Hotspots Newcastle

cookhouse-newcastle2

Newcastle! De stad van de Geordies, waar meisjes met -10 graden in croptops en torenhoge hakken over straat lopen en van de rivier die door de stad stroomt, high teas en bier.

Het is alweer even geleden dat ik op uitnodiging van DFDS met de boot naar Newcastle vertrok. Hier kun je lezen hoe de overtocht was. Het werd een erg leuke trip met vooral heel veel lekker eten. Vandaag dan eindelijk de hotspots die we bezochten in Newcastle op de blog.

Ben jij wel eens in Newcastle geweest? Mocht je nog leuke hotspots weten, dan zijn die altijd welkom.

Het Indigo Hotel

In Newcastle checken we in midden in het centrum in het Hotel Indigo. De kamers zijn echt prachtig en het ontbijt is zoals een echt English Breakfast hoort te zijn: eieren met spek, bruine bonen in tomatensaus en toast. Natuurlijk hebben ze ook yoghurt en fruit. Na mijn reis door Azië ben ik nog gewend aan hostels, dus het hotel voelt iets boven mijn stand maar de prijs valt mee: 90 pond voor een kamer! Zelf ben ik iets meer van de budget, maar de prijs is de kamer (en het ontbijt) zeker waard.

The Great British Bakery

Na een korte opfrisbeurt gaan we Newcastle is. Wat gelijk opvalt is dat bijna niemand een jas aan heeft. Zelf loop ik met mijn dikke winterjas en sjaal om, maar de locals lijken het zomer te vinden. Sommige mensen hebben zelfs een korte broek aan terwijl het toch echt maar 12 graden is. De taxi-chauffeur waarschuwt ons al voor de party dress code: een zo kort mogelijk rokje, croptop en hoge hakken zijn. Zonder jas. Yeah, right.

We krijgen een tour langs de culinaire hotspots van Newcastle. We nemen een kijkje bij de Grainger Market: de grootste overdekte markt van Europa.

We maken een wandeling door de stad en gaan voor een traditionele Engelse afternoon tea naar the Great British Cupcakery, vlakbij de rivier. Hier krijgen we een enorme stellage met scones, brownies, blondines, sandwiches en cupcakes. Per persoon. Als kers op de taart krijgen we ook nog een befaamde milkshake. Het is de grootste milkshake die ik ooit gezien heb. Dus heb je zin in een high tea waar je de hele dag vol van zit? Ga dan naar the Great British Cupcakery.

The Great British Bakery - high tea Newcastle The Great British Bakery - high tea Newcastle

Bierfestival: Craft Beer Calling

’s Avonds gaan we voor biertjes naar het festival Craft Beer Calling. Hier vind je 60 grote brouwerijen van over de hele wereld én is ook nog een street food market met food trucks.

Het bierfestival is op een industrieterrein in een oude loods omgebouwd tot populaire food spot genaamd The Boiler Shop Steamer. Er zijn meer dan 300 verschillende soorten biertjes en je krijgt een stempelkaart waarmee je 5 glazen bier kunt halen. Ook zijn er foodtrucks met shawarma, de beste burgers, een falafel rol of steenvorm pizza. Ik ga uiteindelijk voor de shawarma met extra chili en knoflooksaus.

De datum van het festival in 2016 moet nog worden bekend gemaakt, maar het is zeker een aanrader!

The Botanic

Nog zin in een Gin Tonic? Ga dan naar the Botanic. Van binnen is het zoals de naam al zegt botanisch ingericht. Zelfs op zondagochtend zat het al helemaal vol met locals aan de wijn, cocktails of bier. Ga hier dus heen voor een drankje!

Hotspot Newcastle

Mijn favoriete hotspot: the Cook House

Na een nachtje in het heerlijke hotelbed en Engels ontbijt, is het even tijd voor vrije tijd. Ik koop het nieuwste kookboek van Jamie Oliver. Dan gaan we richting Anna voor een laatste Zondagse lunch. In the Cook House braadt, bakt en grillt Anna de lekkerste gerechten. Dit is duidelijk mijn favoriete hotspot van Newcastle. Hier moet je echt heen als je in Newcastle bent.

The Cook House vind je wat buiten het centrum. Anna heeft een oude container omgebouwd tot cafeetje.

De lunch bestaat uit een winterse Panzanella salade, geroosterde aardappelen uit de oven, een hele kip met het meest perfect krokante randje ooit en een bietensalade met geitenkaas, walnoten en pesto. Anna schenkt huisgemaakte limonade voor ons in en met het kacheltje is dit de perfecte afsluiting van een koude middag. Als ik weer in Newcastle ben, ga ik sowieso nog eens bij haar op bezoek.

Trouwens nog een leuk detail: alcohol is Bring Your Own!

Hotspot Newcastle: the Cookhouse Hotspot Newcastle: the Cookhouse  cookhouse-newcastle1

Verder heb ik nog een lijstje met hotspots die wij helaas niet bezocht hebben, maar die er wel ontzettend leuk uit zien. Ze staan in ieder geval op mijn to visit lijst voor volgende keer dat ik in Newcastle ben.

Hotspots Newcastle die nog op mijn lijstje staan

The Fat Hippo voor naar ze zeggen de beste burgers in town
Las Iguanas voor Tortilla Tuesday of Braziliaanse kokoscurry
– Bij Hop & Cleaver kun je je eigen biertje brouwen!
The Forth voor een Sunday Roast
SIX met het roof top restaurant

Heb jij nog leuke hotspots? Of ben je op een van bovenstaande plekjes geweest dan hoor ik natuurlijk graag hoe het was!

Newcastle

De MiniCruise naar Newcastle werd georganiseerd door DFDSNewcastle Gateshead en Cherry Picker