Homemade zomerse frambozenlimonade en rode ice tea


Vandaag ben ik jarig, hiep hoi! Juni vind ik altijd een leuke maand, aangezien het de maand is waarin de dagen gaan lengen, de vogeltjes vroeger gaan fluiten, de eerste zomerse avonden aanbreken en omdat het de maand is waarin ik jarig ben. Daarom vandaag een nieuw recept van de maand met een feestelijk tintje. Tenminste, ik word heel vrolijk van een kan met zelfgemaakte limonade en ice tea. 

Deze frambozenlimonade en frisse rode ice tea zijn ideaal om te maken voor een feestje, maar ook als je vandaag niet jarig bent, valt er wel wat te vieren. Namelijk dat het vandaag voor het eerst dit jaar bloody warm wordt (als we de weerman mogen geloven 24 graden), dat het zonnetje al de hele week schijnt en dat het dan eindelijk zomer wordt en ook even blijft. Genoeg reden dus voor een feestje. 

Hier het recept voor een kan zelfgemaakte zomerse frambozenlimonade en een kan rode ice tea. Heerlijk fris en verkoelend voor deze warme zomerdagen. 


Dit heb je nodig voor een kan rode ice tea
1 grapefruit
200 gram aardbeien (kan ook uit de diepvries)
250 ml cranberrysap 
750 ml koude earl grey thee
eventueel wat takjes munt voor de garnering
ijsblokjes

Pers de grapefruit uit. Doe het sap samen met de aardbeien, het cranberrysap en de afgekoelde thee in de blender. Pureer alles tot een gladde drank en zeef ‘m boven een leuke kan. Serveer met ijsblokjes en een paar takjes munt. Dit heb je nodig voor een kan frambozenlimonade
4 limoenen (houd wat schijfjes achter voor de garnering)
4 citroenen
250 gram frambozen (kan ook uit de diepvries)
4 el suiker
1 liter ijskoud water (met bubbels of zonder, wat je wilt)

Pers de limoenen en citroenen uit. Roer de suiker hierdoor heen tot ‘ie helemaal is opgelost. Doe de frambozen erbij en pureer met de staafmixer of in de blender. Schenk het mengsel in een mooie kan en giet hier het water bij. Serveer met leuke rietjes en een schijfje limoen. 

Deze vrolijke kannen doen het goed op een buitenfeestje of tijdens het zonnen in de tuin. Serveer ze in leuke glazen (bewaar eens wat potjes van sauzen, spoel ze goed om en je hebt leuke glaasjes). En als je geen genoeg krijgt van zelf limonade maken, dan vind je hier nog het recept voor home made citroenlimonade.