Hotspot Utrecht: de Keuken van Thijs

De Keuken van Thijs, Biltstraat 83

De Keuken van Thijs zit in een straat waar ik voorheen eigenlijk nooit kwam: de Biltstraat. Ondanks dat deze straat toch welbekend is en zelfs in Monopoly voorkomt, lag het op de een of andere manier uit de route. Zonde eigenlijk, want het is een hele leuke straat. Een tijdje terug wilde ik weer eens ergens lunchen waar ik nog nooit was geweest, dus besloot ik naar de Biltstraat te fietsen. We kwamen uit bij Thijs. In zijn keuken maakt hij de lekkerste broodjes en biologische boterhammen. 

Ik ben blij met Thijs, aangezien ik afgelopen weekend verhuisd ben naar een zijstraat van de Biltstraat (dat verklaart ook de radiostilte op de blog). Niks meer uit de route. Voortaan hoef ik niet meer van het begaande pad af te wijken, want deze straat is nu mijn pad. Sinds een paar dagen zwaai ik dan ook iedere ochtend vanaf de fiets op weg naar het station even naar Thijs. 

Op de een of andere manier smaken boterhammen altijd lekkerder als iemand anders ze voor je maakt (vooral moeders zijn hier goed in). Dus heb je zin in boterhammen zoals alleen een ander ze kan klaarmaken? Ga dan naar Thijs’ zijn keuken!

Alles uit Thijs’ keuken is vers. Zo krijg je een stukje zelfgemaakte koek bij de koffie, is de tonijnsalade huisgemaakt en de carpaccio zelf gesneden. Op de kaart staan enorm veel broodjes en biologische boterhammen. Een pain met parmaham of gegrilde groenten en parmezaanse kaas of dikke zelf gesneden boterhammen met boerenkaas of huisgemaakte eiersalade. 

Naast broodjes hebben ze ook salades, een dagsoep en quiches. Aan de leestafel kun je ’s ochtends de krant lezen met een lekker ontbijt en goede espresso. Ook de thee is erg lekker. Bij Thijs ontdekte ik kamillethee, waar ik inmiddels een lichte verslaving voor heb ontwikkeld. 
Beetje lui? Thijs smeert zelfs je broodpakket. Net als vroeger. Zo maakt hij complete lunchpakketten met een boterham, plak ontbijtkoek, stuk fruit en pakje melk. Dan voelt het helemaal alsof je bij Thijs thuis in de huiskamer zit, terwijl hij een boterham om mee te nemen voor je smeert in de keuken.  

De lunchroom is klein en knus, want Thijs gaat graag met zijn bakfiets op stap. Zo kun je alles ook online bestellen en laten bezorgen. Je moet dan wel met z’n vijven zijn of gewoon heel veel honger hebben, want bezorgen kan vanaf vijf broodjes.