HOTSPOT Amsterdam: Latei

Latei, Zeedijk 143

Op de Zeedijk in Amsterdam zit Latei: een vintagewinkel en koffiebar in één. Als je binnenkomt weet je niet waar je moet kijken: overal hangen en staan aparte spulletjes. Bij Latei waan je je terug in de tijd. Het is een waalhalla voor mensen die van de sixties en seventies én lekkere taart houden. Het plafond hangt vol met allerlei soorten retrolampen, om je heen staan tweedehands spulletjes en de muren hangen vol met lijstjes. Het leuke aan dit alles is dat het hele interieur te koop is. Van de stoel waarop je hebt gezeten tot het lepeltje in je koffie. Dus terwijl je hier lekker aan je kopje koffie zit, kun je meteen het aanbod bekijken. 

Ik moet zeggen dat ik pas één keer eerder van dit concept had gehoord. Ik vind het wel echt een heel leuk idee: lekker lunchen terwijl je omringd wordt door alleen maar gekke spulletjes die te koop zijn. Kennen jullie nog meer van zulke plekjes?De kaart is niet enorm uitgebreid, maar wat erop staat is wel heel lekker. Ze hebben brood met kaas, soep en allerlei zoetigheden. De cheesecake moet je zeker eens nemen. Sommigen beweren dat ze hier ‘de beste koffie van de stad’ hebben (hij was inderdaad erg lekker). 

Ook leuk: iedere donderdag, vrijdag zaterdag hebben ze vanaf 10€ een avondmaaltijd uit de buitenlandse keuken. Dus zeker de moeite om eens te proberen.