Hotspot Utrecht: burgerbar en wijnbar Firma Pickles

Burgerbar en wijnbar Pickles


Dit is echt dé nieuwe place-to-be in Utrecht: Firma Pickles. Pickles is een burgerbar en wijnbar in één. Toevallig hebben ze naast super lekkere burgers ook mijn lievelingswijn, lievelingsbier en lievelingskaas op de kaart staan. Ik ben helemaal blij dus met deze nieuwe aanwinst. 

Pickles is een plek waar je zowel lekkere hamburgers kunt eten als goede wijn kunt drinken. Wat wil je nog meer, zou je denken. Nou bij Pickles kan nog meer. Naast ambachtelijk bereide burgers kun je hier ook terecht voor een plankje met kaas of vlees, luisteren naar singer songwriters of een burger afhalen terwijl je tijdens het wachten een glas wijn drinkt aan de bar. Het interieur van Pickles heeft een industriële uitstraling met veel hout, staal en buizen die gezien mogen worden (zo wil ik mijn huis later ook wel inrichten). Met aan het plafond industrielampen. Alles is met zorg uitgekozen: de potten met zelfgemaakte pickles aan de muur, op de tegels staan schematische tekeningen van de boerderijdieren die ze serveren en ze hebben zelfs hun eigen logo op de flesjes Heinz ketchup. 


Op de kaart staan, naast de klassieke hamburger van biologisch rundvlees, ook verschillende burgers die je niet zo snel tegenkomt. Zoals de Veluwse eenden burger van eendenborst met shitake paddenstoelen en rode port mayo of een burger gemaakt van gamba’s met avocado, mango, koriander en wasabi-mayonaise. Bij Pickles worden de gastroburgers ambachtelijk bereid. Zowel het broodje, vlees als de groenten worden met zorg uitgekozen. Al het vlees is biologisch en wordt geserveerd met een oer-Hollands broodje en zelfgemaakte frieten. En niet te vergeten huisgemaakte pickles. 

Overal ter wereld kun je wel een hamburger eten, maar op weinig plekken worden ze geserveerd met een goed glas wijn. Ze hebben ruim 30 flessen wijn open en daarnaast hebben ze een Limoncellokaart. Normaal gesproken ben ik nooit zo van de cello, maar de ijskoude Rabarbercello is het proberen waard! Verrassend fris, zoet en bitter tegelijk. De burgers zijn echt huge en worden geserveerd met een emmertje friet. Ken je dat je als je een bakje friet eet er altijd maar een paar kleine frieten tussen zitten die super lekker crunchy gebakken zijn? Nou, zo zijn alle frietjes bij Pickles! 

Aanraders zijn de Veluwse eenden burger en de lamsburger met heerlijke yoghurt mint mayo. Als je net als ik nooit kunt kiezen, kun je ook gaan voor de sliders: drie biologische mini burgers van rund, eend en lam. Lust je geen burgers? Niet getreurd. Ze hebben ook ‘planken’. De mixplank was erg lekker: een goedgevulde plank met vers gesneden Italiaanse vleeswaren en lekkere kazen (waaronder mijn favoriet Petite Doruvael). 
Het zijn vaak de kleine dingen die het speciaal maken, zo ook bij Pickles. Iedere vrijdag- en zaterdagavond is er een open podium waar singer songwriters liedjes spelen. De keuken is dan zelfs tot 00.00 uur open. Ook handig: alle burgers kun je afhalen en krijg je mee in zo’n leuke bruine papierenzak. Ze zijn nog geen week open, dus tot eind september hebben ze een leuke afhaalactie: 1 pickles biologische MRIJ runderburger, 1 portie verse frites en 1 flesje Monin naar keuze voor 8,50€ ! Leuk om te doen als het mooi weer is; lekker met je burger naar het park. 

Je vindt Pickles in de Drieharingstraat (jeweetwel, dat kleine steegje vanaf het Vredenburg waar heel veel restaurantjes zitten).