Groene smoothie met avocado, banaan, spinazie, gember & hazelnoot

Groene smoothie met avocado, banaan en spinazie

Een groene smoothie met avocado. Toen ik er voor het eerst over hoorde moest ik een beetje vies kijken. Ik ben echt dol op avocado, dus daar ligt het niet aan, maar het idee dat je het door een rietje drinkt… Daar moest ik even aan wennen.

De eerste keer dat ik een avocado smoothie dronk was in een cafeetje in Utrecht. Op zich viel het me niet tegen. De avocado doet het goed in een zoete smoothie, maar de smaak was wel wat laf. Thuis probeerde ik zo nu en dan wel eens een smoothie met avocado en banaan, maar ook dan bleef er iets van smaak uit.

Een nieuwe poging deed ik afgelopen week op het Gladmat Festival in Stavanger in Noorwegen (klik hier voor mijn eerste reisverslag). Bij de kar met sapjes en smoothies bestelde ik de very veggie – een smoothie met spinat, eple, avocado, hasselnøtt en ingefær. Van de eerste vier ingrediënten kon ik zonder enige Noorse voorkennis dan wel talenknobbel met gemak iets maken, maar ingefær nam ik maar voor lief.

Het duurde even voor de Noorse smoothieboys achter de kar mijn sapje klaar hadden, maar het was het wachten (en kijken naar hoe zij het bereidden) meer dan waard. Een volle beker groene smoothie met een rietje en ik zat de hele vliegtuigreis naar huis vol.

Nu wist ik eindelijk welk ingrediënt er ontbrak dat zorgde voor extra smaak: spinazie! Dit maakte de groene smoothie met avocado net wat smaakvoller en spinazie is ook nog eens gezond. Eenmaal thuis besloot ik deze gelijk na te maken.

Natuurlijk vroeg ik mij nog wel af wat het geheime ingrediënt was: ingefær. Na wat simpel googlewerk popten gelijk plaatjes van gember op. Zelf ben ik een groot gemberfan, dus ik deed er een enorm stuk in.

Zo ging ik thuis aan de slag met avocado, bevroren bananen, spinazie, appelsap, hazelnoten en gember. Op dit soort momenten ben ik erg blij met mijn krachtige soepblender. Voorheen maakte ik smoothies altijd met de staafmixer, maar het is zo veel makkelijker om alles in de blender te gooien. Mijn Cuisinart soepblender kan niet alleen soep koken, maar is ook perfect voor het pureren van bevroren fruit en het hakken van noten.

Tijdens het blenden van mijn groene smoothie moest ik terugdenken aan de groene soep die ik in de soepblender maakte en aan de winactie. Een tijdje geleden kon je via mijn blog kans maken op de Cuisinart soepblender. Er deden ongelooflijk veel mensen mee, dus gelukkig heeft de Rafflecopter een winnaar uitgekozen.

a Rafflecopter giveaway

De winnaar is inmiddels bekend…GEFELICITEERD: Maartje Pasman!

Jij bent de gelukkige winnaar van de Cuisinart soepblender. Alvast veel plezier met het koken van soep in de blender. Natuurlijk ben ik heel benieuwd naar het resultaat van jouw zomerse maïssoep. Daar wil ik het recept wel van.

En dan nu het recept voor een groene smoothie met avocado, spinazie, hazelnoten, bevroren banaan, appelsap en gember.

Groene smoothie met avocado, banaan en spinazie

Toevallig had ik nog gemalen hazelnoten in huis, maar je kan er ook hele hazelnoten doorheen doen (dan blijven de noten wel wat groffer) of neem amandelmeel.

Groene smoothie met avocado, bevroren banaan, spinazie, hazelnoten, appel & gember

Ingrediënten voor één grote groene smoothie 

1/2 rijpe avocado
1 bevroren banaan
2 handjes verse spinazie
3 flinke lepels gemalen hazelnoten of amandelen (je kan ook een handje hele noten nemen)
100 ml biologisch appelsap
1 stuk gember naar smaak (zonder schil)

Zo maak je deze groene avocado smoothie
Snijd de banaan in stukken (zonder schil) en vries deze in folie de avond van te voren in, zodat hij de volgende ochtend goed bevroren is.

Doe alle ingredïenten – de avocado, banaan, spinazie, gemalen hazelnoten, appelsap en gember – voor de smoothie in de blender. Als je blender niet zo krachtig is, laat de banaan dan even een kwartier wat ontdooien.

Blend alles in de blender (of met een hele stevige staafmixer) tot je een gladde smoothie hebt. Schenk in een groot glas en bestrooi met wat extra hazelnoten.

Drink je groene smoothie met een leuk rietje!

Lekker als ontbijt, tussendoor of pre workout smoothie.

Groene smoothie met avocado, banaan en spinazie