Hotspot Amsterdam: T

T, Roetersstraat 4


Het leuke aan Amsterdam is dat je in iedere wijk wel weer tegen een straatje aanloopt waar leuke cafeetjes zitten. Een vriendinnetje van mij was net verhuisd en een leuke bijkomstigheid is dat je in je nieuwe wijk weer nieuwe plekken kunt ontdekken. Bij haar om de hoek zit T. T ligt in de Roetersstraat. T is echt zo’n plek waar je als je binnenstapt gelijk een warm huiskamergevoel krijgt. Hier kun je in een zitfauteuil of aan de lange tafel genieten van allerlei lekkers. Alle producten zijn vers en huisgemaakt. 

Bij T begin je de dag langzaam met een uitgebreid ontbijt met een sterke barrista koffie. Ze hebben wentelteefjes of scones maar ook een eitje met een croissantje. In het weekend serveren ze de hele dag ontbijt. ’s Middags kun je hier terecht voor een uitgebreide lunch. Ze hebben verschillende soorten boterhammen en allemaal klinken ze even lekker. Het brood bakken ze zelf. 

Aanraders zijn de boterhammen met geroosterde zoete aardappel, feta, pompoenpitten, munt en rucola en de avocado met pijnboompitten en wasabimayonaise. Maar het broodje met Spaanse manchego en membrillo (kweeperenjam) of zachte geitenkaas en gemarineerde pompoen klinken ook erg goed. Met hun uitgebreide theekaart is het ook echt een plek om bij te kletsen met lavendelthee of gemberthee en een stuk huisgemaakte taart. De taarten zien er zo goed uit dat je ze bijna niet kan laten staan. Ze hebben cheesecake, chocoladetaart en mijn favoriet worteltaart. Voor een snelle lunch neem je een Turkse pide tosti. Gemaakt van platbrood met brie en zoete tomaat of chorizo. Ik houd echt van dit soort lunchtentjes waar je je door de gemoedelijke sfeer en de geur van versgebakken brood en gemalen koffie gelijk thuis voelt. Of je nou zin hebt in lekkere koffie, een uitgebreid ontbijt, een stuk super lekkere taart of huisgemaakte boterhammen, bij T ben je aan het juiste adres.