Hotspot Utrecht: BROEI

Broei Utrecht

Vandaag weer een hotspot op de blog. Deze keer in mijn eigen stad Utrecht en ik denk dat het momenteel mijn favoriete lunchplek is: BROEI.

BROEI is echt geweldig. Ik ben groot fan.

Waar zal ik beginnen?

Bij de koffie? Bij het vintage interieur? Bij de cactussen op tafel en kleine schilderijen aan de muur? Als je hiervan houdt, dan ben je bij BROEI op de goede plek.

Danny – een van de leuke eigenaren – vertelt dat ze BROEI binnen zes weken hebben opgebouwd. Sneller dan gedacht, maar ik denk dat dat ook de kracht van BROEI is. Het ziet er niet gemaakt uit, maar toch past alles perfect bij elkaar. De vazen, de kleuren, het tapijt. Ik zou alles wel in huis willen hebben.

BROEI is echt een aanwinst voor Utrecht. Op een gegeven moment kwam ik er wekelijks. Alle lunchgerechten heb ik inmiddels geproefd, alle sapjes ook en ook alle soorten thee. En natuurlijk heel veel dubbele espresso’s. Máár ik zag net dat ze een nieuwe kaart hebben dus dat wordt er snel weer heen gaan.

Denk aan kokos-banaan-peren sapjes, waanzinnig goede koffie, verse kruiden thee en chai lattes. Alles is huisgemaakt en gezond. Sinds kort is de hele menukaart bij BROEI vegetarisch. Mijn favorieten waren de salade met kikkererwten, courgette en abrikozen en de boterhammen met shiitake omelet. Deze gerechten staan inmiddels niet meer op de kaart, maar het nieuwe menu klinkt veelbelovend.

Broei Utrecht Broei Utrecht

BROEI is dus ideaal als je op zoek bent naar een vegetarische lunchplek. Eerst hadden ze nog rosbief op de kaart staan, maar ook die heeft plaats moeten maken voor een ander vega broodje.

Wat dacht je van een gortsalade met bieten, feta en dille of een salade van linzen, spinazie, bloemkool en paddenstoelen. Klinkt heerlijk toch (en nog gezond ook)? Zelf kan ik niet wachten om de boterhammen met pompoenroomkaas en munt te proberen.

Daarnaast kun je bij BROEI sinds kort ook ’s avonds aanschuiven. Op donderdag, vrijdag en zaterdag eet je “wat de pot schaft”. Een vegetarische maaltijd voor minder dan 10 €. Wat er in de pot zit is telkens een verrassing, maar lekker is het sowieso. Je kunt er ook een wijntje of biertje drinken. Alles lokaal gebrouwen.

BROEI vind je op een plek die net iets meer van de begaande paden af ligt, namelijk aan de Oosterkade. Op zich ben je er zo vanaf het station, maar het ligt niet echt op de route of midden in het winkelcentrum. Máár dat maakt een bezoek juist extra leuk. Wandel lekker de Twijnstraat af en je bent er al bijna.

Vergeet niet als je bij BROEI bent de wall of frame te bekijken. Een wand vol met lijstjes, gedichten, schilderijen en kunst. Alles is te koop, dus neem een leuk lijstje mee voor thuis. Ook de huisgemaakte chutneys en jams zijn moeilijk om te laten staan.

BROEI vind je in Utrecht aan de Oosterkade 24. Bekijk hier de site.

Broei Utrecht Broei Utrecht Broei Utrecht