Hotspot Amsterdam: de Foodhallen

Foodhallen Amsterdam

Aanstaande dinsdag is de officiële opening van de Foodhallen in Amsterdam West, maar afgelopen week mocht ik al komen voorproeven. De Foodhallen in Amsterdam is een onderdeel van de Hallen. Een oude tramremise is omgebouwd tot de Hallen Amsterdam met daarin een bioscoop, hotel, een bibliotheek en horeca, waaronder de Foodhallen. 

De Foodhallen is een indoor foodmarket. In de Foodhallen vind je 21 verschillende food concepten waar je lekker en goed kunt eten en drinken. Van gezonde handrolls met quinoa, de lekkerste tosti’s ooit tot Indiaas streetfood. Het is eigenlijk een soort culinaire proefmarkt met verschillende horeca concepten onder één dak.

Tijdens de rondleiding heb ik alles mogen proeven, dus hier mijn favorieten.

Ben jij al bij de Foodhallen geweest?

Foodhallen AmsterdamFoodhallen Amsterdam

Eerst kregen we een rondleiding langs alle stands waarin iedere ondernemer vertelde over hun concept. Daarna was het natuurlijk tijd om alles te proeven. Mijn favorieten is de tosti van Caulils, eigenlijk was het meer gesmolten kaas met brood in plaats van brood met kaas. Echt zo lekker. Normaal geef ik niet zoveel om tosti’s, maar die moet je echt proberen.

Verder ben ik fan van de springrolls van Viet View, de sushi temaki’s (handrolls) van Meneer Temaki en ook het crunchy buikspek en de pulled pork van The Rough Kitchen waren erg lekker. Wat ik ook niet had verwacht zo lekker te vinden, waren de culinaire bitterballen van de Ballenbar. Bij de Ballenbar hebben ze zelfs bitterballen van truffel, geitenkaas of chorizo.

Foodhallen Amsterdam Foodhallen AmsterdamFoodhallen Amsterdam

Verder vind je in de Foodhallen soep in brood, Italiaanse pizza’s van Pink Flamingo, vegetarische groentetaarten bij de Green Brothers, awesome hotdogs van lam, rund of zelfs vis op Duitse pretzel broodjes van Bulls and Doggs, hummus en falafel van Maza, burgers van the Butcher, de enige echte iberico ham in een puntzak, gezonde rollen met verse ingrediënten genaamd Friska’s, Nieuw-Zeelandse pies van Wild Moa Pies en de entrecotemobiel.

Alles zo opschrijvend krijg ik gelijk weer trek. De Foodhallen in Amsterdam is echt een bezoek waard. Nu moet zoiets ook maar snel naar Utrecht komen.

Je vindt de Foodhallen op het Bellamyplein 51 in Amsterdam.

Foodhallen Amsterdam