Hotspot Utrecht: Eetwinkel Geniet

Eetwinkel Geniet Utrecht

Vandaag weer tijd voor een hotspot uit Utrecht! Dit keer geen nieuwe net geopende plek, maar eentje die al een tijd in Utrecht zit maar die ik al lang niet meer bezocht had: Eetwinkel Geniet.

Eetwinkel Geniet zit alweer 5 jaar in een van de oudste straten van Utrecht – de Zadelstraat – en vond het tijd voor vernieuwing. Ter ere van hun 5-jarige bestaan, om het nieuwe interieur te bewonderen en de nieuwe kaart te proeven was ik vorige week uitgenodigd door Melle & Jeordy van Eetwinkel Geniet. Op de kaart staan eigengemaakte granola, nieuwe sandwiches, bruschetta’s en gezonde smoothies en ze hebben tegenwoordig fancy limonades en biertjes.

Ik was wel er wel eens eerder geweest – toen het nog meer een winkel was waar je ook kon eten – maar tegenwoordig is Eetwinkel Geniet vooral een plek waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen of koffie kunt drinken. En het extra leuke nieuws is: ik mag één keer een lunch weggeven.

Laat ik beginnen met zeggen dat Melle en Jeordy je gelijk het gevoel geven dat je thuiskomt. Melle is ontzettend gastvrij en Jeordy maakt ondertussen de heerlijkste gerechten in de open keuken. Bijna alles is huisgemaakt, vers en bereid met biologische producten. Zo rookt Jeordy de zalm thuis in zijn rookoven en bakt hij de lekkerste taarten. Ook ben je hier aan het juiste adres als je vegan eet, geen gluten mag of geen koemelk.

Eetwinkel Geniet Utrecht Eetwinkel Geniet Utrecht Eetwinkel Geniet Utrecht

Tijdens de uitgebreide lunch hebben we zo ongeveer de hele kaart geproefd (en we konden het ook nog bijna helemaal op).

Eigenlijk was alles even lekker, maar als ik echt moet kiezen zou ik voor een sandwich gaan. Het brood komt van Handgemaakt Brood en is uitsluitend gemaakt van natuurlijke producten en wordt met de hand afgewerkt. Dat proef je!

Bij de man was het broodje kipburger enorm favoriet en de salade met gemarineerde zalm. Zelf vond ik de sandwich met boerenkaas en de sandwich met humus erg lekker.

Zit je na je broodje nog niet vol? Neem dan nog een stuk huisgemaakte appeltaart of cheesecake. De cheesecake kwam net uit de oven, net als de cake met gekarameliseerde peer. Ook de brownies waren perfect smeuïg. We konden niet alles op, dus we kregen de taartjes in een doggy bag mee naar huis.

Naast heerlijke broodjes en taart hebben ze bij Eetwinkel Geniet ook gezonde smoothies met avocado en banaan en lekkere drankjes, waaronder mijn favoriet: ginger beer! 

En de koffie. Die is echt héél goed. De bonen komen uit Ethiopië en behoren tot een van de beste koffiebonen van Afrika. Dat Melle zijn barista skills heeft opgedaan in Australië geeft de koffie waarschijnlijk net dat beetje extra. Ondanks dat ik een espresso fan ben, zou ik hier bijna een cappuccino bestellen, zo lekker is hij.

Ook leuk: met koopavonden kun je bij Eetwinkel Geniet terecht voor een warme maaltijd voor maar 8 – 9 € (vis, vlees of vega).

Oja! Vergeet als je weggaat vooral niet een befaamd potje Sambal Jansen mee te nemen, naar geheim familierecept van Jeordy’s oma uit Indonesië.

Win: Mediterraans Genieten bij Eetwinkel Geniet (t.w.v. 30 €)

Melle & Jeordy zijn zo gastvrij om jou ook nog eens de kans te geven om bij hun te komen genieten van een Mediterraanse lunch en ik kan je vertellen: dat wil je!

Wat moet je doen om kans te maken?

1. Like de Facebookpagina van Eetwinkel Geniet

2. Like de Facebookpagina van mijn blog

3. Laat hieronder in een reactie of in een reactie op het Facebookbericht weten met wie je zou willen lunchen bij Eetwinkel Geniet

De andere stappen zijn optioneel, maar geven extra winkans. 

a Rafflecopter giveaway

Eetwinkel Geniet Utrecht