Verhuisblog: ontbijt op bed op mijn nieuwe Emma matras

Fluffy pancakes met vanille mascarpone

Zo, daar ben ik weer! Telkens begin ik mijn blogs met dat het lang geleden is en ik écht meer moet gaan bloggen, maar dit keer écht. Deze maand komen er dan ook nog twee recepten aan, beloofd.

Afgelopen tijd was een hectische periode. Begin maart ben ik verhuisd. Ondanks dat de plinten nog ontbreken en hier en daar nog wat dozen staan, voel ik me al helemaal thuis. Samen met mijn ouders en vrienden hebben we in een paar dagen tijd de muren gewit, de vloer gelegd en een ontelbaar aantal dozen gesjouwd.

Vandaag wat op de blog over mijn verhuisonderneming én de eerste nachten op mijn nieuwe matras mét ontbijt op bed. Ben je toevallig zelf ook nog op zoek naar een matras? Lees dan verder ook voor een leuke korting. Als je gewoon zin hebt in pancakes, moet je zeker ook verder lezen. 

Goed, verhuizen. Wat een onderneming, en oh, wat kan een mens veel spullen hebben. Daar kwam ik maar weer eens pijnlijk achter tijdens het inpakken van alle dozen, terwijl ik toch geprobeerd heb een kritische selectie te maken van wat weg kon of naar de kringloop. Hebben jullie ook zoveel spullen?

Gelukkig had ik ter compensatie niet veel meubels. Alleen de eettafel (die nu veels te klein is in m’n nieuwe woonkamer), een kast en de stoelen moesten mee. Mijn bank had ik al een tijd terug afgestaan en ook mijn oude kledingkast bleef staan.

Aangezien mijn vorige bed was ingebouwd, had ik ook een nieuw bed en matras nodig. Voor het bed was ik op zoek naar een minimalistisch Scandinavisch design, maar dit blijkt – mits je het een beetje betaalbaar wil houden – nogal een lastige zoektocht. Mijn moeder, die ontzettend handig is, kwam op het idee om zelf een bed te bouwen dus dat project staat nog op onze to do list.

Natuurlijk had ik wel al een nieuwe matras nodig, want slapen op een luchtbed vond ik wel erg camping life. Zoals ik al eerder vertelde, wil ik mijn blog wat meer gaan richten op lifestyle. Dat ik in het kader van de verhuizing een matras mocht uitproberen van het Emma-Team, kwam dan ook als geroepen.

Het Emma-Team? Ja, er bestaat een team dat een matras genaamd Emma heeft ontwikkeld. Tegenwoordig zie je dat steeds meer: matrassen met een naam waar een verhaal achter zit. In eerste instantie klinkt het misschien wat overdreven, een matras met achterliggende visie, maar ik moet zeggen dat het mij wel heel nieuwsgierig maakte.

Wat me aanspreekt aan Emma is dat ze van slapen een heuse beleving maken. Voorheen was ik tevreden met het een-na-goedkoopste matras van de Ikea, maar tegenwoordig merk ik dat ik het – ook gezien de leeftijd en rug en ja dit klinkt heel burgerlijk en oud – een goede nachtrust belangrijk vind.

Dit begint natuurlijk met een goed matras! Zoals Emma zelf zegt: je brengt immers een derde van je leven door in bed. Best veel als je er zo over nadenkt, dus dan is het wel belangrijk dat je lekker ligt.

Het Emma-team is daarom op zoek gegaan naar hét perfecte matras. Dit resulteerde uiteindelijk in drie verschillende lagen in één ademende hoes. Ondersteunend koudschuim en drukverlagend traagschuim klinken veelbelovend, vind ik. In mijn oude matras zaten hobbels en voelde je op sommige plekken de springveren.

Goed, tijdens het klussen werd Emma bezorgd. Ik verbaas me altijd dat joekel van een matras is zo’n compacte doos past. Ik ben – heel asociaal groot – voor 180 x 200 cm gegaan. Het uitpakken van het matras was in 5 seconden gebeurd. Stiekem best fascinerend om te zien hoe een vacuümprop zich ontpopt tot enorm matras.

Wat ik vooral handig vind, is dat je met Emma alle kanten op kan. Het matras past perfect op een boxspring of lattenbodem, maar kan zelfs ook op pallets of op de grond liggen. Bij mij is het laatste nu tijdelijk het geval, dus dat is gelijk een goede proef op de som.

Na al het klussen en verhuizen was het dus tijd voor de test. De eerste nacht heb ik heerlijk geslapen (maar ik was dan ook uitgeput van het klussen en sjouwen). Ook de overige 34 nachtjes dat ik het matras nu geprobeerd heb, slaapt ‘ie heerlijk – zelfs op de grond. Soms ga ik voor de leuk in de breedte liggen, ook dat kan. Al met al ben ik super blij met Emma! Ook volgens de Consumentenbond slaapt ‘ie heerlijk, want ook daar komt Emma als beste uit de test!

Het matras is dus wel wat prijziger dan bij de grote woonwinkels, maar als je op zoek bent naar net iets meer kan ik Emma zeker aanraden. Tijdens mijn studententijd zou niet zoveel geld hebben uitgegeven aan een matras, maar als starter vind ik het echt een aanrader. Emma bestaat in alle formaten. Een extra service: je mag het matras eerst 100 nachtjes proefslapen. Slaapt ‘ie toch niet lekker? Dan mag het matras gewoon weer retour.

Zelf heb ik het formaat van 180 x 200 cm, die 899 € kost, maar je kan ook voor een kleiner (of zelfs nog groter) maatje gaan. Met de kortingscode ontbijtmetEmma krijg je nu een leuke korting van 15%! De korting is geldig van 7 tot 16 april.

Meer weten over Emma? Kijk dan hier voor alle details.

Als je dan ’s ochtends heerlijk uitgeslapen bent, maakt een ontbijt op bed het helemaal af. Ik maakte deze fluffy havermout pancakes met vanille mascarpone en frambozen. Met een kop koffie en de krant erbij, kan je ochtend wat mij betreft niet meer stuk.
Emma MatrasFluffy pancakes met vanille mascarpone Fluffy pancakes met vanille mascarpone

Havermout pancakes met vanille mascarpone & frambozen

Ingrediënten voor ongeveer 12 pancakes

200 gram havermoutmeel of ander soort meel naar keuze
1,5 tl bakpoeder
2 eieren (eiwit en eigeel apart)
200 ml melk
1 tl vanille extract
snufje zout
roomboter om in te bakken

voor erover
100 gram mascarpone
1 el kwark of yoghurt
merg van 1 vanillestokje
ahornsiroop
frambozen of ander vers fruit
geraspte kokos

Bereidingswijze

Scheid te eieren. Klop de eiwitten stijf met een mixer. Meng het eigeel met het vanille extract en een snufje zout. Voeg dan de melk toe.

Meng het havermoutmeel en bakpoeder door elkaar. Schep het eigeelmengsel hierdoor heen. Schep dan voorzichtig het opgeklopte eiwit met een spatel erdoor, maar roer niet te hard dan blijft het luchtig.

Verhit een koekenpan met een klontje boter tot deze goud kleurt. Schep het beslag met een soeplepel in de pan. Bak de pancakes tot het beslag op is.

Roer ondertussen de mascarpone los met een lepel yoghurt of kwark. Schraap het vanillemerg uit het vanillestokje en meng dit er doorheen.

Maak een grote stapel van de pancakes. Verdeel de vanille mascarpone erover en het verse fruit. Bestrooi met de kokosrasp. Schenk er flink wat ahornsiroop overheen.

Eet op bed!

Fluffy pancakes met vanille mascarpone Fluffy pancakes met vanille mascarponeFluffy pancakes met vanille mascarpone

Disclamer: Dit artikel is geschreven in samenwerking met Emma.