Choco Kersttulband met courgette & Verhuisperikelen

Recept Kersttulband met courgette, walnoten & chocolade

Jongens, wat gaat de tijd toch snel. Vanavond is het alweer Kerst en ik zie dat mijn laatste blogpost gewoon van oktober is. Mijn voornemen voor 2017 is dan ook meer blogs plaatsen.

Het is dus even geleden! De afgelopen weken waren druk en hectisch. Een van de dingen waar ik druk mee ben, is mijn aankomende verhuizing!

Het is dan eindelijk zo ver! Van één kamer naar een grote-mensen-woning met alles voor mezelf! Een aparte slaapkamer, woonkamer met open keuken en balkon.

Een eigen appartement stond al lange tijd op mijn bucket list. De afgelopen tijd heb ik zo nu en dan woningen bekeken. Twee weken terug kreeg ik het heugelijke nieuws dat ik was ingeloot voor een appartement! Ik blijf in Utrecht wonen, maar verlaat de mooie Zeeheldenbuurt voor het levendige Lombok. Deze week heb ik het huurcontract getekend en als het goed is, ga ik eind januari verhuizen.

Inmiddels ben ik druk bezig met het uitzoeken van een vloer, urenlang Pinterest afstruinen, het vergelijken van energie-aanbieders en bedenken hoe ik mijn appartement ga inrichten. Ook mijn ouders zijn blij dat ik straks al mijn opgeslagen keukenapparaten kan meenemen van zolder. Ik kan niet wachten tot ik straks alles kwijt kan in mijn nieuwe keuken (waar zelfs een vaatwasser in zit!)

In het kader van de aankomende verhuizing wil ik mijn blog wat meer gaan richten op lifesyle. Het lijkt me namelijk leuk om jullie via een verhuis-blog-serie een beetje op de hoogte te houden van het hele verhuisproces.

Ook kan ik nog wel wat interieur- en verhuisadvies gebruiken. Zo ben ik druk aan het uitzoeken welke vloer geschikt is op vloerverwarming. Ik dacht er gewoon even een IKEA laminaatje in te leggen, maar overal gaat het over PVC. Dus mochten jullie nog tips hebben, graag!

Goed, binnenkort dus meer hierover, maar eerst maar eens de feestdagen doorkomen. Nog één nachtje en dan is het Kerstmis. Hebben jullie het menu al klaar? Mocht je nog op zoek zijn naar iets zoets, dan is deze Kersttulband een aanrader. Als ontbijt, bij de brunch of als toetje.

Nog een paar Kersttips voor het Kerstdiner:

– Deze granola gingerbread mannetjes voor bij het Kerstontbijt

– Mijn old time favorite: worteltaart

– Voor wie een lekker machtig toetje wil: Bram Bokkepoots chocoladetaart

– Lees hier de basics hoe je een kaasplankje samenstelt

Of kijk nog even hier bij al mijn kerstrecepten.

Recept Kersttulband met courgette, walnoten & chocoladeRecept Kersttulband met courgette, walnoten & chocolade

De tulband is met courgette, stukjes chocolade en walnoten voor wat extra bite. Gezoet met agavesiroop en banaan en weer iets minder gezond met poedersuiker!

Kersttulband met courgette, chocolade & walnoten

Ingredienten
4 eieren
200 ml plantaardige olie (kokosolie)
150 ml agavesiroop of honing
1 kleine rijpe banaan
1 courgette met schil

250 gram (spelt)bloem
Zakje bakpoeder
1 tl vanille extract
snuf zout
1 tl kaneel

50 gram grofgehakte walnoten
100 gram grofgehakte pure chocolade

Poedersuiker om te bestrooien.
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom. Voeg de kaneel, het snuf zout en de grofgehakte walnoten toe.

Kluts de eieren in een andere kom. Roer hier de olie, agavesiroop en het vanille extract doorheen.

Hak de courgette (met schil en al) fijn in de keukenmachine. Doe dit bij het eiermengsel. Pureer vervolgens de banaan en voeg dit er ook aan toe. Meng alles goed door elkaar met een garde of in de keukenmachine.

Schenk het courgettemengsel bij het meel. Mix goed door elkaar. Schep de grof gehakte chocolade erdoorheen.

Vet de tulbandvorm heel goed in met olie (zoals je ziet is hij bij mij een beetje blijven plakken). Giet het beslag in de vorm. Zet in het midden van de oven en bak ik ongeveer 50 minuten gaar. Prik met een sateprikker (als deze er schoon uit komt is de cake gaar).

Laat afkoelen op een rooster. Bestrooi voor serveren met poedersuiker voor een extra feestelijk effect!

Recept Kersttulband met courgette, walnoten & chocolade