, 2015

   Maura - YLT

   Ha Nora, hij mag best een beetje zompig (komt door de wortels) maar als je twijfelt dan kun je m altijd nog eventjes in de oven zetten. Komt een prikker er droog uit (zonder dat er echt stukjes aan plakken)?

   Smakelijk!

   • Beantwoorden januari 31, 2015

    Nora

    Bedankt voor iw snalle reactie. Hij was al aardig afgekoeld voor ik eracht kwam dat hij wellicht niet helemaal gaar zou zijn. Alsnog de prikker gedaan en die was schoon! Allebei 40 minuutjes in 2 aparte ovens! Die Frosting is echt fantastisch!!!! En de citroen mag zeker niet ontbreken!
    Uw bovenste laag lijkt wat boller dan die van mij. Zal toch geen kwaad kunnen hoop ik? De smaak is werkelijk geniaal!!! Hartelijk dank voor dot bijzondere recept!!

   • Beantwoorden januari 31, 2015

    Nora

    Sorry van de snelheidsfoutjes in mijn tekst!

 • Beantwoorden februari 24, 2015

  Lotte

  ziet er ontzettend lekker uit! ik ga hem morgen maken! :) zijn de kruiden overheersend? want ik kan soms een beetje uit schieten… oeps

  • Beantwoorden februari 25, 2015

   Maura - YLT

   Leuk! Laat je weten hoe hij smaakt? Nee niet overheersend vind ik :) anders het beslag proeven. Bak ze!

 • Beantwoorden september 2, 2015

  Rinke

  Vanmiddag deze taart gemaakt en een flink stuk gegeten als avondeten, tomatensalade vooraf, vulde prima haha! Ik heb maar één taartvorm gebruikt (50min op 170C) en mijn frosting werd ook vloeibaar (maar prima als saus).
  Als tip wil ik graag toevoegen dat ik de wortels grof heb geraspt (met zo’n oldschool hand-molen-rasp) en vermengd met de bruine suiker, zoals in het recept staat, maar na een half uurtje eerst iets heb laten uitlekken voordat ik het met het beslag mengde. Het wortel-suiker-sap heb ik ingekookt en gebruikt als decoratieve stroop over het geheel in plaats van gehakte walnoot. De taart werd daardoor ook iets minder zompig (want risico met maar één bakblik), gewoon licht klef doch goed gerezen, zoals een worteltaart in mijn ogen hoort te zijn.
  Ik ga m zeker vaker maken, maar dan minder suiker erin, want ik vond m echt heel zoet. De kruiden waren wel super, niet overheersend (ik was de nootmuskaat vergeten, maar heb t niet gemist). Top recept, dankjewel!

  • Beantwoorden september 16, 2015

   Maura - YLT

   Wat een goede tips! Ik ga de worteltaart zelf ook weer eens maken en het recept verfijnen. Jouw tips komen zeker goed van pas, dankjewel!

   • Beantwoorden september 16, 2015

    Rinke

    Update: De taart opnieuw gemaakt. Met DE HELFT van zowel de witte als de bruine suiker! De smaken kwamen veel beter tot hun recht (je proefde zelfs de gember in de verte). Ook minder roomkaasfrosting, gewoon 200mg monchou, véél minder poedersuiker, geen vanillesuiker en sinaasappelrasp ipv citroen. Wel wat citroensap om het iets frisser te maken. En ik heb gele rozijnen gebruikt, iets meer dan een handjevol, net als de walnoten, haha!

 • Beantwoorden september 18, 2015

  Charlotte

  Ik heb onlangs voor het eerst worteltaart gegeten en superlekker. Ik ga dit voor mijn verjaardag eens zelf maken. Maar voor hoeveel personen is dit recept?

 • Beantwoorden september 25, 2015

  Leah

  Hoi Maura,

  Ik heb je worteltaart gemaakt. Hij was echt ongelofelijk lekker! En heel erg populair bij de gasten :) Ik ga hem zeker nog eens maken.
  Bedankt!!

  Groetjes Leah

  • Beantwoorden september 28, 2015

   Maura - YLT

   Wauw, dat klinkt goed! Dankjewel voor je enthousiaste reactie, heel leuk. Ik moet hem zelf ook snel weer maken.

 • Beantwoorden november 6, 2015

  Erik

  Bedankt voor je mooie recept! Alleen had je er misschien bij moeten zetten dat je de wortels uit moet laten lekken. De taart is om deze reden niet mooi gaar geworden. De smaak is wel heerlijk!

 • Beantwoorden november 21, 2015

  Jolanda

  Dit recept is echt heerlijk! Ik heb wel het nat meerendeels van de wortels afgegoten voor het mengen met het beslag. De worteltaart in 1 vorm gebakken en het om die reden 20 minuten langer laten bakken. Kwam er perfect uit! Dankjewel voor dit fantastische recept, voeg ik toe aan mijn favorieten;-)

  Jolanda

  • Beantwoorden februari 11, 2016

   Maura - YLT

   Goed om te horen dat je er ook goed één taart van kan maken en wat de baktijd dan is, handig!

 • Beantwoorden november 30, 2015

  maria

  Hoi!
  bedankt voor het recept. ik zal het proberen. ik had alleen een vraagje… als je ipv 2 taarten 1tje wil, moet je dan alles halveren?

  • Beantwoorden december 2, 2015

   Maura - YLT

   Hoi Maria, als je er eentje wil maken zou ik inderdaad alles halveren en dan één bodem maken. Succes!

 • Beantwoorden december 22, 2015

  Noemi

  is het recept voor 2 taarten of een want er staat iets over 2 bakvormen?

  • Beantwoorden december 25, 2015

   Maura - YLT

   Het recept is voor 1 taart, maar inderdaad 2 bakvormen zodat je de 2 lagen kan maken :)

 • Beantwoorden december 27, 2015

  Erna

  Een paar dagen geleden je recept ontdekt. De hoeveelheid suiker alleen iets verminderd en vanillestokjes gebruikt i.p.v. vanillesuiker. Heerlijk! Door de specerijen ook echt een perfecte ‘kersttaart’, zo vond de visite op 1e Kerstdag. :)

  • Beantwoorden februari 11, 2016

   Maura - YLT

   Een beetje late reactie van mijn kant, maar goed idee om de suiker te vervangen. Ik maak hem nu zelf ook een stuk minder zoet!

 • Beantwoorden januari 27, 2016

  Kayleigh Jacobs

  Tijdje geleden voor het eerst gemaakt en ga hem nu voor de 4e x maken, de frisse Frosting valt erg in de smaak dus ga nu proberen met 3 lagen ipv 2 zodat ik er een extra laag tussen kan smeren! Ben benieuwd

  Jammer dat je geen foto’s kan toevoegen, kan je die optie niet aanmaken?
  Hier is de mijne, omdat mijn vriend een notenallergie heeft geen walnoten er door, wel er op aan 1 kant en aan de andere kant geraspte pure chocolade

  https://instagram.com/p/_JXorAkBC7/

  • Beantwoorden februari 3, 2016

   Maura - YLT

   Onnauwkeurig, je taart ziet er heerlijk uit! Zo’n foto functie is inderdaad een goed idee, ik ga eens kijken of dat kan. Waren de laagjes gelukt? Ben benieuwd!

 • Beantwoorden januari 30, 2016

  Corien

  Hoi! De taart was erg lekker! Dank voor het recept.
  De volgende keer zou ik alleen de frosting op andere manier maken, weet nog niet hoe :-). De roomkaas is wel heel overheersend met 400 gram.

  • Beantwoorden februari 3, 2016

   Maura - YLT

   Fijn dat de taart zo lekker was! Haha ja ik houd van roomkaasfrosting, maar ik ben en benieuwd wat jouw volgende frosting wordt.

 • Beantwoorden februari 4, 2016

  Carla Wolf

  Heb hem vandaag gemaakt en is echt heeeeerlijk. Dankjewel voor het recept !!

 • Beantwoorden maart 27, 2016

  Henry

  Wat een verschrikkelijk lekkere worteltjestaart! Bedankt voor het delen, ik vond je recept via Google, je staat op plaats 3.

  • Beantwoorden mei 23, 2016

   Maura - YLT

   Haha ik las even verschrikkelijk… Maar gelukkig stond er lekker achter! Jij bedankt voor de reactie. En wauw, wat hoog in Google, tof zeg!

 • Beantwoorden maart 27, 2016

  suzan

  Ik heb alleen olijfolie in huis …zou ik dit kunnen gebruiken of evt kokosvet??

  • Beantwoorden mei 23, 2016

   Maura - YLT

   Een beetje late reactie, maar dat moet kunnen! Hopelijk heb je het gewoon al geprobeerd :)

 • […] fan of carrot cake and I wanted another cake option that didn’t involve chocolate. I found this recipe for carrot cake on the Dutch blog Yellow Lemon Tree. She claims it’s the best carrot cake ever and she might […]

 • Beantwoorden september 13, 2016

  Berdien

  Deze taart is zooooo lekker! Ik maak hem nu voor de tweede keer, maar een vraagje. Nadat ik de wortels met de bruine suiker meng moet ik het even laat staan en verder gaan met de volgende stap. In de tussentijd komt er dan bij dit wortelmengsel veel vocht. Moet je dat vocht ook bij het deegmengsel doen of afgieten? :)

  • Beantwoorden september 26, 2016

   Maura - YLT

   Hoi Berdien, ik heb het toen niet afgegoten maar in de reacties lees ik dat sommigen dat wel doen. Bij mij werd de taart lekker smeuïg. Anders een keer met en zonder afgieten proberen? Dan hoor ik graag wat je het lekkers vindt :) groetjes Maura

 • Beantwoorden september 18, 2016

  Evi Vanhamme

  Ik heb de taart dit weekend gemaakt en was heerlijk …heb geen vocht afgegoten nadat de wortels in de bruine suiker hebben getrokken…een wortelcake moet wat vochtig zijn (te droog is niet lekker) !

  • Beantwoorden september 26, 2016

   Maura - YLT

   Dank voor je reactie! Precies, ik giet het ook niet af en dan komt het erna wel goed. Fijn te horen dat de taart zo lekker was :)

 • Ik heb al een hele poos geleden je recept gevonden en de taart gemaakt. Inmiddels is het één van mijn succesnummers, ik heb hem al vele malen gemaakt en telkens is hij weer even lekker. Morgen is het weer het verzoek voor de verjaardag van mijn vriend. Dus met terugwerkende kracht bedankt voor het toprecept!

 • Beantwoorden december 9, 2016

  Laura

  Hoi Maura,

  Ik vier zondag mijn verjaardag en ik ga hem morgen daarvoor maken.
  Ik vind zelf snel iets te zoet en houd meer van hartig. Ook heeft mijn oma suikerziekte en ik weet dat zei ook graag van worteltjestaart houdt.
  Als ik dan 200 gram bruine basterdsuiker gebruik(, 200 gram witte suiker) en wat minder poedersuiker, is de taart dan denk je nog te zoet of niet?

  Groetjes Laura

  • Beantwoorden december 9, 2016

   Maura - YLT

   Hoi Laura, wat leuk dat je de taart gaat maken! Met minder suiker wordt hij zeker nog zoet genoeg. Ik bak inmiddels zelf ook vaak taarten met een stuk minder suiker dan wat hierin zit! Gewoon doen dus (misschien kun je de suiker zelfs vervangen door iets?). Laat je me weten hoe die smaakt!? Daar ben ik erg benieuwd naar. Groetjes, Maura

 • Beantwoorden december 9, 2016

  Laura

  (200 gram bruine basterdsuiker), 200 gram witte suiker en minder poedersuiker bedoel ik dan.

 • Beantwoorden december 23, 2016

  Bas

  Heb net je taart gemaakt, denk dat ie te nat is omdat de wortels niet uitgelekt in het mengsel is gegaan. Zou je misschien iets beter kunnen uitleggen :)

  Ik ga m’n volgende cake met de helft vd suiker bakken. Vind hem persoonlijk veel te zoet. Mis een beetje de wortelsmaak.

  • Beantwoorden december 24, 2016

   Maura - YLT

   Ha Bas, wat jammer dat de taart iets te nat is geworden. Ik heb de wortels toen niet uitgelekt maar met vocht en al in de taart gedaan, vandaar dat dat niet in het recept staat. Er zit inderdaad heeeel veel suiker in. Tegenwoordig eet ik zelf ook een stuk minder zoet. Mijn voornemen voor 2017 is om de taart te fine tunen en dan hem met minder suiker te bakken! Als ik het geprobeerd heb, pas ik het recept aan :) succes!

   • Beantwoorden januari 5, 2017

    Evi Vanhamme

    Hoi Maura, ik vind de taart lekker zoals ze nu is …Zou het mogelijk zijn om beide versies dan online te zetten ?
    Bedankt, Evi

    • Beantwoorden januari 6, 2017

     Maura - YLT

     Hi Evi, fijn dat je de taart zo lekker vindt! Deze gaat er ook niet af hoor! Wordt dan misschien een keer een ge-update variant maar het origineel laat ik er wel op staan :)! Groetjes

 • Beantwoorden januari 26, 2017

  mirande

  Hoi, mijn vraag is of je de 2 taarten in de 2 springvormen tegelijk moet bakken in de oven (1×40 min), of na elkaar (2×40 min). Groetjes, Mirande.

  • Beantwoorden januari 26, 2017

   Maura - YLT

   Hoi Mirande, ik heb ze tegelijk in de hete luchtoven gebakken. Succes en groetjes, Maura

 • Beantwoorden februari 6, 2017

  Linda

  Wat jammer, hij leek mij heerlijk, maar hij bleef hier volledig nat. Op een lage temperatuur nog lang in de over gelaten, maar het is een compacte massa. Echt mislukt en heb nog wel mijn collega’s beloofd morgen met worteltaart te komen. Wat heb ik verkeerd gedaan?

  • Beantwoorden februari 6, 2017

   Maura - YLT

   Oh nee wat balen zeg! Dat is zonde… lastig te zeggen wat er verkeerd is gegaan. Soms als het bakpoeder wat oud is blijft een taart compact, maar weet niet of het daar aan kan liggen? Anders weet ik het ook niet… Nou, balen. Als je weet wat er mis is gegaan dan hoor ik het graag! Succes

  • Beantwoorden februari 8, 2017

   Linda

   Bedankt voor je reactie. Ik vermoed dat er teveel vocht in de peen zat, heb winterpeen gebruikt en met de bruine suiker werd het erg nat. Heb ervoor gekozen de bovenkant er af te halen (door de lange oventijd hard geworden) en met topping erop alsnog mee te nemen naar het werk. En gelukkig maar, smaak was prima en veel enthousiaste reacties gehad. Gewoon een sponsige carrotcake 😂.
   Dus kortom; toch nog een succes!

 • Beantwoorden februari 9, 2017

  Lindsey

  Ik maak deze taart al een aantal jaar, en ben dan ook super dankbaar voor het recept! Beste worteltaart ooit! Ik doe altijd meteen alle ingrediënten voor de taart in één kom, en dan meteen roeren. Nog nooit mislukt! Als je het wel appart doet volgens het recept, moet je alleen niet de geraspte wortels en de bruine suiker te lang wegzetten.. Dan wordt het te nat!

  • Beantwoorden februari 9, 2017

   Lindsey

   Oja en in plaats van de specerijen gebruik ik altijd speculaas en koekkruiden (zit ongeveer hetzelfde in, alleen dan lekker makkelijk!), en íets minder suiker! Verder heerlijk! :)

  • Beantwoorden februari 11, 2017

   Linda

   Dank je wel. Met 3 kinderen om mij heen heeft het een tijdje gestaan, haha. Ik ga het snel nog een keer proberen!

 • Beantwoorden februari 24, 2017

  Marrit

  Hoi, mijn vraag is als ik de taart ga maken moet ik dan de sinaasappel schil en de citroen schil er in laten? Is dat wel lekker? Moet dat in hele kleine stukjes gesneden worden?

  • Beantwoorden februari 24, 2017

   Maura - YLT

   Hoi Marrit, ik bedoel de rasp van de citroenschil en sinaasappelschil. Heel fijn snijden lukt niet zo goed als raspen, dus je kan het het beste met een rasp doen waar je ook kaas mee raspt :) succes!

 • Beantwoorden april 1, 2017

  Iris

  Hmmmm wat ruikt dit lekker. Hij staat nu in de oven :) Ik heb een oven met alleen boven en onder warmte. De taart die bovenin stond was veel sneller gaar dan de onderste, dus die zit er nog even in.
  Heb het recept van mn vriendin, die hem al een paar keer succesvol gemaakt heeft. Nu ik nog haha

 • Beantwoorden april 17, 2017

  Wouter-Jan

  Tip voor het prima recept.
  Pak voor de roomkaasfrosting
  400 gram NATUREL roomkaas (dus zonder eventuele knoflook of andere kruiden).

  Zelf heb ik dat helaas in mijn haast anders gedaan.

  • Beantwoorden april 26, 2017

   Maura - YLT

   Oh jeetje! Dan wordt het in een keer een heel andere topping. Hopelijk zat de frosting nog niet op de worteltaart…

 • Beantwoorden november 2, 2017

  Hans Hoogeveen

  Hi Maura,
  ik wil deze taart maken voor 50 personen. Hoeveel keer het basisrecept adviseer je?
  Kan ik de taart gewoon in een grote gastronorm bak maken afgedekt met bakpapier?
  Ik hoor graag
  Hans

 • Beantwoorden december 2, 2017

  Sanne

  Heeeerlijke taart was dit zeg!!! Met de heflt van de suiker inderdaad al zoet genoeg :)

  • Beantwoorden december 5, 2017

   Maura - YLT

   Fijn dat ‘ie zo gesmaakt heeft! En inderdaad zoet genoeg met de helft van de suiker :)

 • Beantwoorden december 5, 2017

  Luca

  Ik wil deze taart ook bakken. Ben alleen zo bang dat er teveel vocht komt als ik wortel met suiker samen meng en apart zet. Is altijd zonde om weg te gooien als het mislukt. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Moet ik de wortels uitknijpen en vocht eruit halen? Wie heeft ervaring? Alvast bedankt

  • Beantwoorden december 5, 2017

   Maura - YLT

   Hoi Luca, ik doe de wortels gewoon met suiker in een kom. Dan wordt het inderdaad wel nat maar in de oven komt dat goed. Je kan ze ook laten uitlekken. Succes!

 • Beantwoorden december 12, 2017

  Paula

  Onlangs op Terschelling de lekkerste Worteltaart ever gegeten. Ook gebakken door een particulier voor een Koffie en Thee schenkerij. Daarna op zoek gegaan naar een recept die er dicht in de buurt komt. Volgens mij komt deze heel dicht in de buurt. Ben er nu mee bezig, wel heel bewerkelijk, maar dat geeft niet. Het vocht van de wortel/suiker mengsel zou ik er juist (zoals je zelf ook al aangaf) er juist wel bij doen. Het maakt juist dat de taart geen droog kruimelding wordt. Bij mag een taart echt een zoete verleiding zijn. Dus alle suiker gaat er in!

Leave a Reply