Hotspot Utrecht: O-café

O-Café Utrecht

Vandaag aandacht voor een nog vrij nieuwe hotspot in Utrecht. Eentje die er vanaf de zomer zit. Houd je van flexwerken met je laptop en daarbij een goede kop koffie? Dan is dit echt iets voor jou.

Vroeger een aardappelpakhuis, nu een communicatiebureau en lunchplek in één. Dat is O-Utrecht. O-Utrecht bestaat uit O-bureau, O-plek en O-café. Een reclamebureau, flexplekken en sinds kort ook een plek om koffie te drinken of boterhammen te eten. Op de hoek van de Weerdsingel en de Amsterdamsestraatweg vind je O-café. 

Op weg naar het station was ik er al een aantal keer langs gefietst, maar eigenlijk was me nooit opgevallen dat er iets op de hoek zat. Tot O-café opende. Hoog tijd om deze nieuwe hotspot eens uit te proberen.

Bij O-café draait het om het verhaal, vertelt Hans. Alles komt uit de regio. Het brood komt van bakkerij Vroeg in Bunnik, de kaas van kaasboerderij de Ossewaard en het vlees van de biologische slager. De dikke boterhammen zijn simpel belegd, maar lekker.

De koffie is niet alleen Fairtrade, maar zelfs fairchain. Dit betekent dat niet alleen dat de boeren een goede prijs krijgen voor de koffie en dat de arbeidsomstandigheden beter zijn, maar ook dat een groot deel van de keten plaatsvindt in Ethiopië. Op deze manier heeft de lokale bevolking er nog meer aan. Enne hij smaakt ook heerlijk!

Naast fairtrade koffie vind je bij O-café ook andere duurzame producten en eerlijke merken. Aan bijna al het interieur hangt een prijskaart, want het is te koop. O-café is ingericht door LOVT, wat ik echt een te gekken designer vind. Moeilijk om je stoel te laten staan dus.

O-Café UtrechtO-Café Utrecht

O-café is een ideale plek om te gaan zitten als freelancer, dus neem je laptop mee. Daarnaast hebben ze ook flexplekken om te werken of te vergaderen. Bestel een latte, O-koek en dik gesneden boterhammen en de middag is zo om. Máár O-café is niet alleen een plek om te flexwerken, je kunt er ook goed een kop thee of koffie drinken.

Het brood moet je sowieso proeven. Het is om voor om te fietsen, helemaal naar Bunnik zelfs. Maar dat hoeft nu niet meer want als je op tijd komt, liggen op de toonbank ook nog broden die je kunt meenemen voor thuis.

Je vindt O-café aan de Weerdsingel WZ 8 in Utrecht.

Ken jij O-café al?

O-Café Utrecht O-Café Utrecht O-Café Utrecht