HOTSPOT UTRECHT: de Yoghurt Barn

Yoghurt Barn, Vinkenburgstraat 15


Het schijnt dat wij Nederlanders de nummer één yoghurteters ter wereld zijn. Ik ben ook een grote fan van yoghurt en eet het bijna iedere ochtend als ontbijt. Toen ik hoorde over een plek waar je yoghurt de hele dag door kan eten, ben ik gelijk een kijkje gaan nemen bij de Yoghurt Barn.

De Yoghurt Barn is de eerste zaak in Nederland die yoghurt als lunch of tussendoortje introduceert, dus geluk dat ze in Utrecht zitten (vlakbij het Neude). Er bestaan natuurlijk wel al allerlei frozen yoghurt zaakjes, maar deze veranderen in de winter vaak in stampottenten en meestal kun je er alleen afhalen. Bij de Yoghurt Barn kun je daarentegen het hele jaar door yoghurt krijgen en je kan er ook nog eens gezellig zitten.Als je wil kun je je yoghurt zelf samenstellen, maar als je niet kan kiezen kun je ook een special nemen. Ze hebben vier lekkere specials die door een chefkok zijn samengesteld (hier kun je nog extra toppings aan toevoegen). Wat dacht je van brownie bango met brownie, mango, walnoten, honing en mangosiroop of energie explosion met banaan, verse vijgen, honing en amandelen. Als eerste kies je de soort yoghurt: magere yoghurt, boerenyoghurt, hangop of frozen yoghurt. Vervolgens kun je zoveel toppings kiezen als je wilt. Je kan dus alles zelf samenstellen. Ze hebben fruittoppings zoals aardbeien, mango, frambozen en verse vijg, maar ook witte chocolade stukjes, bastognekoekjes, gedroogde dadels, hazelnoten, muesli en brownie (en nog heel veel meer). Om het af te maken kun je kiezen uit verschillende soorten siroop: aardbei, framboos, mango, honing of limoen. En yoghurt-anti’s niet getreurd want er is meer! Naast yoghurt hebben ze ook verschillende taarten zoals een witte chocoladetaart, muffins, brownie, worteltaart en shortbread. Of gewoon een croissantje met jam. Dus ook als je niet zo dol bent op yoghurt is er genoeg andere keuze. 


Er heerst een huiselijke sfeer bij de Yoghurt Barn. De lange houten tafel maakt het een leuke plek om met je laptop te zitten onder het genot van een lekker kopje koffie en yoghurt (ze hebben gratis wifi en heel veel stopcontacten). Ook handig: als je wat minder tijd hebt kun je alles to go halen voor onderweg naar college of voor in de trein.Nu nog even wachten op de zomer en dan ’s avonds na het eten lekker de stad in om een yoghurtje te halen.

Mijn nieuwe favoriet is mango onderop met hangop, frambozensiroop, bastognekoekjes, witte chocolade, brownie en frambozen.