Foodblogswap: quinoasalade met groene groenten en halloumi


Deze keer mocht ik voor de foodblogswap iets koken van kookmeisje Anne-Ruth. Op de een of andere manier ben ik nooit zo creatief met quinoa (ik weet niet wat het is, maar ik krijg een soort van mindblock als ik aan quinoa denk). Bij mij in de kast staat daarom altijd wel een pak quinoa ongeduldig te wachten tot ‘ie eindelijk wordt gebruikt. Nou, times are changing, aangezien Anne-Ruth de lekkerste quinoa combinaties verzint. Dat kan bijna geen toeval zijn. Voorbestemd. Alles. De keuze was dit keer dus makkelijk. Een recept met quinoa dus. 


Dit heb je nodig voor quinoasalade voor 2 personen
150 gram quinoa
100 gram kleine groene asperges
1 pot artisjokken
1 stuk halloumi kaas (schapenkaas, te koop bij de Turkse supermarkt)
1 limoen
4 handjes rucola
lekkere olijfolie
peper en zout
chilivlokken

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de quinoa in een fijne zeef onder stromend water. Vul een pan ruim met water en voeg de quinoa toe met wat zout. Breng aan de kook en laat ongeveer 9 minuten zachtjes koken. Giet de quinoa af in de zeef, spoel met koud water en zet apart. 

Leg bakpapier op een bakplaat en leg de asperges hierop. Besprenkel ze met olijfolie en versgemalen peper en zout. Zet ze 10-15 minuten in de oven totdat ze gaar zijn, maar nog wel een bite hebben. 

Verwarm de grillpan voor. Zelf heb ik geen grillpan dus ik heb de tostigrill gebruikt. Snijd de halloumi in dunne plakken. Gril de plakken halloumi aan beide kanten mooi goudbruin met van die leuke strepen.

Doe de quinoa in een schaal. Voeg de asperges, artisjokken en halloumi plakken toe. Pers de limoen hierboven uit en voeg een scheut olijfolie toe. Breng op smaak met chilivlokken en peper en zout. Schep alles luchtig door elkaar en zorg ervoor dat de kaas heel blijft. Serveer de salade op een mooie schaal of in een mooie kom en garneer met de rucola. 

Super lekker en gezond. Nu wil ik natuurlijk vaker quinoa gaan maken, dus ik ben benieuwd naar jouw quinoa combinatie.