Hotspot Nijmegen: Munt Saladebar

Munt Saladebar Nijmegen

Nijmegen is de stad waar ik ben opgegroeid. Toen ik ging studeren ben ik naar Utrecht verhuisd omdat ik Nijmegen maar saai vond, maar ik moet stiekem toegeven dat het er steeds leuker wordt. Steeds meer leuke plekken openen hun deuren en ook deze keer is Nijmegen weer een nieuwe hotspot rijker: MUNT Saladebar.

Eigenlijk zit MUNT er alweer meer dan een jaar, maar een tijdje geleden had ik pas tijd om er langs te gaan.

Saladebarren zijn hip. Héél hip. In Utrecht en Amsterdam vind je al veel saladebarren, maar MUNT is de eerste gezonde hotspot van Nijmegen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik cafés gericht op één product gauw een beetje ketenachtig vind worden, maar bij MUNT heb je dat gevoel helemaal niet.

MUNT is ruimtelijk ingericht met een licht en strak interieur. Achterin vind je een knusse serre. Nu is het daar iets te koud voor, maar met mooi weer kun je heerlijk zitten in de binnentuin. MUNT is ook een fijne plek als je buiten de deur wilt werken met je laptop. Ze hebben allerlei soorten verse thee, zoals met rode peper, en daarbij gezonde brownies. Ideaal als je moet studeren.

Munt Saladebar Nijmegen Munt Saladebar Nijmegen Munt Saladebar Nijmegen

Alles bij MUNT wordt zelfgemaakt. De groenten en fruit komen uit de omgeving van Nijmegen. Bij MUNT kun je terecht voor – hoe kan het ook anders – salades, maar ook soepen en sapjes. Je kunt er gezellig zitten, maar ook alles meenemen.

Je zou zeggen, als je naar een saladebar gaat neem je een salade, maar ik ging er de eerste keer heen om het ontbijt uit te testen. Geen groene salade maar een grote fruitsalalde met muesli en een lekkere cappuccino.

Later heb ik snel nog eens een salade afgehaald. Je kunt ze zelf samenstellen vanaf 7,50 € máár je kan ook gaan voor een door Maaike en Laura samengestelde salade. Die zijn rond de 10 €.

De porties zijn groot, wat ik – zeker bij salades – altijd fijn vind. Mijn favoriet is de herfstsalade met quinoa, spinazie, wortel en falafel en erroverheen een Aziatische dressing. Maar de salade met geitenkaas, pompoen en cranberries klinkt ook heel goed.

Kom jij wel eens in Nijmegen? En ben je al eens bij MUNT geweest?

MUNT vind je in In de Betouwstraat (ja ja, in ín).

Munt Saladebar Nijmegen