Hotspot Amsterdam: de Foodhallen

Foodhallen Amsterdam

Aanstaande dinsdag is de officiële opening van de Foodhallen in Amsterdam West, maar afgelopen week mocht ik al komen voorproeven. De Foodhallen in Amsterdam is een onderdeel van de Hallen. Een oude tramremise is omgebouwd tot de Hallen Amsterdam met daarin een bioscoop, hotel, een bibliotheek en horeca, waaronder de Foodhallen. 

De Foodhallen is een indoor foodmarket. In de Foodhallen vind je 21 verschillende food concepten waar je lekker en goed kunt eten en drinken. Van gezonde handrolls met quinoa, de lekkerste tosti’s ooit tot Indiaas streetfood. Het is eigenlijk een soort culinaire proefmarkt met verschillende horeca concepten onder één dak.

Tijdens de rondleiding heb ik alles mogen proeven, dus hier mijn favorieten.

Ben jij al bij de Foodhallen geweest?

Foodhallen AmsterdamFoodhallen Amsterdam

Eerst kregen we een rondleiding langs alle stands waarin iedere ondernemer vertelde over hun concept. Daarna was het natuurlijk tijd om alles te proeven. Mijn favorieten is de tosti van Caulils, eigenlijk was het meer gesmolten kaas met brood in plaats van brood met kaas. Echt zo lekker. Normaal geef ik niet zoveel om tosti’s, maar die moet je echt proberen.

Verder ben ik fan van de springrolls van Viet View, de sushi temaki’s (handrolls) van Meneer Temaki en ook het crunchy buikspek en de pulled pork van The Rough Kitchen waren erg lekker. Wat ik ook niet had verwacht zo lekker te vinden, waren de culinaire bitterballen van de Ballenbar. Bij de Ballenbar hebben ze zelfs bitterballen van truffel, geitenkaas of chorizo.

Foodhallen Amsterdam Foodhallen AmsterdamFoodhallen Amsterdam

Verder vind je in de Foodhallen soep in brood, Italiaanse pizza’s van Pink Flamingo, vegetarische groentetaarten bij de Green Brothers, awesome hotdogs van lam, rund of zelfs vis op Duitse pretzel broodjes van Bulls and Doggs, hummus en falafel van Maza, burgers van the Butcher, de enige echte iberico ham in een puntzak, gezonde rollen met verse ingrediënten genaamd Friska’s, Nieuw-Zeelandse pies van Wild Moa Pies en de entrecotemobiel.

Alles zo opschrijvend krijg ik gelijk weer trek. De Foodhallen in Amsterdam is echt een bezoek waard. Nu moet zoiets ook maar snel naar Utrecht komen.

Je vindt de Foodhallen op het Bellamyplein 51 in Amsterdam.

Foodhallen Amsterdam

24 Comments

 • Beantwoorden oktober 19, 2014

  cheyenne

  wauw! dat ziet er tof uit zeg. zo gauw ik weer terug in nederland ben, ga ik de hallen zeker snel een bezoekje brengen.
  xo, cheyenne

 • Leuke post! Ik ben afgelopen vrijdag geweest. Super concept en heerlijke hapjes. Die tosti kon ik niet meer op dus reden genoeg een keer terug te gaan. De Filmhallen vond ik ook bijzonder.

  • Beantwoorden oktober 19, 2014

   Maura - YLT

   Dankjewel! Leuk is het he :)? Haha nee die tosti is wel groot maar een goede reden om terug te gaan ja

 • Beantwoorden oktober 19, 2014

  Maartje

  Wat gaaf! Ik had er nog nooit van gehoord, maar als ik dit lees krijg ik gelijk trek. Ik denk dat ik er wel een keertje naartoe ga!

  • Beantwoorden oktober 19, 2014

   Maura - YLT

   Haha ja ik kreeg ook gelijk trek toen ik alles opschreef. Zeker doen :)

 • Beantwoorden oktober 19, 2014

  Madelon

  Dat ziet er heerlijk uit! Ik was van de week in de Markthal in Rotterdam, die vond ik ook een aanrader!

  • Beantwoorden oktober 19, 2014

   Maura - YLT

   Oeh ja de Markthallen in Rotterdam ben ik ook echt heel benieuwd naar. Daar ga ik volgende keer heen.

 • Beantwoorden oktober 19, 2014

  Maaike

  Dit lijkt me echt geweldig, mooi verslag heb je er van gemaakt!

 • Beantwoorden oktober 19, 2014

  Karlijn

  Ziet er mooi uit! Doet me denken aan een markthal in London, zag er ook zo uit maar dat was meer met winkels :)

 • Beantwoorden oktober 19, 2014

  Mirne

  Benieuwd naar de tosti en de ballen!

 • Beantwoorden oktober 19, 2014

  Karlijn

  Ik ben er nog niet geweest maar heb er al veel over gehoord. Mijn buurmeisje heeft er laatst gegeten en was er heel enthousiast over. Er schijnt ook een bibliotheek te zitten dus ik ga binnenkort maar eens langs :)

 • Beantwoorden oktober 24, 2014

  Maartje

  Hoi!
  Wat een leuke tip! Een dagje Amsterdam wordt zo wel heel verleidelijk! Door jouw schrijfstijl krijg ik acuut zin om daar heen te gaan! Bedankt!

  • Beantwoorden oktober 24, 2014

   Maura - YLT

   Hoi Maartje, wat leuk om te horen! Amsterdam is echt leuk he… Ik kom er zelf ook graag. Alvast veel plezier als je gaat :)

 • Beantwoorden oktober 29, 2014

  Lizet

  Dit moet ik niet rond lunchtijd lezen, want ik heb zin om nú de trein te pakken. Foodmarkets zijn echt mijn allerfavorietste plekken op de wereld, en ik ben heel benieuwd naar deze! Ik zou me er helemaal rond eten denk ik. Ben je ook al in Rotterdam geweest? Daar ben ik ook erg benieuwd naar!

 • Beantwoorden november 2, 2014

  Het SushiMeisje

  Echt leuk dit soort initiatieven!
  Maakt de stad meteen wat internationaler en dynamischer. Nu hopen dat er binnenkort ook foodtrucks op straat mogen staan. Zou helemaal top zijn!

  Ik wacht even tot de nieuwigheid over is en het wat minder druk is en dan ga ik een bezoekje brengen aan de hallen in zowel Amsterdam en Rotterdam.

  • Beantwoorden november 2, 2014

   Maura - YLT

   Ja heel leuk hè. Vind het echt een cool idee en hopelijk komt er in Utrecht dus ook snel zoiets.

   Leuk, veel plezier alvast!

 • Beantwoorden november 8, 2014

  Mariella

  Oh dit ziet er tof uit! En voornamelijk lekker haha
  Was het qua prijzen ook goed te doen? Meestal zijn al die dingen zo duur..

  • Beantwoorden november 8, 2014

   Maura - YLT

   Haha precies! Prijzen vond ik goed te doen, het meeste tussen de 5 en 10€ geloof ik.

 • […] door Instagram foto’s van anderen. Maar ook verschillende bloggers hebben er over geschreven; Yellowlemontree, Beginspiration, Yourlittleblackbook, FoodByDila, […]

Leave a Reply