Gezonde havermoutrepen maken (zonder oven)

Gezond recept havermoutrepen maken

Goedemorgen! Aankomende maandag gaan we alweer de zesde week van van het thuiswerken in. Hoe gaat het met jullie? En hoe houden jullie de quarantaine vol? Ik merk zelf dat ik steeds meer gewend raak en weer iets meer tijd en energie begin over te houden om wat uitgebreider te bakken en te koken.

Vorig weekend maakte ik daarom mijn tweede kookvideo voor jullie op Instagram: dit recept voor gezonde havermoutrepen!

Havermoutrepen zijn echt super simpel om zelf te maken. Eigenlijk kan je het bijna geen recept noemen. De havermoutrepen maak je zonder oven, wat het recept extra makkelijk maakt. Wel zijn ze verslavend lekker en ideaal als tussendoortje voor tijdens het thuiswerken. Hier waren ze binnen 5 dagen op!

In principe kun je havermoutrepen met alles vullen wat je lekker vindt. Als basisrecept gebruik ik altijd evenveel havermout als noten. Voor dit recept gebruikte ik amandelen en amandelboter, maar je kan ze ook prima maken met bijvoorbeeld pindakaas of met cashewnoten en cashewboter. Als vulling werd het sesamzaad en kokos, maar rozijnen of stukjes chocolade zijn ook een aanrader. Als je van minder zoet houdt, kun je ook wat minder honing gebruiken. Net wat je lekker vindt!

Mocht je het leuk vinden, de kookvideo kun je hier terugkijken (je moet wel eerst even langs het bananenbrood).

Gezond recept havermoutrepen maken

Gezonde havermoutrepen met amandelen, sesamzaad en kokos

Ingrediënten
voor ongeveer 12 havermoutrepen
150 gram havermout
150 gram witte amandelen
5 el sesamzaad
100 ml honing
250 gram notenboter (van amandelen, maar pindakaas kan ook)
beetje water om het wat smeuïger te maken
flinke snuf grof zeezout

Havermoutrepen maken
Bekleed een vierkante/rechthoekige bakvorm met bakpapier. Ik gebruikte een kleine bakplaat van 30 x 25 cm. Hoe groter de vorm, hoe platter je repen worden. Je kan dus ook een iets kleinere bakvorm nemen, maar dan worden je repen wat dikker.

Doe de amandelen in de keukenmachine en hak grof. Voeg de havermoutvlokken, sesamzaad, kokosrasp en zout toe en puls een paar keer met de keukenmachine. Doe de honing en notenboter erbij en laat de keukenmachine draaien tot alles goed verdeeld is.

Schept het amandelhavermout mengsel in de bakvorm en druk goed aan met een spatel tot alles gelijkmatig verdeeld ik. Ik legde er een bakpapiertje op en drukte nog even met een snijplank alles aan.

Zet minimaal 3 uur in de koelkast, zodat alles goed stevig wordt.

Til de reep uit de bakvorm en snijd in stukken.

De repen kun je goed afgesloten in een koektrommel vijf dagen bewaren.

Gezond recept havermoutrepen makenGezond recept havermoutrepen maken