HOTSPOT AMSTERDAM: Bilder & De Clercq

Bilder & De Clercq, De Clercqstraat 44 


Toen ik begin dit jaar in Berlijn was, zat om de hoek van ons appartement Kochhaus. Kochhaus is de eerste winkel in Duitsland waar ze producten verkopen die precies op maat zijn gemaakt voor het bijbehorende recept. De winkel is ingericht naar recept. Toen ik door Kochhaus liep, bedacht ik me dat zoiets ook in Nederland zou moeten komen. Toevallig opende niet veel later Bilder & De Clercq haar deuren. 

Bilder & De Clercq is ontstaan vanuit de vraag ‘wat zal ik vanavond doen met eten?’. Het vinden van de juiste en goede ingrediënten kan soms een lange zoektocht zijn. Als je dat bepaalde kruid of ingrediënt dan eenmaal hebt gevonden, dan moet je meteen een hele pot of bos kopen, terwijl je maar een klein beetje nodig hebt. Je koopt al snel veel te veel bij supermarkten. Aan het einde van de week verdwijnt vaak de helft in de prullenbak. Zonde en onnodig, vonden Rogier Leopold & Diederik van Gelder. Vandaar dus dat zij Bilder & De Clercq bedachten. 


Bilder & De Clercq staat voor “eindelijk eenvoudig lekker koken”. Het concept is ideaal voor inspiratie. Weet je niet wat je vanavond moet eten? Dan kun je je laten inspireren bij deze eetwinkel. Bij Bilder & De Clercq kun je iedere dag kiezen uit veertien heerlijke recepten voor originele gerechten. Wat dacht je van risotto met geroosterde pompoen en geitenkaas of paddenstoelen stroganoff? De ingrediënten liggen per recept uitgestald. Alle producten zijn natuurlijk vers, van hoge kwaliteit en zo veel mogelijk lokaal. Je krijgt een receptkaart waarop de bereiding duidelijk wordt uitgelegd. Het zijn daarnaast ook nog eens makkelijke recepten. Het idee is dat je alle losse ingrediënten koopt in precies de juiste hoeveelheden. Je hoeft thuis dus niks meer af te wegen. Een ander voordeel is dat als je maar één eetlepel van iets nodig hebt, je niet gelijk een heel pak hoeft te kopen. Je verspilt dus niks! Op de receptkaart staat ook wat je thuis al in je vooraadkast moet hebben (zoals olijfolie en peper en zout) en welke keukengerei je nodig hebt, handig dus!  Het resultaat is een heerlijk, smaakvol, origineel gerecht dat je thuis snel en eenvoudig bereidt. Om het helemaal af te maken, geven ze bij ieder recept een wijnsuggestie. Op deze manier wordt een dinertje organiseren super simpel!

Gemak, inspiratie, tijdwinst en seizoens- en streekgebonden producten. Bilder & De Clercq maakt het mogelijk om op een snelle en eenvoudige manier een origineel, lekker en gezond recept op tafel te zetten. Het dilemma ‘wat zullen we vanavond eten’ is hiermee definitief van tafel. Naast winkel, vind je in Bilder & De Clercq ook heel veel andere mooie producten en een espressobar voor een lekkere cappuccino met carrotcake. 

Goed nieuws voor als je, net als ik, niet in Amsterdam woont: ze zijn druk bezig met uitbreiden. Hopelijk opent er snel een nieuwe winkel in Utrecht!

Natuurlijk kun je hier niet weg gaan zonder een zak vol mooie ingrediënten om een recept uit te proberen. Wij gingen voor de knolselderij en linzen met hazelnoot en munt. Het recept komt snel online.