Gegrilde halloumi burger met avocado

Het duurde even, maar dan heb je ook wat zullen we maar zeggen. Vanwege alle drukte rondom mijn naderende afstuderen, heb ik nog geen tijd gehad om de winnaars van de super-de-luxe-giveaway bekend te maken. Máár, het is zover! Ter ere van de 555 volgers gaf ik drie kadootjes weg, namelijk delicatessen van Stonewall Kitchen, het kookboek a year of pies en een super fancy avocadosnijder. Net nam ik plaats voor een virtuele fruitmachine, voerde alle namen van de kanshebbers in en gaf een zwieper – eigenlijk was het meer een muisklik – aan de hendel. Alle namen zoefden langs met op de achtergrond wat tromgeroffel…. Uiteindelijk rolden daar drie winnaars uit.

Lees gauw verder om te zien of jij één van de gelukkigen bent. Heb je niet gewonnen? Maak dan als troost deze burger van gegrilde halloumi met avocadopuree en gekarameliseerde ui. Daar word je ook heel blij van.

EN DE WINNAARS ZIJN:

Gefeliciteerd Cheyenne met de delicatessen van Stonewall Kitchen, Bianca met het kookboek a year of pies en Iris met de avocadosnijder!

En als troostprijs het recept voor de burger van gegrilde halloumi, avocadopuree & gekarameliseerde ui
voor 2 personen
200 gram halloumi kaas (te koop bij de Turkse winkel)
4 plakken lekker brood
1 rijpe avocado
1 el kwark of crème fraiche
2 el roasted garlic onion jam of gekarameliseerde ui
handje rucola
handje kiemgroenten
een paar tomaatjes
een paar plakjes komkommer

Snijd de halloumi in twee dikke plakken. Verhit een grillpan of grill. Grill de halloumi samen met het brood tot er mooie grillstrepen op staan.

Lepel de avocado uit de schil. Pureer de avocado samen met een lepel kwark of crème fraiche. Breng de avocadopuree op smaak met peper en zout.

Besmeer plakken brood met de avocadopuree. Verdeel hier wat rucola, tomaatjes en komkommer over. Leg de gegrilde halloumi hierop. Schep een flinke lepel van de roasted garlic onion jam op de burger. Je kan ook zelf uien karameliseren door een flinke ui in halve ringen te snijden, even aan te bakken op hoog vuur en vervolgens met een schepje suiker of scheutje ahornsiroop en wat water in te laten koken.

Bestrooi de burger met wat kiemgroenten en nog wat extra rucola. Leg de andere plak brood erop. Super lekker met frieten van zoete aardappel of pompoen.