Choco Kersttulband met courgette & Verhuisperikelen

Recept Kersttulband met courgette, walnoten & chocolade

Jongens, wat gaat de tijd toch snel. Vanavond is het alweer Kerst en ik zie dat mijn laatste blogpost gewoon van oktober is. Mijn voornemen voor 2017 is dan ook meer blogs plaatsen. 

Het is dus even geleden! De afgelopen weken waren druk en hectisch. Een van de dingen waar ik druk mee ben, is mijn aankomende verhuizing!

Het is dan eindelijk zo ver! Van één kamer naar een grote-mensen-woning met alles voor mezelf! Een aparte slaapkamer, woonkamer met open keuken en balkon.

Een eigen appartement stond al lange tijd op mijn bucket list. De afgelopen tijd heb ik zo nu en dan woningen bekeken. Twee weken terug kreeg ik het heugelijke nieuws dat ik was ingeloot voor een appartement! Ik blijf in Utrecht wonen, maar verlaat de mooie Zeeheldenbuurt voor het levendige Lombok. Deze week heb ik het huurcontract getekend en als het goed is, ga ik eind januari verhuizen.

Inmiddels ben ik druk bezig met het uitzoeken van een vloer, urenlang Pinterest afstruinen, het vergelijken van energie-aanbieders en bedenken hoe ik mijn appartement ga inrichten. Ook mijn ouders zijn blij dat ik straks al mijn opgeslagen keukenapparaten kan meenemen van zolder. Ik kan niet wachten tot ik straks alles kwijt kan in mijn nieuwe keuken (waar zelfs een vaatwasser in zit!)

In het kader van de aankomende verhuizing wil ik mijn blog wat meer gaan richten op lifesyle. Het lijkt me namelijk leuk om jullie via een verhuis-blog-serie een beetje op de hoogte te houden van het hele verhuisproces.

Ook kan ik nog wel wat interieur- en verhuisadvies gebruiken. Zo ben ik druk aan het uitzoeken welke vloer geschikt is op vloerverwarming. Ik dacht er gewoon even een IKEA laminaatje in te leggen, maar overal gaat het over PVC. Dus mochten jullie nog tips hebben, graag!

Goed, binnenkort dus meer hierover, maar eerst maar eens de feestdagen doorkomen. Nog één nachtje en dan is het Kerstmis. Hebben jullie het menu al klaar? Mocht je nog op zoek zijn naar iets zoets, dan is deze Kersttulband een aanrader. Als ontbijt, bij de brunch of als toetje.

Nog een paar Kersttips voor het Kerstdiner:

– Deze granola gingerbread mannetjes voor bij het Kerstontbijt

– Mijn old time favorite: worteltaart

– Voor wie een lekker machtig toetje wil: Bram Bokkepoots chocoladetaart

– Lees hier de basics hoe je een kaasplankje samenstelt

Of kijk nog even hier bij al mijn kerstrecepten.

Recept Kersttulband met courgette, walnoten & chocoladeRecept Kersttulband met courgette, walnoten & chocolade

De tulband is met courgette, stukjes chocolade en walnoten voor wat extra bite. Gezoet met agavesiroop en banaan en weer iets minder gezond met poedersuiker!

Kersttulband met courgette, chocolade & walnoten

Ingredienten
4 eieren
200 ml plantaardige olie (kokosolie)
150 ml agavesiroop of honing
1 kleine rijpe banaan
1 courgette met schil

250 gram (spelt)bloem
Zakje bakpoeder
1 tl vanille extract
snuf zout
1 tl kaneel

50 gram grofgehakte walnoten
100 gram grofgehakte pure chocolade

Poedersuiker om te bestrooien.
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom. Voeg de kanaal, het snuf zout en de grofgebekte walnoten toe.

Kluts de eieren in een andere kom. Roer hier de olie, agavesiroop en het vanille extract doorheen.

Hak de courgette (met schil en al) fijn in de keukenmachine. Doe dit bij het eiermengsel. Pureer vervolgens de banaan en voeg dit er ook aan toe. Meng alles goed door elkaar met een garde of in de keukenmachine.

Schenk het courgettemengsel bij het meel. Mix goed door elkaar. Schep de grofgehakte chocolade erdoorheen.

Vet de tulbandvorm heel goed in met olie (zoals je ziet is hij bij mij een beetje blijven plakken). Giet het beslag in de vorm. Zet in het midden van de oven en bak ik ongeveer 50 minuten gaar. Prik met een sateprikker (als deze er schoon uit komt is de cake gaar).

Laat afkoelen op een rooster. Bestrooi voor serveren met poedersuiker voor een extra feestelijk effect!

Recept Kersttulband met courgette, walnoten & chocolade

18 Comments

 • Beantwoorden december 24, 2016

  Elize

  Ha Maura, wat tof, een nieuw eigen plekje! Gefeliciteerd :) Van vloeren en vloerverwarming heb ik geen verstand, dus daar kan ik je niet in helpen ;) Ik wens je in ieder geval veel plezier & Succes met het verhuizen.. maar eerst heel fijne dagen!

  • Beantwoorden december 24, 2016

   Maura - YLT

   Hi Elize, dankjewel! Ja echt zo blij mee (vooral met de keuken straks helemaal voor mezelf ;)). Haha, ja ik ga me maar eens laten informeren. Jij ook hele fijne dagen!

 • Beantwoorden december 24, 2016

  Opa Sjimmie

  Maura Google eens naar welke vloer is het beste als er vloerverwarming is heb dit bekehen pvc vloer deze wordt gelijmd ook een vienil kan ook zoekt de het maar eens op

  • Beantwoorden december 27, 2016

   Maura - YLT

   Ik zag het Oop, dankjewel! Ik ga voor PVC, ben heel benieuwd. Jullie moeten maar komen kijken als het af is!

 • Beantwoorden december 24, 2016

  Paps Ruud

  Lieve Maura,

  Ja…. in drukke, hectische maar vooral ook nieuwe tijden met een eigen woning(!), eindelijk weer tijd voor een post. Ik heb natuurlijk al meteen een hap genomen uit de tulband. Heerlijk.

  XXX

  • Beantwoorden december 27, 2016

   Maura - YLT

   Lieve Ruud, ja eindelijk weer eens tijd nu ik vakantie heb :)! Voor 2017 wordt mijn voornemen wel vaker wat plaatsen hoor! Xx

 • Beantwoorden december 25, 2016

  Simone

  Wat super dat je een nieuw plekje hebt! Zeker sms’je er meer ruimte hebt voor al je apparaten. Haha. Hele fijne feestdagen! en succes met alle verhuis toestanden!

  • Beantwoorden december 27, 2016

   Maura - YLT

   Leuk hè! Echt heel fijn eindelijk ruimte, jij kan het weten ;). Heb zelfs een berging haha. Jij ook hele fijne feestdagen!

 • Beantwoorden december 26, 2016

  Ina

  Ha lieverd, ga vooral de kitchenAid missen van alle opgeslagen spullen 😉 Verheug me al op het klussen haha x

  • Beantwoorden december 27, 2016

   Maura - YLT

   Haha jaaaa, die wel ;). Maar dan mag je gewoon bij mij komen koken hoor. Ik heb ook zin in het klussen! Xx

 • Beantwoorden december 27, 2016

  Marlous

  Jaaa zo leuk!! Ik zie al uit naar de uitgebreide kooksessie’s (en dan de afwas lekker in de vaatwasser flikkeren). Ook leuk om nog naar te kijken: een gezellig kleed! Weet niet of dat kan met de vloerverwarming, maar ik vind dat altijd zo leuk staan.

  • Beantwoorden december 27, 2016

   Maura - YLT

   Jaaaa, leuk! Mag je me mooi helpen bij styling advies hoor ;)! En zo fijn gewoon een vaatwasser. En vloerkleed kan! Wordt het extra warm :)

 • Beantwoorden december 31, 2016

  Filiz

  Hoi Maura,
  Super leuk dat je gaat verhuizen! Nu eerst maar eens knallend het nieuwe jaar in, maar dat gaat vast goed komen met al die lieve mensen om je heen en je blog die ik steeds blijf lezen (ook op eerdere recepten)! Heel veel succes alvast en ik kijk uit naar je volgende inspirerende artikelen op je blog.
  Groetjes uit beverwijk van Filiz en fijne jaarwisseling!!

  • Beantwoorden december 31, 2016

   Maura - YLT

   Hoi Filiz, dankjewel voor je leuke reacties altijd! Deze ook weer. Jij ook een heel fijne jaarwisseling gewenst met veel oliebollen ;)! Tot in het nieuwe jaar op de blog. Groetjes, Maura

 • Beantwoorden januari 4, 2017

  Mariska

  De kerst is misschien voorbij, maar ik ga dit recept zeker eens gebruiken voor de koude winterdagen. Ziet er onwijs lekker uit!

  • Beantwoorden januari 5, 2017

   Maura - YLT

   Aaah, ja ook zonder feestdagen issie lekker met dit koude weer. Hopelijk gaat ‘ie smaken :)!

 • Beantwoorden januari 26, 2017

  Suzanne

  Grofgebekte walnoten?? zie recept… hahaha!
  Ziet er lekker uit. Jammer dat je weinig post.

  • Beantwoorden januari 26, 2017

   Maura - YLT

   Hahaha, oke ik moest hardop lachen. Goed dat je het zegt. Ik ga het aanpassen! En binnenkort komt er weer een post aan :)

Leave a Reply