Hotspots Zwolle

Hotspots Zwolle

Ben jij wel eens in Zwolle geweest? Zwolle voelt altijd een beetje aan als het Verre Oosten. Sowieso kom ik nooit vaak in dat gedeelte van het land. Ik ben er ooit heel lang geleden eens geweest  en ik herinner me dat ik het een leuke stad vond. Op uitnodiging van Swiss Sense mochten we een nachtje slapen in een Van der Valk hotel naar keuze. Om de nieuwe bedden uit te proberen. Als locatie kozen we Zwolle. Toen wij er waren was het een beetje een druilerige oktoberdag, maar als nog hebben we lekker rond gewandeld. Wij vonden Zwolle echt een leuke stad. Het heeft een knus, oud centrum en zeker in de straten om de grote winkelstraten heen vind je leuke winkeltjes. Ook zijn er veel winkels te vinden die ze in Utrecht helemaal niet hebben.

Van der Valk ZwolleHotspots Zwolle  Hotspots Zwolle

Van der Valk Zwolle

Hotel Van der Valk Zwolle ligt niet in Zwolle zelf, maar langs de snelweg op 6 km van de stad. Je kijkt uit over weilanden en de snelweg. Dat is eigenlijk altijd zo met de van der Valk hotels. Omdat wij een auto hadden, was dit geen probleem. De locatie van het hotel is dus niet heel gezellig, maar dat mag de pret niet drukken (en overigens merk je niks van de drukte vanwege het dubbel dubbele glas, zoals het meisje achter de receptie ons vertelde).

Na het inchecken, zijn we vlakbij op de bus gestapt. Met een kwartier stap je uit in het centrum van Zwolle.

Ik moet eerlijk zeggen dat het hotel ons echt heeft verbaasd. Vroeger gingen wij wel eens met de familie in een van der Valk hotel en toen vond ik het altijd een beetje oudbollig. Ik wist wel dat de hotels een verniewing hebben ondergaan, dus we waren heel benieuwd. Wij hebben heerlijk geslapen op de enorme boxspring van Swiss Sense. Ik vind het altijd heerlijk dat hotelbedden altijd zo groot zijn (wel een beetje ongezellig, maar het slaapt wel lekker). Het leuke aan hotels vind ik ook altijd de ontbijtjes. Bij van der Valk serveren ze een enorm uitgebreid buffet. Ik geloof dat ik wel drie rondes ben gegaan. Ze hebben vers brood, verse smoothies, yoghurt, allerlei sooten granola, pancakes en natuurlijk de standaard dingen zoals roerei en verse zalm.

Nieuwleusenerdijk 1 – website

Bij Hartje Zwolle

Op internet had ik goede verhalen gelezen over de koffie, coconut pancakes en wafels, maar helaas zat Bij Hartje Zwolle al helemaal vol. We hebben dus alleen een kijkje binnen genomen, maar het zag er gezellig uit. Een volgende keer ga ik het nog eens proberen, want je kan hier je eigen ontbijt- of lunchpanken samenstelen.

Hotspots Zwolle

Pistache

Pistache is een soort woon-, kleding, lunchwinkel. Dit soort winkels heb je trouwens heel veel in Zwolle viel ons op. Ze hebben mooie interieurspullen, kleren en accessoires van hippe merken. Boven achterin de winkel kun je hier ook gezellig zitten voor ontbijt, lunch of borrel. Je kan hier rustig zitten en uitkijken over het winkelende publiek. Ze hebben dikke verse boterhammen met kaas, kipfilet of tonijnsalade. De lunch is vrij simpel, maar wel erg lekker. Het oerbrood komt uit een Zwolse bakkerij. Voor de borrel hebben ze verschillende soorten planken.

Eiland 9 – website

Hotspots ZwolleHotspots Zwolle Hotspots Zwolle

Hier en Daar

Ga voor koffie, wijn of bier naar Hier en Daar. Bij Hier en Daar zijn ze gespecialiceerd in koffie. Binnen ziet het eruit als een knusse huiskamer. Het interieur is een mix van vintage en retro en veel van wat je ziet is te koop. Ook kun je hier allerlei soorten slow koffiezetters kopen, zoals een chemex. Wij hebben er ’s avonds geborreld. De bierproeferij is een aanrader. Samen deel je drie speciale biertjes waarbij je aan kaas- en vleesplankje krijgt. Ook de huisgemaakte worteltaart en cheesecake kunnen wij aanraden!

Oude Vismarkt 10 – website

Hotspots Zwolle Hotspots Zwolle

De Hete Brij

Even geen zin in al dat hippe gedoe en Scandinavisch design, ga dan naar bruin café de Hete Brij. Hier drink je tussen de locals een huisgebrouwen biertje. Wij bestelden de bierproeverij. Voor maar 8 euro krijg je 5 soorten speciaal tapbiertjes mét ouderwets lekkere kaasblokjes en plakjes salamiworst. De eigen gebrouwen Blond bier en Bock bier vonden wij de lekkerste.

Nieuwe Markt 9 – website

Hotspots Zwolle

Ingeburgerd

Aan hetzelfde plein als de Hete Brij zit Ingeburgerd. Een leuk restaurant waar je, zoals de naam al doet vermoeden, terecht kan voor burgers. Ingeburgerd is dé burgerbar van Zwolle. Ze hebben er burgers met allerlei spannende namen, zoals de dushi (een biologische kipborger), de Bollywood (een vega burger van paddenstoelen en wittebonen) of de Truffeltrut (een burger met truffelmayo).

Nieuwe Markt 25 / 26 – website

Waanders in de Broeren

Zelf vind ik het altijd leuk om boekenwinkels door te struinen, zeker als je in een andere stad bent. Houd je van lezen? Dan moet je zeker even een kijkje nemen bij Waanders in de Broeren. Deze enorme boekenwinkel zit in een kerk. Alleen voor de locatie is het al een bezoek waard. Ze hebben alle soorten boeken, tijdschriften en leuke interieur accesoires. Ook zit er een café waar je kan lunchen of een taartje kunt eten.

Achter de Broeren 1-3 – website

Verder kreeg ik via Instagram nog een aantal aanraders, waar we niet zijn geweest, maar die wel erg leuk klinken.

Brasserie Jansen

Bijna iedereen raadde Brasserie Jansen aan, voor ontbijt, brunch of lunch. Bij Brasserie Jansen hebben ze heel veel soorten brunchopties, zoals pancakes, eggs benedict maar klassiekers ook geroosterd desembrood met tonijnsalade. Na al die aanraders moeten we toch maar eens terug om het menu hier uit te proberen.

Nieuwe Markt 14 – website

Hotspots Zwolle

Loft

Bij Loft hebben ze héél veel mooie spullen waar je blij van wordt. Ze hebben er leuke kadootjes, maar ook mooie banken en kleden. Het interieur is wel wat prijzig, maar rond lopen en inspiratie op doen kan altijd.

Koningsplein 11 – website

Hotspots Zwolle

Moonloft

Een ander leuk klein winkeltje met bijna dezelfde naam: Moonloft. Moonloft is een schattig, kleine concept store waar je sieraden vindt en leuke hebbedingen voor in huis. Je kunt alles ook online vinden.

Spoelstraat 32 – website

Franck Food

Franck Food is een eetwinkel waar je allerlei lekkere producten vindt uit ons eigen land, maar ook lokale producten uit Zwolle. Ook kun je hier terecht voor ontbijt, lunch of meeneem maaltijden.

Diezenpoortenplan 9 – website

Hotspots Zwolle

Disclaimer: dit artikel is geschreven in samenwerking met Swiss Sense.