10 x Oranjerecepten voor Woningsdag

Hartige worteltaart met geitenkaas en appel

Dit jaar wordt Koningsdag even helemaal anders. Niemand had dat verwacht, dus we moeten maar proberen er het beste van maken. Hier vieren we Balkoningsdag met de buren: iedereen op z’n eigen balkon met een biertje en muziek. Ik ga nog even op zoek naar oranjeversiering en natuurlijk ga ik ook nog wat lekkers koken in oranjethema.

Wat staat er bij jou op de planning?

Aangezien de meeste van jullie Koningsdag nu als Woningsdag zullen doorbrengen, heb ik mijn favoriete “oranjerecepten” op een rijtje gezet. Van wortel, tot nog meer wortel en pompoen!

Dan kan je het in ieder geval thuis gezellig maken.

Worteltaartcake met kokos en sinaasappelfrosting

Deze worteltaartcake is simpel om te maken en lekker feestelijk met de sinaasappelfrosting.
Lekker met een extra dikke laag frosting!

RECEPT

Hartige worteltaart met geitenkaas en appel

Hartige worteltaart met geitenkaas en appel

Nou, nog meer worteltaart, maar dit keer een hartige! Normaal houd ik niet van zoet in hartig, maar de combinatie van appel en geitenkaas is echt heel lekker in deze taart.

RECEPT

Knapperige wortelfriet met parmezaan

Geroosterde knapperige wortelfriet met parmezaan - bijgerecht Kerstmi

We blijven nog even in de wortels, want die zijn zo lekker vrolijk oranje! De sriracha mayonaise maakt deze wortels helemaal af. Leuk als bijgerecht. Ook ideaal als je met een groot gezin bent of veel huisgenoten hebt.

RECEPT

Semi-gezonde worteltaart

Recept gezonde worteltaart

Deze worteltaart is semi-gezonde. Inderdaad semi, want er gaan wel lekker roomkaas en crème fraiche op. Hij is dus niet echt gezond, maar het is een gezondere variant van mijn klassieke worteltaart. Wel is ‘ie gemaakt met volkoren bloem, zonder geraffineerde suikers én kokosmelk. Ook hierop weer een gezellige, oranje topping!

RECEPT

Wortelburgers met kikkererwten en sesam

Wortelburger

Deze wortelburger valt in het rijtje hoe ga ik deze burger ooit fatsoenlijk naar binnen krijgen? Hij is zelf zo hoog opgestapeld dat de bovenkant van het broodje amper blijft liggen. Smakelijk!

RECEPT

Amandel abrikozencake 

Abrikozencake

Deze amandel abrikozencake maakte ik tijdens mijn 28-daagse detox. Hij is suikervrij, glutenvrij en zuivelvrij. Hier kan je dus best een extra stuk of twee van nemen.

RECEPT

Kruidig pompoenbrood

Pompoenbrood

Dit pompoenbrood is lekker kruidig en door de pompoen kleurt ‘ie mooi subtiel oranje. Misschien niet helemaal het seizoen, maar wel leuk om nog te bakken met de laatste pompoenen. Hij is suikervrij en glutenvrij. Als je van zoet houdt, voeg dan wat extra honing toe.

RECEPT

Wortelsoep met gember, kokos, koriander & amandelen

Wortelsoep

Dit is een van mijn lievelingssoeprecepten. Simpel, maar wel heel smaakvol! Enne: heel oranje!

RECEPT

Tofu tikka masala

Tofu Tikka Masala

Een pan vol oranje, maar dit keer zonder wortel: tofu tikka masala! Leuk en lekker om zelf te maken.

RECEPT

Mijn klassieker: de worteltaart

Worteltaart

We sluiten af met deze klassieker: mijn famous worteltaart. Het is het meest gemaakte recept op mijn blog en staat er dan ook al sinds april 2013 op (toen had ik mijn blog net). Zoals je ziet, maakte ik toen ook nog foto’s in landschap haha.

Heb jij ‘m al eens gemaakt?

RECEPT