Homemade citroenlimonade

homemade citroenlimonade zelf maken

Vandaag het recept voor zelfgemaakte citroenlimonade. Citroenlimonade zelf maken is leuk en niet moeilijk. Als je eenmaal homemade citroenlimonade op hebt, wil je nooit meer die uit de supermarkt.

Eindelijk is de dag aangebroken waar we met heel Nederland zo lang op hebben gewacht: de lente. En welk drankje is nou perfecter om de lente mee in te wijden? Inderdaad. Zelfgemaakte citroenlimonade!

Zelf limonade maken is een kwestie van citroenen uitpersen, suiker erbij en aanvullen met water. Maar hoe maak je nou dé perfecte citroenlimonade die altijd lekker smaakt? Niet te zuur, niet te zoet en niet te waterig.

Vandaag wordt het voor het eerst meer dan 20 graden, dus echt een perfecte dag om zelf limonade te maken. Schenk het in een thermoskan of grote fles, doe er wat ijsblokjes bij en neem lekker mee met een kleedje naar het park of ook heerlijk verkoelend onder het lezen van een boek in de tuin.

Echt mijn perfecte drankje voor de eerste mooie lentedagen. Wat is jouw favoriete lentedrankje?

homemade citroenlimonade zelf maken

Hoe maak je zelf citroenlimonade? Het is heel simpel!

Met dit recept maak je de perfecte limonade. Het geheim zit ‘m erin dat je eerst de siroop maakt, voordat je al het water toevoegt.

Recept voor zelfgemaakte citroenlimonade

voor de citroenlimonadesiroop 
1 kopje citroensap (sap van ongeveer 4-6 uitgeperste citroenen)
1 kopje suiker
1 kopje water

voor één kan citroenlimonade
3-4 koppen ijskoud water of prikwater
ijsblokjes
paar takjes munt en citroenschijfjes ter garnering

Maak eerst de citroensiroop
Doe het kopje water met het kopje suiker in een kleine pan. Verwarm op laag vuur terwijl je af en toe roert totdat de suiker volledig is opgenomen in het water.

Pers ondertussen de citroenen zodat je 1 kopje citroensap hebt.

Schenk het citroensap samen met het suikerwater in een grote kan en roer goed door elkaar. Dit is de citroensiroop.

Voeg hier 3-4 koppen koud (prik)water aan toe en zet een half uurtje in de koelkast zodat het goed koud wordt. Als je de citroenlimonade gelijk wilt drinken kun je er ook ijsblokjes bij doen.

Voor een grote kan doe je hier 3-4 koud water bij en zet een half uurtje in de koelkast zodat het goed koud wordt. Als je geen geduld hebt kun je ook ijsblokjes erbij doen.

Serveer met wat takjes munt, schijfjes citroen en ijs!

homemade citroenlimonade zelf maken