Hotspot: cultureel en culinair festival de Parade


De Parade is het paradijs op aarde. Elke zomer reist de Parade de vier grote steden van Nederland af met kleurrijke tenten, een draaimolen, een bioscoop, een silent disco, terrassen en restaurants. Naast allerlei theatervoorstellingen en muziek vind je op de Parade een scala aan culinaire extravaganza. Je kunt hier dus enorm lekker eten. Ze hebben kleine hapjes, maar ook uitgebreide diners. Alle producten zijn biologisch en duurzaam. Zelfs de huiswijn krijg je mee in een plastic ecologisch afbreekbare fles. 


De parade begint in Rotterdam en reist dan via Den Haag door naar Utrecht om dit ruim twee maanden durende culturele zomerfestijn te eindigen in Amsterdam. Nog geen plannen dit weekend? Grijp dan je kans, want vandaag en morgen staat de Parade er voor het laatst. 


De Parade heeft voor ieder wat wils. Bij Haute Friture haal je, zoals de naam al zegt, het hoogtepunt van de frituur met zelfgemaakte kroketten. Voor wat meer culinairheid ga je naar het à la carte restaurant La Cantine. Hier vind je gerechten zoals een filodeegtaartje met geitenkaas, spaghetti calabrese of asperge ravioli met seizoensgroenten. 

Als je van BBQ houdt, ga dan naar Sticky Fingers. Dit restaurantje geeft een nieuwe draai aan de klassieke BBQ. De gerechten hebben een Amerikaanse twist en alle vlees-, vis- en vegetarische gerechten zijn slow-roast. Neem de sticky spareribs, de BBQ chicken met chimicurri of de vega platter alles geserveerd op een roodwitgeblokt dienblad. Normaal gesproken ben ik nooit zo van Aardappelen Vlees Groenten, maar de malse kippendijen, flinke stukken perfect gegaarde aardappel en knapperige salade bij Sticky Fingers brengen AVG naar een nieuwe dimensie. 


Naast al dit lekkers hebben ze nog heel veel meer. Eigenlijk te veel om op te noemen, daarom hier nog een kleine greep uit het aanbod: the Juicy’s met lekkere verse sapjes, maar ook cocktails en sangria (die echt heel goed is), een tacobar met de lekkerste tortillachips en beboterde maïskolven, soul food en het Poffertjespaleis, waar je zelf poffertjes kunt bakken. 


Wil je nou ook nog genieten van deze culinaire hoogstandjes en huiswijn in PET-fles? Dan moet je snel zijn, want de parade staat alleen nog vandaag en morgen in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam. Tot 16.00 uur is de toegang gratis, daarna betaal je 7,50€. Ik zeg gááááán en genieten, want het wordt mooi weer!