Hotspot Rotterdam: de Burgertrut

Burgertrut, Boomgaardsstraat 71


Het is weer tijd voor een hotspot. Dit keer in Rotterdam. Een primeur, wel te verstaan. Hoewel Rotterdam volgens mij om komt van de gezellige eettentjes, vind ik het op de een of andere manier toch altijd lastig om een leuke plek te vinden om te eten. Een tijdje terug was ik er met Marlous en zij wist een enorm leuk burgertentje: de Burgertrut. De Burgertrut zit ook nog eens vlakbij de grote winkelstraten dus ideaal om met al je tassen neer te ploffen en een dik belegde burger te eten. Winkelen kan best vermoeiend zijn, dus na een dag shoppen verdien je wel een burger!

Burgertrut staat voor eat, drink en support art. Bij Burgertrut hebben ze veel keuze aan veggie burgers en alle beef burgers zijn organic. Alle burgers hebben speciale namen. Big in Japan is een burger van soja en sesam met komkommer, kiemgroenten, koriander en wasabimayo. Een aanrader is de burger genaamd Whatsapp doc! Dit is een burger gemaakt van wortel en havermout met rookkaas, rode ui, ras el hanout en yoghurt saus. Ook de Ciao Marco 3.0 moet je zeker proberen als je hier bent. Zoals de naam al lichtelijk doet vermoeden: een risottoburger met spinazie, dille en feta geserveerd met citroenmayonaise.

Meer zin in vlees? Neem dan de Huppel the Purple met biologisch rundvlees, rode ui en bieten compote of de Texas Cheese Massacre met augurk, uien relish en kaas. 

Heb je veel trek? Neem er dan een side dish bij. Bijvoorbeeld coleslaw of een Jacket potato. Bewaar een plekje voor het toetje, want ze hebben homemade sweets, zoals een cherry chocolate cheesecake of lemon en polenta pie. 
Op het muurgeschilderd krijtbord staat het special menu geschreven met nog allerlei speciale burgers, taart en drankjes. Niet zo veel zin in een burger? Geen paniek. Ze hebben ook homemade soep of salade. Beide geserveerd met speltbrood. 

Bij dit alles drink je een lekker glas homemade mint lemonade, een vers sapje van meloen en grapefruit of een lekker biertje. 

Dit is my new favorite place na een dag Rotterdam. Waar kom jij graag in Rotterdam?