Vegan nutty ijskoffie & kokos ijskoffie

Vegan ijskoffie met bevroren banaan

Vandaag is het tijd voor: IJskoffie!

IJskoffies heb ik herontdekt tijdens mijn reis door Vietnam. Dat Vietnam een koffieland is, is algemeen bekend. Zakken koffiebonen en gemalen koffie heb ik dan ook meegesleept naar huis. Met zo’n klein leuk filtertje, zodat je een éénpersoons kopje koffie kunt zetten.

Mijn koffieverslaving is daar dan ook weer aangewakkerd. Door mijn detox vorig jaar wist ik mijn 6 espresso’s per dag in te perken naar 1 en soms zelfs geen per dag. Voor ik op reis ging, was dit wel weer iets meer, maar tijdens mijn reis is het koffie drinken er weer ingeslopen.

In Vietnam dronk ik standaard zwarte ijskoffie bij het ontbijt. Gewoon een sterke koffie met ijsblokjes. Vaak nam ik er ’s middags nog een of twee. Sinds ik terug ben probeer ik het weer iets te matigen, maar één per dag moet kunnen.

Vorige week was het heerlijk zomers en al een tijdje terug hadden Marlous en ik bedacht om samen ijskoffies te maken en deze met het mooie weer te posten. Afgelopen weekend gingen we aan de slag, maar toen opeens begon het te regenen. Máár, ondanks de regen, smaakten ze heerlijk.

Vandaag vind je onze recepten online. Ik ging voor een nutty ijskoffie met cacao. De ijskoffie is zonder roomijs, maar wordt toch lekker romig door de baan. Marlous maakte een kokos ijskoffie. Beide ijskoffies zijn vegan!

Onze ijskoffie recepten hebben we dus eventjes bewaard voor dit weekend, want de zon schijnt weer (maar ook als het regent zijn ze dus lekker hoor!)

Benieuwd naar Marlous haar vegan kokos ijskoffie? Bekijk het recept hier

Vegan nutty ijskoffie

Ingrediënten voor één ijskoffie

handje cashewnoten overnacht geweekt in water
1 bevroren banaan (zonder schil in stukjes ingevroren)
1 flinke tl cacao
150 ml amandelmelk
1 espresso
agavesiroop of maple syrup naar smaak

Doe alle ingrediënten voor de ijskoffie in de blender.

Vegan ijskoffie met bevroren banaan