over mij

Over Yellow Lemon Tree

Sinds februari 2013 schrijf ik op Yellow lemon tree over eten en alles wat daarmee te maken heeft. Yellow lemon tree is ontstaan vanuit de drie dingen die ik het liefst doe: eten, fotograferen en reizen. Het is een plek waar ik schrijf over wat ik heb gegeten, recepten die ik heb ontdekt, gerechten die anderen voor mij kookten en plekken waar ik heb gegeten. 

Achter de recepten zit vaak een klein verhaal. Een bijzondere plek waar ik voor het eerst iets heb gegeten, een nostalgische herinnering aan een recept, de eerste groenten van het seizoen die je tegenkomt op de Vrijdagse boerenmarkt of appelmoes zoals alleen Oma’s hem kunnen maken. Mijn blog is een plek om dat met anderen te delen.

Het liefst maak ik alles homemade, omdat je dan precies weet wat erin zit en door het zelf te maken krijgt een gerecht vanzelf een verhaal (zo wilde ik altijd al weten wat er in die vertrouwde fles ketchup zit). Natuurlijk ga ik ook wel eens voor makkelijk, maar het smaakt toch net wat lekkerder als je weet hoe het gemaakt is.

Ik houd van eten en heb een eindeloze lijst try-before-you-die recepten die ik ooit nog eens wil maken. Recepten van die lijst vind je op mijn blog. 

Dat is het kleine verhaal achter mijn blog.

Over mij

Mijn naam is Maura. Ik ben 24 jaar oud en afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit van Utrecht. Het precieze moment dat ik begon met koken kan ik mij niet meer herinneren, maar ik weet wel dat het iets te maken heeft met de geweldige passie voor koken van mijn moeder.

Ik houd van eten en dat deel ik hier. 

Wat ik doe als ik niet kook? Reizen, met vriendinnen genieten van lange zomeravonden langs de grachten, luisteren vanonder een poncho naar een concert, slenteren over tweedehands markten, pancakes eten buiten de deur, picknicken in het park, Australië doorkruisen met een campervan en burgers bedenken en vooral op eten. En ijsjes eten.

Schrijven in opdracht

Schrijven over eten doe ik graag. In het voorjaar van 2014 heb ik een cursus creatief schrijven gevolgd. Ik schrijf graag verhalen over eten en mijn herinneringen en associaties met eten. Als freelancer ben ik in te huren voor het schrijven van recepten, columns, culinaire producten en andere teksten over eten of gerelateerde onderwerpen.

 

Workshops in opdracht

Samen koken en samen eten, dat is wat ik het liefst doe. Als freelancer ben ik in te huren voor het geven van kook- of blogworkshops of kookdemo’s.

 

Meer weten?

Weten wat ik nog meer allemaal doe? Of heb je een vraag over het geven van bakworkshops, een kookdemo, recepten of food styling en fotografie in opdracht? Neem dan contact op via Twitter of Facebook of stuur een mailtje naar info [at] yellowlemontreeblog [dot] com.

 

Go to the top